1.062.063

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Gerbeaud

The Gerbeaud - A Gerbeaud Ház az 1900-as évek elején/The Gerbeaud House in the beginning of the XXth century

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Gerbeaud Gasztronómia Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 978-0660-19-8
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Talán az egyik legszebb, legizgalmasabb feladat az életben, amikor valakinek értékes kincset kell őrizni, sőt tovább nemesíteni.
A Gerbeaud bizonyosan az egyik legédesebb és legismertebb... Tovább

Előszó

Talán az egyik legszebb, legizgalmasabb feladat az életben, amikor valakinek értékes kincset kell őrizni, sőt tovább nemesíteni.
A Gerbeaud bizonyosan az egyik legédesebb és legismertebb gasztronómiai értéke Magyarországnak. Szép ajándék, komoly felelősség és nagy kihívás is egyben egy ilyen üzletet működtetni. Ugyanakkor tudom, hogy gyönyörű kincsre leltem.
A tradíciók értő őrzése mellett folyamatosan fejlesztünk, beruházunk. Minden nap bizonyítunk a vendégeink felé, hogy a hagyományok őrzése szívügyünk és annak életben tartása csak állandó megújulás mellett lehetséges.
A Kugler-Gerbeaud cukrászda már a kezdetekben intézménnyé vált Pesten. Nagyszerű találkozóhely, ahol fenséges finomságokat lehetett kóstolgatni, sőt hazavinni. Ma is ide jár a világ színe-java, a jeles bizonyítványt hazahozó pesti kisdiáktól a királyokig mindenki. De nemcsak a vendégek nagybecsűek ebben a házban! Itt már száz évvel ezelőtt is kiváltság volt dolgozni. A Gerbeaud kisasszonyok mindig is szépek, műveltek és kedvesek voltak, a cukrászok is generációról generációra adják át a tudást, értő kezek vezetik azt a sok-sok tanulót, akik minden évben ebből az igazi műhelyből indíthatják életüket.
Műhely. Talán az egyik legjobb szó a Gerbeaud-ra. A majd 200 fős létszám ellenére is családias, nyitottan működő üzem. Egy profi csapat, ahol értik és értékelik egymás munkáját. Hiszem, hogy egy sikerre éhes, jókedvű csapat még szebbé és kívánatosabbá tudja tenni a süteményeket, ellenállhatatlanná az éttermi menüket. Mi minden a vendégért teszünk, s a vendég tart bennünket életben. Tehát kívánok magunknak nagyon sok boldog vendéget!
Ezért is gondoltuk, hogy ebben a könyvben megosztjuk vendégeinkkel múltunkat, jelenünket és egy kicsit jövőnket is. Vissza

Tartalom

Pintér Katalin köszöntője 6-7.
Greetings of Katalin Pintér
Egy kis magyarországi cukrásztörténelem 10-13.
A little Hungarian confectionary history
Kugler Henrik, az alapító 14-17.
The founder Henrik Kugler
A Gerbeaud Ház története 18-19.
The story of the Gerbeaud House
A "kugler" 20-22.
The "kugler"
Gerbeaud Emil 23-25.
Emil Gerbeaud
A Royal Gerbeaud Pavillon 26-33.
The Royal Gerbeaud Pavilion
A vállalkozó házaspár 34-38.
An entrepreneur couple
Élet a Gerbeaud-ban 39-47.
Life in the Gerbeaud
Nehéz idők a Gerbeaud-ban 48-49.
Hard times in the Gerbeaud
A mester eltávozott 50-53.
The master has gone
A Gerbeaud újra Gerbeaud 54-55.
Gerbeaud is ever and again
Jelen és jövő a Gerbeaud-ban 56-75.
Present and future in the Gerbeaud
Tradicionális sütemények 76-83.
Traditional cakes
Az Onyx ízei 84-91.
Tastes of Onyx
Epilógus: Esterházy Péter 93.
Epilogue: Péter Esterházy
Köszönetnyilvánítás, Teljes oldalú képek jegyzéke 95.
Actaowledgements, The list of the full pages' pictures
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem