1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyorsétkezések üzletformái

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: Kisosz füzetek
Kötetszám: 15
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-2283-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"GYORSÉTKEZÉSEK ÜZLETFORMÁI
1. MELEGÉTELEKET ÉRTÉKESÍTŐ ÜZLETEK KÖRE
1. ÉTELBÁR
Az üzletkör szakmai alapelvei:
- az ételbári gépsor funkciójának megfelelően elsősorban... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"GYORSÉTKEZÉSEK ÜZLETFORMÁI
1. MELEGÉTELEKET ÉRTÉKESÍTŐ ÜZLETEK KÖRE
1. ÉTELBÁR
Az üzletkör szakmai alapelvei:
- az ételbári gépsor funkciójának megfelelően elsősorban gyorsan, könnyen készíthető meleg ételeket, ezenkívül hidegkonyhai készítményeket is értékesít.
- szeszesitalokat szűkebb választékban, gasztronómiailag az ételekhez igazodva kínál.
-jelzőszáma szerint is a "gyorsétkezőhelyek" kategóriába tartozik. Az ételbár az USA-ból indult el és „snack bár" néven vált ismertté és szerették meg a vendégek.
Magyarországon az 1973-74. években létesültek az első ételbárok, az akkori ismereteink és szakmai tudásunk szintjén, amikor a nyugati országokban már régen a speciális ételbároknál tartottak.
Az ételbár a modern vendéglátás üzletformája, ezért az építészeti megoldás és a funkcióhoz illő belső építészeti kialakítás nagy szerepet játszik.
Az alkalmazott színek a hangulat megteremtésének fontos eszközei. A modern technika alkalmazása, az eszközök tetszetős formája, optimális technológiai elrendezésben szintén fontos hangulati tényező. A modern berendezés szintén jellemző." Vissza

Tartalom

I. Melegételeket értékesítő üzletek köre 5
1. Ételbár 5
2. Bisztró, melegkonyhával rendelkező büfé - falatozó 9
A. Bisztró 10
B. Büfé 11
C. Falatozó 12
3. Pizzéria - pizzasütő 12
4. Étkezde (Kifőzde, kifőzés) 16
5. Lacikonyha 18
6. Grill - grillbár 20
7. Halsütő 22
II. Kávé-, tea- és tejértékesítés speciális szaküzletei 25
1. Eszpresszó 25
2. Kávémérés 25
3. Tejivó - tejpresszó 30
4. Teázó 32
5. Nappali bár (drinkbár) 34
6. Éjszakai bár 36
III. A bor- és sörértékesítés speciális szaküzletei 37
1. Borozó - borkóstoló - vonóbár 37
2. Termelői poharazó 39
3. Termelői borkimérés 40
4. Sörbár 41
5. Büfé (melegkonyha nélkül) 43
6. Kocsma (italbolt) 44
IV. Egyéb gyorsétkezési formák 47
1. Lángossütő 47
2. Palacsintasütő 48
3. Rétessütő 49
4. Fánksütő 51
5. Kürtöskalács sütő 52
6. Sült gesztenye, sülttök, főtt- és pattogatott kukorica árusítás 53
V. Válogatás a külföld vendéglátóiparának elismert üzletformáiból 55
1. Hamburger alapanyaggal dolgozó üzletek 55
2. Hal alapanyaggal dolgozó gyorsétkező helyek 57
3. Snackbár 58
4. Csirkegrill 61
5. Gold-broyler üzletek 62
6. Saslik sütő 63
7. Hideg ételeket értékesítő speciális üzletek 63
A. Imbisz-hidegbüfé 64
B. Saláta bár 66
C. Szendvicsbár-kiflibár 68
8. Tejbár 70
VI. Sütemények értékesítő helyei 72
1. Cukrászda 72
2. Vajassütemények üzlete 73
3. Mézesárukat termelő cukrászda 75
4. Diabetikus cukrászda 76
5. Fagylaltozó 77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem