1.060.323

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fűszerpaprika nagyüzemi termesztéstechnológiája

Készült: termesztőknek, technológusoknak, üzemszervezőknek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 67 oldal
Sorozatcím: Ma újdonság, holnap gyakorlat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-231-033-0
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Szűcs Kálmán: Előszó5
Dr. Kapeller Károly: A fűszerpaprika-termesztés főbb jellemzői9
Dr. Kapeller Károly: Ökológiai tényezők9
Talaj9
Éghajlat10
Vízigény13
Dr. Kapeller Károly: Fajták - fajtatípusok13
Folytonos növekedésű fajták13
Kalocsai E-1514
Szegedi 47-2514
Szegedi 57-1314
Kalocsai 57-23114
Kalocsai 50415
Szegedi 1615
Szegedi 2015
Szegedi 4016
Szegedi FO-317
Kalocsai V-117
Kalocsai 50517
Féldeterminált növekedésű fajták17
Kalocsai merev szárú 62218
Determinált növekedésű és csokros fajták18
Kalocsai determinált 60118
Kalocsai determinált 62119
Kalocsai Cs-63120
Dr. Berényi Miklós: Tápanyag - tápanyagellátás20
A tápanyagfelvétel üteme20
Tápanyagfelvétel vizsgálata tenyészedényben21
Alaptrágyázás21
Emelkedő NPK-adag hatása a termésmennyiség alakulására21
Nitrogén-adagváltozás hatása a termésmennyiség alakulására21
Foszforadag-változás hatása a termésmennyiség alakulására22
Káliumadag-változás hatása a termésmennyiség alakulására22
Levéltrágyázás22
Wuxal23
Tomasol23
Peretrix-124
Peretrix-224
Peretrix-325
Javasolt tápanyagellátás25
Dr. Berényi Miklós: Vízellátás - öntözés26
Az öntözés hatékonyságának vizsgálata27
Az öntözés időpontjának meghatározása28
Az öntözés várható eredménye28
Öntözőberendezések28
Dr. Berényi Miklós: Talajművelés30
Előző évi talajművelés30
Tavaszi talaj-előkészítés30
Talaj-előkészítés palántázáshoz30
Talaj-előkészítés helyre vetéshez30
Palántázás és helyre vetés utáni talajművelés31
Kapitány József: Szaporítási módok32
Palántázott szaporítási mód32
Palántanevelés32
Termesztőberendezések32
Talaj-előkészítés33
Vetés33
Ápolás33
Ültetés34
Helyrevetés szaporítási mód34
A helyre vetés ideje, módja34
A helyre vetés gépei34
Kapitány József: Tenyészterület - területegységenkénti növényszám36
Ültetett termesztési mód36
Helyre vetett termeszési mód36
Dr. Márkus Ferenc: Vetőmagtermesztés39
Vetőmagtermesztés és -előállítás követelményei39
Elővetemény39
Izoláció39
Szaporítási mód39
Szelekció39
Növényvédelem40
Betakarítás40
A vetőmagnyerés technológiája40
A vetőmag minőségi követelményei40
Fémzárolás40
A vetőmag értékének fokozási lehetőségei40
Osztályozottság, kalibráltság40
A vetőmag hőkezelése41
Dr. Kapeller Károly: Növényvédelem42
Vírusbetegségek42
Palántadőlés44
Baktériumos levélfoltosság45
Paprika-lisztharmat45
A termés lágyrothadása45
Tárolás, utóérlelés alatti betegségek45
Rovar kártevők45
Dr. Kapeller Károly: Gyomirtás46
A palántanevelés gyomirtása46
Szántóföldi gyomirtás palántázott termesztési módnál46
Szántóföldi gyomirtás helyrevetése termesztési módnál47
Dr. Kapeller Károly: A termés érése, a minőség kialakulása, a festéktartalom változása a tárolás alatt48
A festéktartalom kialakulása48
Kapszaicin50
Cukrok, szénhidrátok50
Illó olajok50
Zsíros olajok50
Fehérjék50
Vitaminok50
Termésérés-intenzitás51
A termés érését előnyösen befolyásoló módszerek51
Fémzárolás40
A vetőmag értékének fokozási lehetőségei40
Osztályozottság, kalibráltság40
A vetőmag hőkezelése41
Dr. Kapeller Károly: Növényvédelem42
Vírusbetegségek42
Palántadőlés44
Baktériumos levélfoltosság45
Paprika-lisztharmat45
A termés lágyrothadása45
Tárolás, utóérlelés alatti betegségek45
Rovar kártevők45
Dr. Kapeller Károly: Gyomirtás46
A palántanevelés gyomirtása46
Szántóföldi gyomirtás palántázott termesztési módnál46
Szántóföldi gyomirtás helyrevetéses termesztési módnál47
Dr. Kapeller Károly: A termés érése, a minőség kialakulása, a festéktartalom változása a tárolás alatt48
A festéktartalom kialakulása48
Kapszaicin50
Cukrok, szénhidrátok50
Illó olajok50
Zsíros olajok50
Fehérjék50
Vitaminok50
Termésérés-intenzitás51
A termés érését előnyösen befolyásoló módszerek51
Festéktartalom-változás a tárolás alatt52
Kapitány József: Betakarítás53
Kézi szedés53
Gépi szedés53
A gépi betakarítás követelményrendszere56
Dr. Márkus Ferenc: Tárolás - utóérlelés58
A tárolás módja58
Dr. Berényi Miklós: A gépesített termesztéstechnológia modellje60
Dr. Dorogi Imre: A műtrágyák száraz keverésének technológiája62
Több hatóanyagot tartalmazó műtrágyák62
Összetett műtrágyák63
Komplex vagy kevert műtrágyák63
Száraz keverékek63
A keverési komponensek szemcseméretösszetétele63
A szemcsék alakjának hasonlósága64
A szemcsék sűrűsége64
A szemcsék keménysége64
A keverési komponensek kémiai tulajdonságai64
A kémiai összeférhetetlenség esetei64
Higroszkóposság64
Az összeférhetetlenség egyéb esetei64
Két komponensből álló száraz keverékek65
Keverőberendezések66
Mikroelemek bekeverése66
Növényvédő szerek bekeverése66
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem