1.061.942

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A főzés mindenkié

Mautner Zsófi és Széll Tamás változatos receptjei, gondosan válogatott Lidl-hozzávalókból

Kapcsolódó személy

Kiadó: Lidl
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szakácsaink már több mint két éve írnak heti rendszerességgel recepteket Lidl-alapanyagok felhasználásával a lidlkonyha.hu oldalra. A tavaly megjelent nagy sikerű szakácskönyvünk folytatásaként... Tovább

Előszó

Szakácsaink már több mint két éve írnak heti rendszerességgel recepteket Lidl-alapanyagok felhasználásával a lidlkonyha.hu oldalra. A tavaly megjelent nagy sikerű szakácskönyvünk folytatásaként idén is egy kötetbe rendeztük a legújabb recepteket, hogy újra egységében és teljességében táruljon fel a Lidl ízeinek változatos és izgalmas világa!
A Lidl szakácsai újra vendégségbe, gasztronómiai kalandozásra hívják az érdeklődőket - ezúttal 100 recepttel vezetnek körbe konyhájukban, melyekhez a biztos forrásból származó Lidl-hozzávalók adják a kiváló, zamatos alapanyagokat. Mautner Zsófi és Széll Tamás, a Lidl szakácsai, a mai magyar gasztrokultúra meghatározó személyiségei közé tartoznak, és bár más-más vonalon formálják kulináris szemléletünket, egy dolog közös bennük: elkötelezettek a minőség iránt. Zsófi szerteágazó tevékenységei a blogírásból nőttek ki, ma már hatalmas követőtáborral rendelkezik.
Az otthoni főzés praktikái és az emberléptékű gasztronómia érdekli, szakácskönyveit is közvetlen hangnemben írja. Tamás máshonnan közelíti a főzést: indulása óta a szakma összes intézményes versenyén remekel. Hat éven át Michelin-csillagos séfként öregbítette a magyar gasztronómia hírnevét, 2016 tavaszán pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a világ legnevesebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén. Bár mindannyian más lehetőségekkel, tapasztalattal és ambícióval vágunk neki a főzésnek, Zsófi és Tamás receptjeivel a konyhában töltött idő izgalmas kalanddá, és egy csipet fantáziával soha véget nem érő utazássá válik az ízek birodalmában. Könnyebben vásárolunk, bátrabban párosítunk és kezelünk alapanyagokat, ha jól ismerjük őket.
Éppen ezért szakácsainkkal felkerestük a Lidl magyar termelőit, akiktől a roppanóan friss, zsenge zöldségek és gömbölydeden mosolygó, illatos gyümölcsök érkeznek áruházaink polcaira, onnan pedig vásárlóink tányérjára. A szakácsfortélyok elsajátítása mellett a hozzávalók értő használata is fontos szerepet játszik abban, hogy a főzés örömteli élménnyé válhasson.
Ezt az élményt kínálják az olvasóknak a Lidl szakácsai ebben a szemet gyönyörködtető képekkel illusztrált kötetben. Ez a szakácskönyv a mi dúsan megrakott ezüsttálcánk - válasszanak róla kedvük és ízlésük szerint! Vissza

