1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Divat Ujság Főzőkönyve

Legtartalmasabb magyar főzőkönyv - 2300 recipe/Függelék: A beteg ember konyhája

Budapest
Kiadó: Rákosi Jenő Budapesti Hirlap Ujságvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 715 oldal
Sorozatcím: Divat Ujság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér szövegközti illusztrációkkal és korabeli hirdetésekkel illusztrált kiadás. A Budapesti Hirlap Nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mit régen igértünk, immár beválthatjuk: elkészült a Divat Ujság Főzőkönyve. Nagy szeretettel csináltuk, és hisszük, hogy a mikor utnak inditjuk, szives fogadtatásra talál majd mindenütt.
Mert... Tovább

Előszó

A mit régen igértünk, immár beválthatjuk: elkészült a Divat Ujság Főzőkönyve. Nagy szeretettel csináltuk, és hisszük, hogy a mikor utnak inditjuk, szives fogadtatásra talál majd mindenütt.
Mert bátran mondhatjuk ám, hogy ezt a főzőkönyvek főzőkönyve s hogy valósággal tökéletessé legyen, abban segitségünkre volt a Divat Ujságnak sok olvasója, elküldvén konyhájának féltve őrzött titkát, a sok jó recipét, ezzel is bizonyságát akarva adni annak, hogy a Divat Ujság olvasója nem idegen vele; érzi, hogy jóbarát s a lap meg az olvasó együtt mintegy nagy családot alkot.
Csakis igy lehetett a Divat Ujság Főzőkönyve azzá, a mivé lett: tárháza a mindenféle jó, inycsiklandoztató eledelnek. "A hány ház, annyi szokás", mondja a régi jó példabeszéd és ezt szem előtt tartva, némely ételnek többféle recipéjét is közöltük, egyik-másik vidék vagy jó magyar gazdasszony főzésmódja szerint... Vissza

Tartalom

Előszó3
Különféle leves5
Levesbe valók33
Hus köré valók41
Saláták49
Hideg és meleg mártások58
Halhoz való hideg és meleg mártások65
Előételek69
Édesvizi és tengeri hal, rák stb.69
Tojásételek92
Pástétom, pudding, felfujt100
Különféle husos tészta116
Burgonya, gomba és egyéb zöldségfélék121
Vegyes husfélék, becsinált, pörkölt stb.135
Főzelékfélék171
Húsfélék:
Marhahús193
Borjuhús225
Sertés- és malachus233
Mindenféle szárnyas248
Mindenféle vad260
Tésztafélék
Főtt tészták284
Sült tészták297
Torta, koch vagy felfujt, pudding394
Máz tortákra, süteményekre440
Krém, tejhab és parfé442
Fagylalt, jegeskávé, csokoládé462
Hüsitő és egyéb italok469
Rum, pálinka és likőr477
Befőttek, izek és kocsonyák483
Télire eltett dolgok524
Maradék elhasználása542
Vegyesek548
Mindenféle tudnivaló574
Ételrend különböző alkalmakra593
Beteg ember főzőkönyve
Előszó607
Vegetáriánus konyha610
Gyomor- és bélbajos ember konyhája643
Cukorbajosok konyhája664
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem