kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 67 oldal |
Sorozatcím: | Ma újdonság, holnap gyakorlat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-231-033-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Dr. Szűcs Kálmán: Előszó | 5 |
Dr. Kapeller Károly: A fűszerpaprika-termesztés főbb jellemzői | 9 |
Dr. Kapeller Károly: Ökológiai tényezők | 9 |
Talaj | 9 |
Éghajlat | 10 |
Vízigény | 13 |
Dr. Kapeller Károly: Fajták - fajtatípusok | 13 |
Folytonos növekedésű fajták | 13 |
Kalocsai E-15 | 14 |
Szegedi 47-25 | 14 |
Szegedi 57-13 | 14 |
Kalocsai 57-231 | 14 |
Kalocsai 504 | 15 |
Szegedi 16 | 15 |
Szegedi 20 | 15 |
Szegedi 40 | 16 |
Szegedi FO-3 | 17 |
Kalocsai V-1 | 17 |
Kalocsai 505 | 17 |
Féldeterminált növekedésű fajták | 17 |
Kalocsai merev szárú 622 | 18 |
Determinált növekedésű és csokros fajták | 18 |
Kalocsai determinált 601 | 18 |
Kalocsai determinált 621 | 19 |
Kalocsai Cs-631 | 20 |
Dr. Berényi Miklós: Tápanyag - tápanyagellátás | 20 |
A tápanyagfelvétel üteme | 20 |
Tápanyagfelvétel vizsgálata tenyészedényben | 21 |
Alaptrágyázás | 21 |
Emelkedő NPK-adag hatása a termésmennyiség alakulására | 21 |
Nitrogén-adagváltozás hatása a termésmennyiség alakulására | 21 |
Foszforadag-változás hatása a termésmennyiség alakulására | 22 |
Káliumadag-változás hatása a termésmennyiség alakulására | 22 |
Levéltrágyázás | 22 |
Wuxal | 23 |
Tomasol | 23 |
Peretrix-1 | 24 |
Peretrix-2 | 24 |
Peretrix-3 | 25 |
Javasolt tápanyagellátás | 25 |
Dr. Berényi Miklós: Vízellátás - öntözés | 26 |
Az öntözés hatékonyságának vizsgálata | 27 |
Az öntözés időpontjának meghatározása | 28 |
Az öntözés várható eredménye | 28 |
Öntözőberendezések | 28 |
Dr. Berényi Miklós: Talajművelés | 30 |
Előző évi talajművelés | 30 |
Tavaszi talaj-előkészítés | 30 |
Talaj-előkészítés palántázáshoz | 30 |
Talaj-előkészítés helyre vetéshez | 30 |
Palántázás és helyre vetés utáni talajművelés | 31 |
Kapitány József: Szaporítási módok | 32 |
Palántázott szaporítási mód | 32 |
Palántanevelés | 32 |
Termesztőberendezések | 32 |
Talaj-előkészítés | 33 |
Vetés | 33 |
Ápolás | 33 |
Ültetés | 34 |
Helyrevetés szaporítási mód | 34 |
A helyre vetés ideje, módja | 34 |
A helyre vetés gépei | 34 |
Kapitány József: Tenyészterület - területegységenkénti növényszám | 36 |
Ültetett termesztési mód | 36 |
Helyre vetett termeszési mód | 36 |
Dr. Márkus Ferenc: Vetőmagtermesztés | 39 |
Vetőmagtermesztés és -előállítás követelményei | 39 |
Elővetemény | 39 |
Izoláció | 39 |
Szaporítási mód | 39 |
Szelekció | 39 |
Növényvédelem | 40 |
Betakarítás | 40 |
A vetőmagnyerés technológiája | 40 |
A vetőmag minőségi követelményei | 40 |
Fémzárolás | 40 |
A vetőmag értékének fokozási lehetőségei | 40 |
Osztályozottság, kalibráltság | 40 |
A vetőmag hőkezelése | 41 |
Dr. Kapeller Károly: Növényvédelem | 42 |
Vírusbetegségek | 42 |
Palántadőlés | 44 |
Baktériumos levélfoltosság | 45 |
Paprika-lisztharmat | 45 |
A termés lágyrothadása | 45 |
Tárolás, utóérlelés alatti betegségek | 45 |
Rovar kártevők | 45 |
Dr. Kapeller Károly: Gyomirtás | 46 |
A palántanevelés gyomirtása | 46 |
Szántóföldi gyomirtás palántázott termesztési módnál | 46 |
Szántóföldi gyomirtás helyrevetése termesztési módnál | 47 |
Dr. Kapeller Károly: A termés érése, a minőség kialakulása, a festéktartalom változása a tárolás alatt | 48 |
A festéktartalom kialakulása | 48 |
Kapszaicin | 50 |
Cukrok, szénhidrátok | 50 |
Illó olajok | 50 |
Zsíros olajok | 50 |
Fehérjék | 50 |
Vitaminok | 50 |
Termésérés-intenzitás | 51 |
A termés érését előnyösen befolyásoló módszerek | 51 |
Fémzárolás | 40 |
A vetőmag értékének fokozási lehetőségei | 40 |
Osztályozottság, kalibráltság | 40 |
A vetőmag hőkezelése | 41 |
Dr. Kapeller Károly: Növényvédelem | 42 |
Vírusbetegségek | 42 |
Palántadőlés | 44 |
Baktériumos levélfoltosság | 45 |
Paprika-lisztharmat | 45 |
A termés lágyrothadása | 45 |
Tárolás, utóérlelés alatti betegségek | 45 |
Rovar kártevők | 45 |
Dr. Kapeller Károly: Gyomirtás | 46 |
A palántanevelés gyomirtása | 46 |
Szántóföldi gyomirtás palántázott termesztési módnál | 46 |
Szántóföldi gyomirtás helyrevetéses termesztési módnál | 47 |
Dr. Kapeller Károly: A termés érése, a minőség kialakulása, a festéktartalom változása a tárolás alatt | 48 |
A festéktartalom kialakulása | 48 |
Kapszaicin | 50 |
Cukrok, szénhidrátok | 50 |
Illó olajok | 50 |
Zsíros olajok | 50 |
Fehérjék | 50 |
Vitaminok | 50 |
Termésérés-intenzitás | 51 |
A termés érését előnyösen befolyásoló módszerek | 51 |
Festéktartalom-változás a tárolás alatt | 52 |
Kapitány József: Betakarítás | 53 |
Kézi szedés | 53 |
Gépi szedés | 53 |
A gépi betakarítás követelményrendszere | 56 |
Dr. Márkus Ferenc: Tárolás - utóérlelés | 58 |
A tárolás módja | 58 |
Dr. Berényi Miklós: A gépesített termesztéstechnológia modellje | 60 |
Dr. Dorogi Imre: A műtrágyák száraz keverésének technológiája | 62 |
Több hatóanyagot tartalmazó műtrágyák | 62 |
Összetett műtrágyák | 63 |
Komplex vagy kevert műtrágyák | 63 |
Száraz keverékek | 63 |
A keverési komponensek szemcseméretösszetétele | 63 |
A szemcsék alakjának hasonlósága | 64 |
A szemcsék sűrűsége | 64 |
A szemcsék keménysége | 64 |
A keverési komponensek kémiai tulajdonságai | 64 |
A kémiai összeférhetetlenség esetei | 64 |
Higroszkóposság | 64 |
Az összeférhetetlenség egyéb esetei | 64 |
Két komponensből álló száraz keverékek | 65 |
Keverőberendezések | 66 |
Mikroelemek bekeverése | 66 |
Növényvédő szerek bekeverése | 66 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.