Tartalom

I. BEVEZETŐ
2. Receptgyűjtemény az egész
családnak
II. KAMRA
8 A működő konyha alapja
III. LELEMÉNYES MINDENNAPOK
15 Héjában sült, töltött burgonya
chorizóval és Manchego sajttal
16 Grillezett sertéstarja
hagymával és sült paprikás
burgonyasalátával
19 Sonkába tekert, zöldfűszeres
vajjal töltött csirkemell
20 Afrikai harcsa sörtésztában,
savanyú paradicsommal
és paprikával
25 Sült pontypatkó mediterrán
zöldségágyon, sáfrányos
fűszervajjal
26 Szakácsok eledele: Cézársaláta
rántott csirkemellfalatkákkal
29 Hideg sült karaj mascarponés
tésztasalátával
30 Tiroli spenótos-sajtos gombóc
35 Sütőtökös rizottó mini
húsgombóccal
36 Sokmagvas szendvics, citrusos
pácolt lazaccal, fűszeres túróval
39 Vajban sült pontyszeletek
pikáns, tejfölös sültburgonyasalátával
40 Citromos-joghurtos pácolt tarja
petrezselymes reteksalátával
45 Papírban sült harcsafiié szicíliai
padlizsánraguval
46 Tépett sült csirke fűszeres
rizzsel
49 Fűszeres-paradicsomos
húsgombóc feta sajttal
50 Görög joghurtos, citromos sült
csirkecomb, sült padlizsánnal
és tirosalátával
IV. VITALIZÁLÓ FOGÁSOK
55 Cornflakes-be forgatott
ropogós csirkefalatok
salátával
56 Jéghideg görögdinnyefröccs
59 Tormás morzsával sült lazac
langyos zöldségsalátával
60 Avokádós szendvics házi ecetes
paradicsommal
65 Koronázási mangós csirkesaláta
66 Citromos-petrezselymes
tonhalsaláta avokádón
69 Ropogós narancsos müzli
házilag
70 Csípős-édes kacsasaláta
uborkával és mangóval
73 A világ legfinomabb mazsolás
zabkeksze
76 Tabbouleh - Petrezselymes
bulgursaláta
79 Pikáns kuszkuszsaláta
csicseriborsóval és kecskesajttal
80 Langyos kölessaláta füstölt
makrélával
83 Csupazöld turmixtál
V. FILLÉREKBŐL FINOMAT
87 Bódvalenkei túrókrém friss
zöldségekkel
88 Tripla hagymaleves sajtos
krutonnal
91 Sütőben sült steakburgonya
házi ketchuppal
92 Grízes-sajtos rakott karfiol
csirkemellel
97 Házi „rósejbni" fűszersóval, sült,
fokhagymás mártogatóval
98 Gombás-húsos hasé
köménnyel
101 Sült paprikás, paradicsomos
burgonyafőzelék
102 Ropogós zöldségmártogatós
uborkás-magvas túrókrémmel
105 Citromos-sörös sült csirke saját
szaftjával, fejes salátával
106 Serpenyős hagymás burgonya
tejföllel, tükörtojással
111 Serpenyős kelkáposztás
csirkemell
112 Sült csirkemell vajas petrezselymes spagettivel,
a legegyszerűbben
VI. PÖRGŐS MŰVELETEK
117 Mézes-mustáros
csirkeszárnyfalatok, joghurtos
kevert salátával
118 Wokban sült fűszeres rizs
grillezett gombával
121 Marinált görögdinnye-saláta,
alpesi sonkával és kecskesajttal
122 Sertéssült egyben, krémes
zellerpürével és sült kelbimbóval
127 A világ legfinomabb,
legegyszerűbb, paradicsomos-sajtos spagettije
128 Villámgyors csicseriborsópaprikás chorizóval és
buggyantott tojással
131 Tejszínes-gombás fettuccine
tészta
132 Tökéletes ír Rib Eye steak
fóliás burgonyával,
petrezselyemsalátával
135 Spagetti „Puttanesca" módra
138 Sajtos spécii hegyi sajttal sütve,
tökmagolajos salátával
141 Jégsaláta csípős-édes húsraguval
142 Lazacfiié narancsos
vajmártásban, sütőben sült
édesburgonyával
145 Ázsiai zöldséges-pirított tészta
sült tojáscsíkokkal
VII. HÉTVÉGI EGYÜTTLÉTEK
149 Tonhalkrémes reggeli
olasz lepénnyel
150 Katalán reggeli: Omlett
paradicsomos pirítóssal
153 Tavaszi tekercs
156 Az én melegszendvicsem
159 Sült kacsás „burgonyapite"
tejföllel
160 Cayenne-borsos sertésfalatkák
mézes-gyömbéres sütőtökkel
165 Túrópalacsinta karamellizált
almakompóttal
166 Sajttal-sonkával töltött, ropogós
csirkemellszendvics
169 Egészben sült kacsa mandarin sütőtök chutney-val
172 Ropogós tésztával burkolt
vadas vaddisznóragu
175 Kacsasült édesköménysalátával és vörösboros lila
hagymával
176 Extrém sajtos quesadilla
181 Libalakoma: libasült
burgonyás palacsintával
és fűszeres-savanyított
lila káposztával
182 Kacsamelles szendvics marinált
uborkával, sült hagymával
185 Egészben sült, sonkás-sajtos
piknikszendvics
186 Zöldséges sertésragu
sárgarépás burgonyapürével
189 Sült libás-zöldséges tarhonya
lila káposzta-salátával
190 Francia sajttál karamellizált
hagymachutney-val
193 Vaddisznóragu diós-fűszeres
tésztával
194 Enchiladas: mexikói töltött
palacsinta
VIII. ÉDESRE ÉHEZVE
199 Túrós „krémes" kandírozott
citrusokkal
200 Klasszikus tiramisu csatos
üvegben
205 Lisztmentes francia
csokoládétorta mangókompóttal, mangósörbettel
206 Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz
211 Créme brülée narancslikőrös
karamellel és fagylalttal
212 Az én amerikai palacsintám
moqyoróvajjal, juharsziruppal
215 „Nagyon gazdag" almás rétes
túrókrémmel
216 Lisztmentes, chilis-fahéjas
brownie
219 Málnával sütött lágy túrótorta
222 Joghurtos palacsinta mézesgyömbéres körtekompóttal
225 Egyszerű vajas-túrós kalács
kandírozott narancshéjjal
226 Narancspuding
pirított zabpelyhes
narancskaramellel
231 Gyömbéres-zöldcitromos
csokoládékeksz
232 Pezsgős-epres jégkása pirított
zabpehellyel és epres joghurttal
235 Mazsolás-túrós tésztafelfújt
238 Tarte Tátin, avagy a klasszikus
almatorta
241 Áfonyás-citromos tiramisu
242 Mindenmentes, epres
banánfagyi ropogós
zabpehellyel
IX. ALAPRECEPTEK
249 Ecetes marinád
250 Galuska
253 Gyúrt tészta
254 Majonéz, alaptechnológia
257 Paradicsom, héj nélkül
258 Tésztafőzés, alaptechnológia
261 Vinaigrette
262 Zöldségalapié
X. TÁRGYMUTATÓ
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A főzés mindenkié A főzés mindenkié A főzés mindenkié A főzés mindenkié
Állapot:
3.860 ,-Ft
35 pont kapható
Kosárba