Előszó | 9 |
Bevezetés | 11 |
Főzés- és sütéstechnikai alapfogalmak | 15 |
Az élelmiszerek hőkezelési módjai a hőátadás szerint | 15 |
Élelmiszerek hőkezelési lehetőségei a főzés- és sütéstechnika eljárás módja szerint | 19 |
Főzés hagyományos módon, edényben, főzőlapon | |
Párolás edényben, főzőlapon | |
Lassú főzés edényben, főzőlapon | |
Párolás gőzöléssel | |
Főzés nyomás alatti gőztérben | |
Sütés hagyományos eljárással, bő zsírban | |
Sütés zsírszegényen, serpenyőben vagy kontakt hővel | |
Sütés áramló levegőben | |
Grillezés | |
Sütés | |
Sütés bő zsiradékban (frittelés) | |
Mikrohullámú hőkezelés | |
A háztartások villamos főző- és sütőkészülékei | 24 |
Egylapos és kétlapos főzők, főzőfelületek | 25 |
Sütők | 30 |
A sütők fűtési rendszerei | 31 |
A sütő tisztítása | 37 |
A sütő önszabályozása és automatizálása | 38 |
A különleges kivitelű háztartási sütők | 45 |
Villamos tűzhelyek | 47 |
Lábon álló tűzhelyek | 48 |
Beépített tűzhelyek | 52 |
Aláépített tűzhelyek | 55 |
Villamos reteszelés | 55 |
Különleges tűzhelyek | 56 |
A villamos tűzhely energiatakarékos használata és tisztítása | 59 |
Grillek | 63 |
Sugárzó hőátadással működő grillek | 64 |
Kontakt hőátadással működő grillek | 72 |
A grillek tisztítása | 76 |
Légkveréses főzőedények | 77 |
Frituk | 81 |
A frittelés | 81 |
A háztartási frituk szerkezete és tisztítása | 83 |
Fondü | 87 |
Villamos főzőedények és melegítők | 87 |
Háztartási mikrohullámú készülékek | 93 |
A mikrohullámú hőkezelés sajátosságai | 93 |
A mikrohullámú készülékek fajtái és használata | 97 |
A mikrohullámú készülék energiafelhasználása | 98 |
A mikrohullámú melegítés és a hagyományos fűtés kombinációja | 99 |
A mikrohullámú készülékek biztonsági kérdései | 101 |
A mikrohullámú készülékek karbantartása és tisztítása | 101 |
Háztartási kávéfőzők | 102 |
Nyílt rendszerű kávéfőzők | 102 |
Zárt rendszerű kávéfőzők | 107 |
A jó kávéfőzés feltételei | 112 |
Villamos főző- és sütőkészülékek a nagykonyhákban | 113 |
A használati edényrendszer | 115 |
Tűzhelyek, főzőzsámolyok | 120 |
Sütőkészülékek | 129 |
Sütők | 129 |
Buktatható serpenyők | 138 |
Frituk | 141 |
Vízfürdős étel-melegentartók | 149 |
Grillek | 153 |
Szalamandergrillek | 153 |
Forgónyársas grillek | 155 |
Sütőlap (grill-lap) | 158 |
Kontaktgrill | 163 |
Hősugárzók étel melegen tartásához | 166 |
Kenyérpirítók | 167 |
Főzőüstök | 168 |
Nagynyomású főzőüstök | 177 |
Nagynyomású gőzzel működő főzőkészülékek | 179 |
Nyomás nélküli gőzzel főző készülékek | 187 |
Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek | 189 |
Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek gőzkombinációval | 197 |
Kávéfőző gépek | 200 |
Villamos fűtőtestek | 208 |
Ellenállásfűtésű fűtőtestek jellemzői | 208 |
A fűtőszál keresztmérete | 214 |
A fűtőelemek szerkezete, tekercselése | 217 |
Csőfűtőtestek | 220 |
A csőfűtőtestek kiválaszti szempontjai | 225 |
A csőfűtőtestek alkalmazási feltételei | 227 |
A csőfűtőtestek beépítési lehetőségei | 230 |
Beágyazómasszás fűtőtestek | 231 |
Főzőlapok | 232 |
Fűtőbotok | 234 |
Beágyazómasszázs fűtőtestek edényekhez | 234 |
Csillám- és mikanit fűtőtestek | 236 |
Fólia fűtőtestek | 238 |
Gyöngyszigetelésű fűtőtestek | 241 |
Főzőlapok | 244 |
Masszázs rendszerű főzőlapok | 245 |
Csőfűtőtestből készült főzőlapok | 254 |
Főzőlapok üvegkerámia főzőfelületekhez | 257 |
Indukciós fűtőtest üvegkerámiához | 259 |
Nagykonyhai főzőlapok | 261 |
Hagyományos perem nélküli főzőlapok | 261 |
Peremes főzőlapok | 265 |