1.062.600

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fülétől a farkáig

Olcsó ételek az étlapon

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Novorg Szervező és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 233 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-616-303-0
Megjegyzés: 700 példányban jelent meg. Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egyre többen és egyre gyakrabban forgatják odahaza a főzőkanalat. Hogy ennek mi az oka?! Egy kicsit divat lett a főzés (talán a leghasznosabb divat), egy kicsit otthoni szórakozássá, a vendégek... Tovább

Előszó

Egyre többen és egyre gyakrabban forgatják odahaza a főzőkanalat. Hogy ennek mi az oka?! Egy kicsit divat lett a főzés (talán a leghasznosabb divat), egy kicsit otthoni szórakozássá, a vendégek előtti dicsekvéssé, társalgási témává vált a konyha, egy kicsit kényszerré lett az otthoni kuktáskodás. S hogy ez a kényszer remek dolgokat szülhessen, ehhez nyújt némi segítséget ez a könyv. Az 1930-as évek végén jelent meg Budapesten Dr. Rácz Sándor - Lucullus írói álnéven - a Magyarország c. szakácskönyv, amely számos ételrecept mellett ezt írja: „...a háziasszonynak sokszor a 'mit főzzek?' problémánál nagyobb a pénztárca gondja. Gasztronómiai gyönyörökre nem igen jut a kispolgári háztartásokban, mert minden fillérnek megvan a helye. A konyhapénz egy megfellebbezhetetlen, alig tágítható keret, amit összhangba kell hozni az ízléssel s a kultúrember táplálkozási igényeivel, valóságos művészet. ..". Ez a fránya konyhapénz ma is alig tágítható keret. De mégis, mindenki szeretne látványos, olcsó, változatos főzttel kirukkolni családja, barátai, vendégei előtt. A közös étkezés változatlanul az örömszerzés egyik legfőbb forrása. A terített asztal a meghitt barátságok, kibékülések, emlékezések színtere. Nem véletlen a családi tűzhely kiemelkedő szerepe az emberiség történetében! A jó konyha egyik alapfeltétele a megfelelő minőségű nyersanyag. S ha ezt a jó minőséget még viszonylag olcsón is akaijuk, máris tálalja a szerző konyhánkba valamennyi alapanyagát, a fülétől a farkáig! A farok, fej, láb, köröm ma is a legolcsóbb és sokak által kedvelt húsrész. Sajnos a rossz beidegződések, szokások, a lustaság, csak néhány unalomig ismételt ételt juttat eszünkbe. Vissza

Tartalom

Előszó 3
1. A címben felsorolt húsrészek szakmai meghatározása 7
2. A húsrészek elhelyezkedésének bemutatása, kibontása, csontozása 8
3. A húsrészek konyhai felhasználásra való előkészítése 13
4. Ételkészítési technológia 16
Neves szakácsok és ételkészítéshez kiválóan értő háziasszonyok apró fortélyaiból
5. Ételkészítési leírások 27
Csülök 29
Farok 89
Fej 110
Láb (köröm) 151
Többféle húsrész 182
6. A könyvben előforduló szakmai fogalmak, kifejezések és mellékletek rövid leírása 209
7. Ételkereső 219
Felhasznált szakmai irodalom 231
Tartalomjegyzék 233

Szigeti Andor

Szigeti Andor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szigeti Andor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem