kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 317 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám 293. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A diéta története (dr. Tarján Róbert) | 5 |
Táplálkozásélettan (dr. Lamm György) | 14 |
A tápcsatorna és működése | 15 |
A tápanyagok sorsa a szervezetben | 24 |
Kalorikus tápanyagok | 25 |
Építő tápanyagok | 27 |
Védő tápanyagok | 29 |
A szervezet tápanyagszükséglete | 31 |
Táplálkozás és idegrendszer | 35 |
Irodalom | 36 |
Élelmiszerkémia (Lindner Károly) | 37 |
Fehérjék | 37 |
Zsírok | 44 |
Szénhidrátok | 49 |
A víz | 52 |
Ásványi anyagok | 54 |
Vitaminok | 57 |
Egyéb anyagok | 63 |
Irodalom | 64 |
Élelmiszerismeret (dr. Tarján Róbert) | 65 |
Hús, baromfi, hal, vad | 65 |
Zsiradékok | 79 |
Tej, tejtermékek | 82 |
Tojás | 89 |
Cereáliák és sütőipari termékek | 92 |
Zöldségfélék, hüvelyesek, burgonya | 100 |
Gyümölcsök | 112 |
Ételízesítők, fűszerek | 121 |
Élvezeti cikkek, szeszes- és üdítő italok | 126 |
Irodalom | 131 |
Élelmezéshigiéne (dr. Nikodémusz István) | 132 |
Kórokozó élőlények felosztása | 132 |
Élelmiszerártalmak | 135 |
Élelmiszerhigiéne | 137 |
Az élelmezésben felhasználható fertőtlenítő eljárások | 145 |
Irodalom | 145 |
Konyhatechnika (dr. Somogyi Lászlóné) | 147 |
Konyhatechnikai alapismeretek | 147 |
Előkészítő eljárások | 155 |
Az előkészített anyagok konyhatechnikai feldolgozása | 158 |
Az élelmiszerek változása a feldolgozás folyamán | 171 |
Az ételek ismertetése készítésmódjuk és rendeltetésük szerint | 175 |
Komplettálás | 202 |
Az étlaptervezés és anyagkiszabás alapelvei | 204 |
Diétás konyhatechnika | 206 |
A száj és a nyelőcső betegségeiben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 208 |
A gyomor betegségeiben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 208 |
A bél betegségeiben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 209 |
A máj és az epeutak betegségeiben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 211 |
A szív- és érbetegségekben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 212 |
A vesebetegségekben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 212 |
A cukorbetegségben szolgáltatható étrendek konyhatechnikája | 213 |
Fogyasztó étrendek konyhatechnikája | 215 |
Hizlaló étrendek konyhatechnikája | 215 |
Lázas, leromlott betegek étrendjének konyhatechnikája | 216 |
A beteg gyermek étrendjének konyhatechnikája | 216 |
Az öreg betegek ellátásának diétás konyhatechnikája | 217 |
Étrendi előírások. Általános diétetika (dr. Held Róbert) | 219 |
Az emésztőrendszer kórtana és diétája | 219 |
A máj, az epe és a hasnyálmirigy betegségei és diétájuk | 232 |
Az epehólyag és az epeutak betegségei | 236 |
A keringési szervek betegségei és diétájuk | 244 |
Az elhízás és a lesoványodás diétája | 259 |
A mozgásszervi betegségek, köszvény diétája | 263 |
A vér- és a vérképző rendszer betegségei és diétájuk | 266 |
Allergia | 268 |
A lázas betegség diétája | 271 |
A sebészeti dietetika | 275 |
A nőgyógyászati és a szülészeti dietetika | 276 |
A bőrbetegségek diétája | 278 |
Az öregek diétája | 279 |
A mesterséges táplálás | 279 |
Irodalom | 280 |
A csecsemő- és kisgyermekkor diétetikája (dr. T. Kassai Stefánia) | 281 |
Növekedés. Fejlődés | 281 |
Az újszülött- és csecsemőkor sajátosságai | 283 |
A csecsemők hasmenéses betegségei és diétás kezelésük | 286 |
A csecsemő testfelépítésének zavarai (dystrophia, atrophia, dekompozíció) | 289 |
A csecsemő hiányos és egyoldalú táplálásából eredő betegségek | 291 |
Csecsemőtáplálékok | 294 |
Irodalom | 295 |
Élelmezési ügyvitel (Kleeberg János) | 296 |
A kórház felépítése | 296 |
A kórházi élelmezési osztály felépítése | 297 |
A kórházi élelmezési osztály működése | 300 |
Betegélelmezési rendszerek | 302 |
Élelmezési ügyvitel | 306 |
Irodalom | 308 |
A diétásnővér feladata (dr. Tarján Róbert) | 309 |
Függelék | 313 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.