1.061.872

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyomor- és bélbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Az ember és életmódja9
A magyar konyhatechnika és a "diéta"14
Az "élvezetes" diéta16
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma18
A tápanyagok három csoportja27
Fehérjék27
Szénhidrátok28
Zsírok29
Vitaminok30
Szervezetünk ásványianyag-szükséglete32
Víz34
Hazai élelmiszereink37
Őrlemények42
Sütőipari termékek45
Kenyér45
Tej és tejtermékek49
Tojás53
Hús, húskészítmények, baromfi és hal54
Zsiradékok61
Zöldfőzelékek63
Burgonya65
Száraz hüvelyesek66
Gyümölcsök66
Fűszerek69
Élvezeti szerek73
Diétás konyhatechnika77
Javaslatok diétás készételekre84
A gyomor betegségeink étrendje87
A táplálék sorsa a szervezetben89
A bélbetegségek étrendi javaslatai99
Étrendminták104
Hasmenéses betegségek étrendje104
Gyomorfekélyesek étrendje109
A gyomornedv fokozott termelődése esetére (savtúltengéskor) javasolt étrendek114
Gyomornedv csökkent termelődésének esetére (savhiány) javasolt étrendek115
Étrendminták vastagbélhurut esetén116
Székrekedésben szenvedők diétája119
Őrleményből, riszből, pékáruból készült ételek121
Húsból (tőkehús, házinyúlhús, baromfi, hal) készült ételek149
Csontlé172
Színesfőzelékből készült ételek173
Burgonyából készült ételek188
Gyümölcsből készült ételek203
Tojásból készült ételek214
Tejből, tejtermékből készült ételek, reggeli és uzsonnaitalok221
Üdítő és élénkítő italok229
Pentzoldt-féle táblázat236
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai238
Diétás készítmények feladata239
Gyomornedvmegkötő élelmiszerek és ételek239
Dugító hatású élelmiszerek és ételek239
Cukrok, cukorpótlók240
Sópótló240
Mésztartalmú élelmiszerek240
Vastartalmú élelmiszerek240
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök241
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A gyomor- és bélbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A gyomor- és bélbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító elszíneződött.

Állapot:
1.140 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba