1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A felvásárlás-termeltetés szervezése az élelmiszeriparban 1988/2.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szervező Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím: Módszertani kiadvány
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-02-5623-1
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával. Megjelent 160 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szervező Vállalat Szervezési Tanácsadó Szolgálatának gondozásában most megjelenő módszertani kiadványsorozata a felvásárlás - termeltetés szervezésének... Tovább

Előszó

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szervező Vállalat Szervezési Tanácsadó Szolgálatának gondozásában most megjelenő módszertani kiadványsorozata a felvásárlás - termeltetés szervezésének élelmiszeriparban jelentkező problémáival foglalkozik.
A "biztonságos, e feldolgozó kapacitáshoz igazodó szervezett alapanyag /pl. vágóállat/ ellátás mind a termelő, mind a feldolgozó alapvető érdeke. A feldolgozó vállalatnak azonban igazodnia kell.a. piaci - belföldi és külföldi - igényekhez,egyaránt, és eladható, jó minőségű választékot kell biztosítani. Ez azonban csak a termeltetés - felvásárlás - termelés - kereskedelem szoros összhangjának megteremtésével valósítható meg.
Kiadványunkban két szakágazat - a baromfi- és a húsipar - által a gyakorlatban alkalmazott módszereket mutatunk be.
Reméljük, hogy kiadványunk a szakemberek számára igen hasznos olvasmány lesz, és a módszerek alkalmazása elősegíti a felvásárlás - termeltetés feladatainak színvonalasabb végzését. Vissza

Tartalom

Előszó 5
I. Programozhatóság a baromfiiparban 7
1. A tevékenység alakulása 9
2. A baromfigazdaság szervezete 11
3. A termelés programozásának célja 15
4. A programozás szempontjai vállalati szinten 17
4.1 Belföldi értékesítés 17
4.2 A csirke belföldi értékesítésének programozása 22
4.3 lixport gyártási igény 23
5. Szakágazati szintű programozás 32
II. A vágósertés és a vágómarha felvásárlás prognosztizálása 45
1. A jó prognózis szükségessége 45
2. A prognosztizáló munka lényege 47
3. Az állomány-levezetési munkalapok rendszere 50
3.1 A sertésállomány levezetése 51
3.1.1 As állomány-levezetéssel kapcsolatos teendők 53
3.1.2 A sertésállomány alakulásának kor-ivaros levezetése 56
3.2 A szarvasmarhaállomány levezetése 59
3.2.1 Az állomány levezetésével kapcsolatos
teendők 6l
3.2.2 A szarvasmarhaállomány kor-ivaros alakulásának levezetése 61
Záró gondolat 66
Irodalomjegyzék 71
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A felvásárlás-termeltetés szervezése az élelmiszeriparban 1988/2. A felvásárlás-termeltetés szervezése az élelmiszeriparban 1988/2.

Néhány oldalon színes sorkiemelések láthatók.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba