Ajánló | 7 |
A szerzőről | 10 |
A GlückyTM egészségvédő program | 10 |
Bevezető | 13 |
I. fejezet | |
Mi lappang az allergiák hátterében? | 17 |
Mi a stressz? | 17 |
A pozitív és negatív stressz | 18 |
II. fejezet | |
Elhízás - obesitás | 21 |
Az elhízás kezelésének módszerei: ami a múlté | 22 |
Az elhízás kezelésésnek működő módszerei | 24 |
A "Narancsbőr" vagy Cellulite | 26 |
A leplezetlen igazság | 26 |
A narancsbőr strukturális jellemzői | 27 |
Mitől van a narancsbőr? | 28 |
Narancsbőr klinikai megjelenése: mikor van narancsbőröd? | 29 |
A narancsbőr kezelése | 29 |
A kezelés összegzése | 32 |
III. fejezet | |
Táplálkozási alapismeretek | 37 |
Energiát adó tápanyagok | 37 |
Fehérjék szerepe | 39 |
Zsírok szerepe | 39 |
Szénhidrátok szerepe | 39 |
Tápanyagok a vércukorszabályozásban | 41 |
Miért kell szabályozni a vércukor szintet? | 41 |
Az inzulin szerepe a vércukor szabályozásában | 42 |
Mi történik a cukorral a sejtben? | 45 |
Glikémiás Index-GI | 46 |
A Glikémiás Index meghatározása | 46 |
Miért fontos ismerni az ételek GI-ét? | 48 |
GI befolyásoló tényezők | 49 |
Ellenség-e a cukor? | 51 |
Kedvezőtlen vércukorszabályozás következményei - Cukorbetegség | 52 |
Kedvező vércukorszabályozás eredménye | 55 |
Honnan lehet tudni, hogy az elfogyasztott étel glikémiásan kiegyensúlyozott volt? | 56 |
A vércukorszabályozás táplálkozási útmutatója | 59 |
Életmódra szabott kiegyensúlyozott étrend | 59 |
Étrendtervezés a gyakorlatban | 63 |
Az egészséges élet étel-választékai | 67 |
A GI étel piramis | 70 |
Kedvező GI ételkombinációk | 73 |
IV. fejezet | |
Ételallergia, lisztérzékenység | 81 |
Mekkora probléma az ételallergia? | 83 |
Az ételallergia okai és kialakulása | 84 |
Diagnosztika | 87 |
Lisztérzékenység | 90 |
Mi ozok allergiát a gabonákban? | 92 |
Milyen következményekkel jár a búzafogyasztás az erre érzékenyeknél? | 93 |
Milyen kezelést alkalmazhatunk? | 98 |
Lisztérzékenyek ajánlott étrendje | 99 |
V. fejezet | |
A víz az élet forrása | 105 |
Kiszáradás - dehidratáció | 105 |
Folyadékpótlás | 106 |
Folyadékpótlás és táplálkozás szerepe a szervezetünk kémhatásában | 108 |
A lúgos víz szerepe a méregtelenítésben | 111 |
A mai vízkörülmények | 113 |
VI. fejezet | |
Fizikai aktivitás - Mozgás - Pihenés | 127 |
Mennyi mozgás szükséges egészségem fenntartásához? | 128 |
Melyik mozgásfajta égeti a legtöbb zsírt? | 130 |
Hogyan lesz formás testem a fogyás végén? | 131 |
Pihenés - regeneráció - alvás | 133 |
Mennyit kell aludnom és mikor? | 133 |
Tippek az esti idegesség csökkentésére | 137 |
VII. fejezet | |
Pszichikai szemléletváltás | 143 |
Hogyan emeli a kortizol a vércukorszintet? | 143 |
A düh kiváltó okai: Mitől leszek dühös? | 145 |
Milyen következményekkel jár a düh? | 145 |
Düh menedzsment - Mit tehetek, ha dühös vagyok? | 147 |
Szavak és értelmük - milyen kapcsolat van a beszéd és stressz között? | 150 |
Mellékletek | |
Gyakorta felmerülő kérdések és válaszok | 155 |
Tévhitek a fogyásról | 162 |
Zsu kedvence GI kiegyensúlyozott receptjei: GlückyTM | 167 |
Irodalomjegyzék | 171 |