1.067.349

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyomor-, a bélbetegségek és az epekő diétái

A hőbehatás különböző módjai, A főzés, tápérték és emészthetőség, Gyomorrontás, Gyomorsavtúltengés, Kevés sav diétája, Teljes savhiány diétája, Gyomorsüllyedés diétája, Chronikus hasmenések diétája, Flatulentia diétája, Epekő diétája - 457 recepttel/Változatos étrendek

Szerző
Budapest
Kiadó: Novák Rudolf és Társa Orvosi Szakkönyvkereskedés és könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: A diétás beteg szakácskönyve
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Írta Dr. Rosenberg László Budapest székesfőváros diétás éttermének volt vezető orvosa. Előszóval ellátta Dr. Hetényi Géza egyetemi magántanár. Nyomatta Gyarmati és Bősz nyomda, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A diétás kezelés nehézségei még ma is nagyobbak, mint azt hinné az ember. Hivatásuknak jól megfelelő diétás konyhák még kórházainkban sem gyakoriak, a magukat diétásnak nevező nyilvános éttermek és... Tovább

Előszó

A diétás kezelés nehézségei még ma is nagyobbak, mint azt hinné az ember. Hivatásuknak jól megfelelő diétás konyhák még kórházainkban sem gyakoriak, a magukat diétásnak nevező nyilvános éttermek és panziók közül alig egy-egy üti meg a mértéket - de csődöt mond legtöbb esetben a beteg otthonában is a diétás kezelés. Ez utóbbiban nagyrésze van annak a körülménynek, hogy a beteg orvosától rendesen csak általános irányelveket kap, amelyek ritkán elégségesek és - ha szigorúan ragaszkodunk hozzájuk - majdnem mindig az egyoldalúság veszélyét idézik fel.
Ahhoz, hogy a beteg a helyes étrenden élhessen, arra van szükség, hogy orvosától pontos utasításokat kapjon. Erre az orvost nem tanítják. Pedig a diétás előírások alapját éppen úgy kellene a diéta tanításának megadnia, ahogy a gyógyszertan tanulása teszi csak képessé az orvost a gyógyszerek helyes rendelésére. Vissza

Tartalom

Könnyű ételek7
A hőbehatás különböző módjai11
A főzés11
A sütés17
Párolás20
A roston sütés21
A főzés, tápérték és emészthetőség22
Élemiszerek fehérje, zsír, szénhidrát és kal.-értéke28
Akut gyomor- és bélhurut (Gyomorrontás)31
Gyomorsavtúltengés36
Haché-püré étrend40
Könnyű, vegyes étrend59
Gyomor- és nyombélfekély diétája82
Csökkent savképződés87
Teljes savtalanság97
Lassú gyomorkiürülés (Atonia)99
Chronikus hasmenések103
Erjedéses hasmenés105
Rothadásos hasmenés110
Idült székrekedés114
Flatulentia és aerophagia (gázfejlődés és levegőnyelés)127
Haemorrhoidalis csomók128
Epekő diétája129
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem