1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gondos háziasszony

Szerző
Budapest
Kiadó: Technikai Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 401 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés9
Konyhaeszközök11
Tisztítóeszközök15
Mértékek15
A főzéshez szükséges egyes anyagok és különböző mellékételek készítési módja17
Kenyértésztából készített tésztafélék18
Szárított gyúrt tészták20
Gyúrt tészták azonnali használatra22
Előételek, saláták ,szendvicsek29
Előételnek készített saláták33
Húshoz való saláták39
Szendvicsek42
Hideg vacsora45
Tízórai az iskolás gyermeknek46
Levesek49
A húslevesről49
Krémlevesek54
Hústalan levesek55
Gyümölcslevesek64
Levesbevalók67
Mártások73
Húsok77
Marhahús77
Borjúhús85
Birka- és bárányhús90
Sertéshús94
Sertéshús-készítmények disznóöléskor99
Szárnyasok103
Csirke, tyúk104
Pulyka106
Kacsa107
Kövér liba109
Hússal készült ételek113
Halételek124
Sózott halak131
Nyúlételek, rák135
Egytálételek138
Körítések142
Kolbász- és felvágottfélékkel készült ételek147
Hús-, hal- és főzelékkonzervek elkészítése152
Tojásételek és tojásos ételek155
Gyorsan készülő ételek és tészták160
Gyorsan készülő ételek160
Gyorsan készülő tészták163
Maradékokból készült ételek167
Hús nélküli vacsoraételek174
Főzelékfélék186
Főzelékfélék tisztítása és előkészítése a főzéshez186
Főzelékek készítése191
Feltétek főzelékhez198
Szükséges tudnivalók az ételek készítése körül205
Melyik húsféléhez milyen körítést adjunk208
Kalóriákról és vitaminokról209
Sütemények és tésztafélék213
Főtt tészták214
Zsírban sült tészták220
Élesztős tészták224
Kukoricaliszt készítmények230
Rétesek232
Omlós vajas tészták, piték, lepények235
Különféle sült tészták242
Mézes tészták245
Pogácsák, kiflik, teasütemények247
Sós tészták251
Felfújtak, pudingok253
Tortasütés258
Töltetlen torták259
Töltött torták263
Kekszcsemegék266
Tortába való töltelékek, sodók, mázak267
Tortatöltelékek267
Sodók268
Sodónak valók268
Tortamázak269
Friss kompótok, gyümölcssaláták, krémek, csemegék271
Fagylaltok, italok, cukorkák283
Főzeléktartósítás, gyümölcsbefőzés és tartósítás287
Gyümölcsbefőzés és eltevés290
Kompótok290
Lekvárok295
Cukorbefőttek, dzsemek299
Gyümölcsszörpök,likőrök, gyümölcsborok309
Cukrozott gyümölcs, házi mazsola 312
Befőzés cukor nélkül313
Zöldség- és főzelékfélék eltevése télire319
Főzelékfélék, ízesítők, tojás319
A főzelékfélék eltevése újabb módja326
Vegyes saláták, givecsek328
Téli savanyúságok ecetben331
Vízben eltett uborka és káposzta336
Gyümölcs- és főzelékfélék szárítása342
Szükséges tudnivalók a konyha körül346
Tisztaság a konyhában és a kamrában348
A télire való zöldség- és főzelékfélék, savanyúságok és más élelmiszerek eltartása pince és kamra nélkül351
A télire való zöldség- és főzelékfélék eltevése pincébe353
Nagytakarítás a pincében353
A zöldség- és főzelékfélék elrakása354
Különféle hasznos tudnivalók355
Nagytakarítás355
Poloskairtás355
Védekezés a molykár ellen356
Szappanfőzés marószóda nélkül357
Szappanfőzés357
Mosás főzés nélkül358
Vasalás359
Finom selyemfehérnemű mosása359
Színehagyott szőnyegek tisztítása360
Függelék a második bővített kiadáshoz363
Kiegészítő receptek365
Levesek365
Mártások367
Húsételek és hússal készült ételek367
Főzelékek, hústalan ételek372
Tésztafélék375
Étrendek összeállítása383
Tavaszi étrendek383
Nyári étrendek384
Őszi étrendek386
Téli étrendek387
Tárgymutató391
Tárgymutató a függelékhez403

Dán Franciska

Dán Franciska műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dán Franciska könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem