1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Gerson-konyha ABC-je

Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Egészségforrás Alapítvány Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-7440-07-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A gerson receptes könyv a Gerson terápiát kezdők számára készült. Bár a terápia első napjaiban állandó időszűkében vagyunk, mégis nagyon fontos, hogy a betegnek biztosítani tudjuk a különböző... Tovább

Előszó

A gerson receptes könyv a Gerson terápiát kezdők számára készült. Bár a terápia első napjaiban állandó időszűkében vagyunk, mégis nagyon fontos, hogy a betegnek biztosítani tudjuk a különböző ízletes és tápláló ételféléket, hogy ez által serkentsük étvágyát és megőrizzük érdeklődését az élelmiszerek iránt. A segítőnek nem lesz ideje bonyolult ételeket készítenie, amit esetleg a beteg egyébként nem élvezne. Az ételek éppen ezért legyenek gyorsan, egyszerűen elkészíthetők és köny-nyen emészthetők, mindemellett változatos színeket, ízeket és összetételt biztosítanak a beteg számára. Mindezt szem előtt tartva, számos gyorsan és könnyen elkészíthető receptet írunk le ebben a füzetben. A rendelkezésre álló élelmiszerekből a segítő, fantáziáját használva, különböző egyszerű fogásokat találhat. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
1. rész - Információk 9
Miért fogyasszunk biotermékeket? 9
A bio gyümölcsök és zöldségek beszerezhetősége 12
Alapvető élelmiszerek 13
Tiltott élelmiszerek 13
Fűszer- és gyógynövények 15
Gyógyteák 16
Tejtermékek 17
Hogyan készítsen túrót? 17
Hogyan készítsen sűrű krémsajt-szerű joghurtot? 18
Lenmagolaj 19
Főzési segédeszközök 20
Főzési módszerek 21
Különböző mértékegységek 23
2. rész - Receptek 27
Répa- és almalé 27
Zöldlé 30
Zabkása 31
Zabnyák 32
Levesek 32
Hippocrates leves 32
Vizitorma/zsázsa leves 33
Póréhagyma- és burgonyaleves 34
Cékla leves 34
Pástétomok 35
Répa- és kaporpástétom 35
Saláták 36
Zöldsaláta-öntet 36
Általános salátaöntet 36
Répa- és almasaláta 36
Hideg burgonyasaláta 37
Paradicsom és paprikasaláta 37
Céklasaláta 37
Ízletes őszibarack saláta 38
Főtt zöldségek 39
A burgonya elkészítésének néhány módja 39
Héjában sült burgonya 39
Burgonya puffancs 39
Petrezselymes burgonya 39
Póréhagyma és burgonya lepény 39
Répa és póréhagyma sült 40
Édesburgonya és paszternák ragu 41
Paradicsomszósz 41
Desszertek 42
Körte narancslében párolva 42
Sült nektarin 42
Banán különlegesség 43
Sült alma aszalt szilvával 43
Sült banán 44
Friss gyümölcssaláta 44
Sütemények és kenyerek 44
Tönkölybúza kenyér 44
Aszalt szilva - zsír helyett 45
Répa torta 46
3. rész - Hasznos információk 49
Gyógyszerek 49
Biotermelők és bioboltok 50
Szakirodalom 52
DVD 52
Video kazetta 52
Könyvek, hírlapok 53
Ajánlott napirend 55
Saját megjegyzések 61
Egészségforrás Alapítvány 62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem