kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 224 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A fejezetcímek verseit Endrődi Béla írta. 16 színes, egész oldalas illusztrációval díszített. Nyomtatta Hornyánszky Viktor Rt., Budapest. |
Előszó | 5 |
Levesek | |
Húsleves | 9 |
Gulyásleves | 10 |
Forrázott gombócleves | 11 |
Tyúkleves, vékony metélttel | 11 |
Bortch, azaz orosz káposztaleves | 12 |
Céklaleves | 13 |
Rákleves | 13 |
Teknősbékaleves, 12 személyre | 14 |
Zöldségleves | 15 |
Minestorne | 16 |
Makarónileves | 16 |
Diétás zöldségleves | 17 |
A sauce-ok készítéséről általában | 21 |
Glace készítése | 22 |
Bechamel, azaz tejjel felengedett vajas rántás | 23 |
Velouté | 24 |
Sauce supréme | 24 |
Sauce cháteau | 25 |
Sauce Colbert | 25 |
Madeira sauce | 26 |
Sauce chasseur | 27 |
Sonkamártás, tojásételre | 27 |
Sauce hollandaisemártás | 28 |
Mayonnaise készítés | 28 |
Sauce verte | 28 |
Tartásauce | 29 |
Tárkányos tartársauce | 29 |
Béarnaise sauce | 29 |
Cumberland sauce | 30 |
Tárkonysauce | 30 |
Vinaigrettesauce | 31 |
Sause rose | 31 |
Édes mustársauce | 31 |
Ecetes tormamártás | 31 |
Ecetes tormamártás, almával | 31 |
Sóskamártás | 32 |
Hagymamártás, két-három személyre | 32 |
Halak és rákok | |
Homard armoricaine | 35 |
Homard Thermidor | 36 |
Burgonyában caviár | 37 |
Lobster coktail | 37 |
Rák-soufflé, 6-8 személyre | 38 |
Rák provencale | 39 |
Rák "Anette" | 40 |
Fogas kardinálmódra | 40 |
Süllő és fogas-florentine | 41 |
Fogas- vagy süllő-filet Mornay sauce-szal | 42 |
Párisi fogas | 43 |
Barbue "Bonne femme" | 43 |
Pilaff de sole | 43 |
Marinirozott rántotthal | 44 |
Sajtos és vegyes előételek | |
Borjúvelőpoulet | 47 |
Velőtorta 6 személyre | 48 |
Gnocchi au gratin | 48 |
Gnocchi romaine | 49 |
Spaghettis ragout borjúmiriggyel, libamájjal és borjúnyelvvel | 49 |
Rántott gomba | 50 |
Borjús fás timbale-okban, 10-12 személyre | 51 |
Virsli gombával | 52 |
Töltött krumpli, kis kerek formában | 53 |
Töltött tök, kétfajta módon | 53 |
Hússal töltött rétes | 54 |
Ördögpirula, velővel töltve | 55 |
Húsnélküli töltöttpaprika | 56 |
Töltött profitelorok, gomba- sonka- és spenótpürével | 56 |
Vol au vent | 58 |
Nouilles italiennes aux épinard | 58 |
Spenótos barátfüle | 59 |
Spenót roulade | 59 |
Karfiolpudding | 60 |
Sonkás burgonyapudding | 60 |
Csúsztatott sajtos palacsinta | 61 |
Gombás libamájpörkölt | 61 |
Sajtkrém palacsintában | 61 |
Sajtos rétes | 62 |
Burgonya omlette | 62 |
Burgonyalángos | 63 |
Tojásételek | |
Oeufs cocotte au jus | 67 |
Oeufs Metternich | 67 |
Oeufs princesse | 68 |
Oeufs Bercy | 68 |
Oeufs Chimay | 68 |
Oeufs sur le plat aur beurre noir | 69 |
Oeufs piemontaises | 69 |
Oeufs mollets au gratin | 69 |
Oeufs Aurore | 70 |
Oeufs Toupinelle | 71 |
Oeufs florentines | 71 |
Lorraine-i torta | 72 |
Habart tojás sajtos souffléban | 72 |
Töltött paradicsom, rántottával | 73 |
Beschameles töltött tojás | 73 |
Tejfeles török tojás | 74 |
Gombás omlette, tűzálló tálban | 74 |
Omlette Mére Poulard | 75 |
Omlette paysanne | 75 |
Sonkás omlette | 76 |
Egyszerű omlette | 76 |
Sajtos omlette | 76 |
Baromfiak | |
Currys csirke | 79 |
Poulard Alufera | 79 |
Pezsgőben dinsztelt csirke | 82 |
Csirke, francia módra | 81 |
Csirke Villeroy | 82 |
Poulet Valencieune | 82 |
Csirke diable | 83 |
Csirke polonaise | 84 |
Sonkástésztával töltött csirke | 84 |
Zsályával töltött csirke | 85 |
Emincé de volaille | 85 |
Csirke tálban | 86 |
Becsinált csirke | 87 |
Csirke ragout | 87 |
Paprikáscsirke palacsintában | 88 |
Csirkegulyás | 88 |
Gombás csirke | 88 |
Chicken pie | 89 |
Főtt csirke készítési módja | 90 |
Faschirozott libamell | 91 |
Caneton á l'orange | 91 |
Rizses kacsa, vagy libaaprólék | 92 |
Vad, sült, pecsenye | |
Aiguillett de boeuf | 97 |
Boeuf braisé | 98 |
Óriás beefsteak | 98 |
Vesepecsenye-ragout | 99 |
Salade de boeuf 8-10 személyre | 100 |
Rumsteak "Molnárné módra" | 101 |
Magyaros párolt vesepecsenye | 101 |
Marhahúsból fehér faschirozott | 102 |
Kétszer darált marhafaschirozott | 102 |
Magyaros beefsteak | 102 |
Marha-ragout tarhonyával | 103 |
Magyaros párolt marhafelsál | 103 |
Blaquette de veau | 103 |
Borjú- vagy báránygerinc prézlivel sütve | 104 |
Bárány- vagy borjúkotlett hálóban | 104 |
Gombás borjútekercs | 105 |
Borjúszelet, francia módra | 105 |
Egybesült dinsztelt borjúhús | 106 |
Egybesült borjúfaschirozott | 106 |
Nyúl vadasmártásban | 107 |
Nyúl angolosan | 108 |
Káposztás fácán | 108 |
Őz-ragout | 109 |
Töltött hideg vaddisznófej | 109 |
Hideg waldecki májas | 110 |
Pilaf d'agneau orientale | 111 |
Sertésborda Julien-módra | 111 |
Zöldségköretek | |
A zöldségfőzésről általában | 115 |
Rizs készítési módja | 116 |
Tarhonya készítési módja | 117 |
Gomba-duxel | 117 |
Céleri au jus | 118 |
Aubergine | 118 |
Fonds d'artichauts | 119 |
Petits pois á la francaise | 119 |
Szarvasgomba, azaz truffes portói borban | 120 |
Flageolet, azaz francia szárazbabköret | 120 |
Francia babfőzelék | 120 |
Gyenge kukorica eltevése | 121 |
Kukoricafőzelék | 121 |
Kukoricafőzelék más módon | 122 |
Kukorica-croquette | 122 |
Gesztenyefőzelék | 122 |
Francia ratatouille, azaz vegyes zöldség összefőzve | 123 |
Puffancs-burgonya | 123 |
Francia rakottburgonya | 123 |
Makaróni milánói módra | 124 |
Paprikás champignon | 124 |
Tökfőzelék | 125 |
Hideg rizs spanyol módra | 125 |
Hideg töltöttparadicsom | 126 |
Hideg paradicsom angol módra | 126 |
Francia pirított hagyma | 127 |
Liptói túróval töltött zöldpaprika | 127 |
Sonkapác | 128 |
Saláták | |
Nápolyi saláta | 131 |
Salade Mimosa | 131 |
Salade Waldorf | 132 |
Salade américaine | 132 |
Grape fruit saláta | 133 |
Kapros uborkasaláta | 133 |
Ketchupos mayonnaise-es saláta | 134 |
Hideg spárgasaláta | 134 |
Zöldsaláta lengyelesen | 134 |
Sült paprikasaláta | 135 |
Meleg pouddingok és souflék | |
Szerecsening poudding formában | 139 |
Ing | 139 |
Karamellpoudding | 139 |
Kávépoudding | 140 |
Édes zsemlyepoudding | 140 |
Citrom-sufflé dunsztban | 140 |
Vanillia-soufflé | 141 |
Csokolád-soufflé | 141 |
Mágnás-soufflé | 141 |
Túrófelfújt | 142 |
Palacsinta-soufflé dióval | 142 |
Kávéfelfujt | 142 |
Torták, krémek | |
Francia citromkrémtorta | 147 |
Riz á l'imperatrice | 148 |
Csokoládé consommé kis csészékben | 149 |
Hideg kakaókrém | 150 |
Madártej | 150 |
Hideg gríz-krém | 151 |
Soufflé glacé á l'orange | 151 |
Kevert vanillia- és csokolád-soufflé jegelve | 152 |
Esterházy parfait | 152 |
Vaniliafagylalt reszelt csokoládéval | 153 |
Mürb-tészta, töltött gyümölcs alá, vagy meleg kávékrémes tartallekhez | 153 |
Gyümölcs- és vastagtészták | |
Töltött alma, vagy körte, mürb-tészta korongon | 157 |
Alma-flan | 157 |
Alma-Charlotte | 157 |
Mandarinos omlette | 158 |
Pommes mireilles | 159 |
Pommes suédoises | 159 |
Töltött mandarin | 160 |
Ananászfagylalt | 160 |
Szamócás tészta | 161 |
Gyümölcskocsonya | 161 |
Kinds-Koch | 162 |
Csokoládés metélt | 162 |
Profiterol recept édes tésztához | 163 |
Kálmán-féle vaniliakrém | 163 |
Vaniliakrém más módon | 164 |
Kávé-krém tartellekhez | 164 |
Csokoládés tejberizs | 165 |
Kisült borsótészta | 165 |
Horthy-rétes | 165 |
Édes ördögpirula | 166 |
Habospalacsinta | 166 |
Meleg rizstartelette | 167 |
Crépes Roxane | 167 |
Puncsos szelet | 167 |
Sipos-féle piskótatészta | 168 |
Csokoládé őzgerinc | 168 |
Szerecsen ingben | 169 |
Francia meringue | 169 |
Farsangi fánk | 170 |
Négyszer sodort vajastészta | 170 |
Vajastészta más módon | 172 |
D'Artois dióval | 172 |
Rétestészta | 173 |
Csigarétes | 174 |
Vékonytésztájú beigli | 175 |
Kelt tészta | 176 |
Diótöltelék kelttésztához | 177 |
Máktöltelék kelttésztához | 178 |
Fahéjas töltelék | 178 |
Túrósgombóc | 178 |
Vastag palacsinta | 179 |
Stiriai metélt | 179 |
Túróspalacsinta hat személyre | 180 |
Csehpimasz (dalkelli) | 180 |
Zsemlyegombóc vadhoz | 181 |
Zsemlyepoudding | 181 |
Felvidéki szilvásgombóc | 181 |
Demidoff-torta | 182 |
Túróstorta | 183 |
Máktorta | 183 |
Máktorta | 184 |
Máktorta | 184 |
Meleg csokoládétorta | 185 |
Cseresznyéstorta | 185 |
Dobostorta | 185 |
Kis mogyoróstorta | 186 |
Orosztorta | 186 |
Sauce-ok édes tésztákhoz | |
Csokolád-sauce | 191 |
Punch-sauce | 191 |
Karamellpouddinghoz való sauce | 192 |
Vaniliasodó | 192 |
Borsodó | 192 |
Fraises Melba sauce | 192 |
Jamek és szörpök | |
Málnaszörp | 195 |
Magvas gyümölcs eltevése | 195 |
Szilva-jam | 196 |
Narancs-jam | 196 |
Francia gyümölcscup | 197 |
Szamóca-bowle | 197 |
Pogácsafélék | |
Töpörtyüspogácsa | 201 |
Töpörtyüspogácsa | 201 |
Babapogácsa | 202 |
Meleg zsemlye sandwich-ek | 202 |
Meleg virslis sandwich | 203 |
Sajtos profiterol | 203 |
Angol muffins | 203 |
Sajtoskeksz | 204 |
Gerbeaud brioche | 204 |
D'Artois norvégienne | 205 |
Parmezáncsók | 205 |
Sajtos-taltelettek | 205 |
Meleg sajtos-sandwich | 206 |
Meleg sajtos kenyér | 206 |
Welsh rabbit | 206 |
Sonkástáska | 207 |
Teasütemények | |
Sóskifli | 211 |
Sóskifli más módon | 211 |
Törökméz | 212 |
Habsütemény | 212 |
Ischli fánk | 212 |
Macskanyelv | 213 |
Madeleine-tészta | 213 |
Mandulássütemény | 213 |
Linzertészta | 214 |
Vaniliáskifli | 214 |
Kuglóf | 214 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.