1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fiatalodás művészete

Makrovegetáriánus receptek/Útmutató az egészséges, hosszú élethez

Szerző
Lektor
Piliscsaba
Kiadó: Bioenergetic Kft.
Kiadás helye: Piliscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9569-03-8
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A makrobiotika a hosszú élet tudománya és művészete. Az egyszerű, kiegyensúlyozott és természetes étrend ideális testsúlyt, jókedvet, erőt és egészséget eredményez. A kozmosz rezgésével összhangban készített étek nem csupán táplál, de fokozza, támogatja az életerőt, ráadásul nagyon ízletes.
A szerzők - Horváth Éva és Szepesi Dóra - tapasztalt makrobiotikusok. Azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé.
Ősi forrásból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetáriánus diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja, harmonizálja. Új kiadásban megjelenő könyvük a hazai szakácskönyvkínálatban egyedülálló helyet foglal el.
Azért is lehet ennyire sikeres, mert mondanivalóját közérthetően és emészthetően tálalja, kedvet ébreszt az olvasóban, hogy kipróbálja és beépítse mindennapjaiba a harmóniára hangolt életmódot.

Tartalom

Előszó9
Ajánló bevezető11
Üzen a Zen13
Zen egészségtest, avagy a boldogság és az egészség alapfeltételei13
A gabonaevő ember = harmónia15
A test a tudat placentája17
Az vagy, amit eszel19
A táplálkozás az önmegvalósítás útja19
Hogyan állíthatjuk össze étrendünket?20
A szegények gazdagító tápláléka21
Miért főzzünk?23
A tűzről24
Vissza a hagyományokhoz26
"Ép" testben épp hogy élek!27
Miért térnek át az emberek a makrobiotikára?28
Éljen a makrobiotika!29
Gyógyítsd magad tudatos táplálkozással!30
Hétféle diéta33
Új távlatok felé35
A koplalásról36
Miért nem természetes az embernek a húsevés?38
Hússzegényen tovább élsz42
Tej = élet, erő, egészség?43
Édes méreg45
Segíts magadon, különben nem segít senki más!48
Hogyan áljunk át a makrobiotikára?48
Vidáman, frissen!50
Hogyan rendezzük át a konyhánkat és magunkat?51
A tűzhely53
A mélyhűtésről54
Főzőedények és -eszközök54
Tisztaság55
A hulladékok56
Embernek való táplálék57
Mit tartsunk az éléskamrában?59
Gabonák főzése62
Hüvelyesek63
Zöldségfélék66
Olajos magvak67
Melyik a legalkalmasabb olaj?67
A sózás68
Az édesítés69
Savanyítás70
Fűszerezés70
Ízesítők71
Átálláshoz ajánlott receptek73
Levesek73
Főételek78
Desszertek, édességek85
Átálláshoz ajánlott menü87
Makrobiotikus ételek, italok89
Levesek89
Főételek94
Desszertek, édességek103
Pástétomok, krémek106
Makrobiotikus menüajánlatok108
Italok109
Mit együnk reggelire, vacsorára?112
Különleges táplálkozási formák114
Mit egyen a férfi, a nő, a gyermek, az anyós?114
A terhességről115
A szoptatásról, a gyermek táplálásáról116
Idősebbek étkeztetése117
Az évszakok és az étkezés118
Mennyit együnk?119
Győz az egészség!120
Gyógyultak vallomásai120
Vírusos betegségek, AIDS123
Híres vegetáriánusok124
Irodalom125
Receptmutató127
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem