1.060.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A főzés technikája

Villamos háztartási készülékek

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 267 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-10-5382-2
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 61202.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó9
Bevezetés11
Főzés- és sütéstechnikai alapfogalmak15
Az élelmiszerek hőkezelési módjai a hőátadás szerint15
Élelmiszerek hőkezelési lehetőségei a főzés- és sütéstechnika eljárás módja szerint19
Főzés hagyományos módon, edényben, főzőlapon
Párolás edényben, főzőlapon
Lassú főzés edényben, főzőlapon
Párolás gőzöléssel
Főzés nyomás alatti gőztérben
Sütés hagyományos eljárással, bő zsírban
Sütés zsírszegényen, serpenyőben vagy kontakt hővel
Sütés áramló levegőben
Grillezés
Sütés
Sütés bő zsiradékban (frittelés)
Mikrohullámú hőkezelés
A háztartások villamos főző- és sütőkészülékei24
Egylapos és kétlapos főzők, főzőfelületek25
Sütők30
A sütők fűtési rendszerei31
A sütő tisztítása37
A sütő önszabályozása és automatizálása38
A különleges kivitelű háztartási sütők45
Villamos tűzhelyek47
Lábon álló tűzhelyek48
Beépített tűzhelyek52
Aláépített tűzhelyek55
Villamos reteszelés55
Különleges tűzhelyek56
A villamos tűzhely energiatakarékos használata és tisztítása59
Grillek63
Sugárzó hőátadással működő grillek64
Kontakt hőátadással működő grillek72
A grillek tisztítása76
Légkveréses főzőedények77
Frituk81
A frittelés81
A háztartási frituk szerkezete és tisztítása83
Fondü87
Villamos főzőedények és melegítők87
Háztartási mikrohullámú készülékek93
A mikrohullámú hőkezelés sajátosságai93
A mikrohullámú készülékek fajtái és használata97
A mikrohullámú készülék energiafelhasználása98
A mikrohullámú melegítés és a hagyományos fűtés kombinációja99
A mikrohullámú készülékek biztonsági kérdései101
A mikrohullámú készülékek karbantartása és tisztítása101
Háztartási kávéfőzők102
Nyílt rendszerű kávéfőzők102
Zárt rendszerű kávéfőzők107
A jó kávéfőzés feltételei112
Villamos főző- és sütőkészülékek a nagykonyhákban113
A használati edényrendszer115
Tűzhelyek, főzőzsámolyok120
Sütőkészülékek129
Sütők129
Buktatható serpenyők138
Frituk141
Vízfürdős étel-melegentartók149
Grillek153
Szalamandergrillek153
Forgónyársas grillek155
Sütőlap (grill-lap)158
Kontaktgrill163
Hősugárzók étel melegen tartásához166
Kenyérpirítók167
Főzőüstök168
Nagynyomású főzőüstök177
Nagynyomású gőzzel működő főzőkészülékek179
Nyomás nélküli gőzzel főző készülékek187
Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek189
Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek gőzkombinációval197
Kávéfőző gépek200
Villamos fűtőtestek208
Ellenállásfűtésű fűtőtestek jellemzői208
A fűtőszál keresztmérete214
A fűtőelemek szerkezete, tekercselése217
Csőfűtőtestek220
A csőfűtőtestek kiválaszti szempontjai225
A csőfűtőtestek alkalmazási feltételei227
A csőfűtőtestek beépítési lehetőségei230
Beágyazómasszás fűtőtestek231
Főzőlapok232
Fűtőbotok234
Beágyazómasszázs fűtőtestek edényekhez234
Csillám- és mikanit fűtőtestek236
Fólia fűtőtestek238
Gyöngyszigetelésű fűtőtestek241
Főzőlapok244
Masszázs rendszerű főzőlapok245
Csőfűtőtestből készült főzőlapok254
Főzőlapok üvegkerámia főzőfelületekhez257
Indukciós fűtőtest üvegkerámiához259
Nagykonyhai főzőlapok261
Hagyományos perem nélküli főzőlapok261
Peremes főzőlapok265

Kiss Ferenc

Kiss Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A főzés technikája A főzés technikája A főzés technikája A főzés technikája A főzés technikája

A borító enyhén töredezett, foltos. A lapélek kissé foltosak.

Állapot:
1.540 Ft
770 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba