1.062.063

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyümölcs értékesitése

Gyakorlati utmutatás miként kell az érett gyümölcscsel bánni, a gyümölcsöt aszalni, gyümölcsbort csinálni és a gyümölcsöt sokféle módon értékesiteni

Szerző
Budapest
Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím: Falusi Könyvtár
Kötetszám: 34
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Franklin-Társulat nyomdája. A legjobb aszaló s több gép rajzával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közgazdászati viszonyainkban oly fordulat állt be a fillokszérának meggátolhatatlan pusztítása által, melynek következtében, hazánkban a gyümölcstermelés és különösen a gyümölcs értékesítése, az... Tovább

Előszó

Közgazdászati viszonyainkban oly fordulat állt be a fillokszérának meggátolhatatlan pusztítása által, melynek következtében, hazánkban a gyümölcstermelés és különösen a gyümölcs értékesítése, az eddiginél sokkal nagyobb fontosságúvá vált.
Szőllőinknek nagy részét már tönkre tette a fillokszéra és a pusztítás terjed folyvást, mert kiirtására nem sikerült eddig biztos szert feltalálni, sem a tudománynak, sem a számos gyakorlati kisérletnek.
Hazánkra ez nagy csapás, mert noha az elpusztult szőllők egy részét kiültettetik amerikai ellenálló fajokkal és a homoki szőllők nagyobb terjedelmet nyernek, mégis megcsappan az állam és egyesek jövedelme, de több százezer ember életfentartásának forrását veszíti el.
Ezen segíteni kell és nagy részben segíteni lehet a gyümölcstermelés mennél nagyobb fokra emelése és a gyümölcsnek biztosított értékesítése által. A gyümölcsfa-tenyésztés már is nagy lendületet nyert minálunk, de még sokat kell tenni. Vissza

Tartalom

Előszó5
A gyümölcs értékesitése9
A gyümölcsfajok osztályozása9
Az értékesítés több módja9
Gyümölcsérés9
Gyümölcsszedés9
Eltartás9
Szállítás és csomagolás9
Kereskedelmi igények9
Gyümölcstartó pinczék9
A gyümölcs leszedése és osztályozása9
A gyümölcs eltartása és szállítása14
A gyümölcs-aszalásról23
Az aszalás előnyei23
Az aszalókról23
A legjobb aszaló23
Az aszalás módja23
Egyszerü aszalványok23
Hámozott és finomabb aszalványok23
Az aszalók23
Az aszalás gyakorlati módja32
Csemege-aszalványok38
Sűrített gyümölcskivonatok és lekvárok44
Gyümölcs-íz, gyümölcs-szörp44
Párolt gyümölcsök44
Gyümölcs-sajt44
Lekvár különféle gyümölcsből44
Gyümölcs-íz készítés44
Gyümölcskivonatok és befőttek48
Gyümölcsbor és eczetkészítés54
A gyümölcsbor becse és tulajdonságai54
Bornak alkalmatos gyümölcsök54
Gyümölcsbor készítése és kezelése54
Gyümölcseczet-készítés54
A gyümölcsbor becse54
A gyümölcsbor készítésmódja58
A gyümölcsbor kezelés69
Gyümölcseczet-készítés80
Gyümölcsbor-cognac84

Gyürky Antal

Gyürky Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gyürky Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem