kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Hungaro Platform Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9499-110 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Bevezetés | 5 |
Mi is a fokhagyma? | 6 |
A fokhagyma története | 7 |
A fokhagyma mágikus ereje | 9 |
A fokhagyma népi gyógyszer | 9 |
A fokhagyma kémiája | 10 |
A fokhagyma fontos alkotórészei | 12 |
A fokhagyma mint gyógyszer | 16 |
Mit tegyünk a fokhagymaillat ellen? | 17 |
Érelmeszesedés - arterioszklerózis | 19 |
"Orvosság" érelmeszesedés ellen | 22 |
A természetes antibiotikum | 23 |
A fokhagyma eddig tapasztalt hatásai | 24 |
A fokhagyma felhasználása a konyhában | 29 |
Mihez használhatunk fokhagymát? | 31 |
Receptek | 32 |
Levesek | 32 |
Borscs | 32 |
Fokhagymaleves | 32 |
Fácánleves | 33 |
Fejtettbab-leves | 33 |
Lencseleves | 34 |
Patisszonleves | 34 |
Hamis gulyásleves | 35 |
Uborkaleves | 35 |
Fokhagymakrémleves | 36 |
Fokhagymás erőleves | 36 |
Mártások | 37 |
Fokhagymamártás | 37 |
Paradicsommártás | 37 |
Fokhagymás majonéz | 38 |
Hajdinás fokhagymamártás | 38 |
Fokhagymás mustármártás | 39 |
Barna mártás | 39 |
Olasz mártás | 40 |
Provanszi mártás | 40 |
Halételek | 41 |
Fokhagymás csuka | 41 |
Fokhagymás ponty | 41 |
Fokhagymás hal | 42 |
Halkrokett | 42 |
Pontypörkölt | 43 |
Rizzsel rakott ponty | 43 |
Húsok | 44 |
Borsos bélszíntokány | 44 |
Fokhagymás hátszín | 44 |
Göngyölt hús fűszerekkel | 45 |
Fokhagymás bélszínszelet | 45 |
Borjúszelet vagdalt húsból | 46 |
Marhapörkölt | 46 |
Serpenyős felsálszelet | 47 |
Marhafelsál vörösborban | 47 |
Kanadai marhasült | 48 |
Indiai párolt marhahús | 48 |
Matrózhús | 49 |
Paradicsomos stefánia | 49 |
Fokhagymás karaj | 50 |
Fokhagymás dagadó | 50 |
Kolbásszal töltött karaj | 51 |
Gombával töltött karaj | 51 |
Hortobágyi aprópecsenye | 52 |
Nápolyi sertésszelet | 52 |
Olasz rántott hús | 53 |
Paprikás pecsenye | 53 |
Fokhagymás házinyúl | 54 |
Fokhagymás nyúlcímer | 54 |
Fokhagymás báránygerinc | 55 |
Paradicsomos báránycomb | 55 |
Csirke gombával | 56 |
Csirke vadász módon | 56 |
Görög csirke | 57 |
Marokkói csirke | 57 |
Rizses csirke | 58 |
Spanyol csirke | 58 |
Fokhagymás csirke | 59 |
Töltött csirkecomb | 59 |
Csirketokány | 60 |
Tarhonyás csirke | 60 |
Csirkepaprikás | 61 |
Fűszeres csirkecomb | 61 |
Sült kacsa | 62 |
Kolozsvári rakott kacsa | 62 |
Gombával tűzdelt libamell | 63 |
Libabecsinált | 63 |
Főzelékek | 64 |
Zöldbabfőzelék | 64 |
Mángoldfőzelék | 64 |
Salátafőzelék | 65 |
Parajfőzelék | 65 |
Olasz zöldbab | 66 |
Kelkáposzta-főzelék | 66 |
Nyári fejtettbab-főzelék | 67 |
Sárgaborsó-főzelék | 67 |
Zöldséges lencsefőzelék | 68 |
Fokhagymás zöldbabfőzelék | 68 |
Saláták | 69 |
Erdélyi saláta | 69 |
Tejfölös saláta | 69 |
Uborkasaláta | 70 |
Kovászos uborka | 70 |
Bolíviai saláta | 71 |
Fokhagymás fejes saláta | 71 |
Padlizsánsaláta | 72 |
Kaliforniai saláta | 72 |
Hordóskáposzta-saláta | 73 |
Őszi gazdag saláta | 73 |
Keleti saláta | 74 |
Parajsaláta | 74 |
Paradicsomos karfiolsaláta | 75 |
Paradicsomsaláta | 75 |
Vegyes babsaláta | 76 |
Cukkinisaláta | 76 |
Tartalomjegyzék | 77 |