kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 437 oldal |
Sorozatcím: | A diétás konyha a mindennapos gyakorlatban |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Négy kötet egy könyvben. A Hungária Nyomda R. T., Budapest nyomása. A Pécsi Erzsébet Tudományegyetem Belklinikájának gyakorlata alapján összeállította D.-né Mittag Margit dr., a belklinika diétás tanársegédje. |
I. kötet | |
A szív, a vérkeringés és a vese megbetegedéseinek étrendje | |
Általános tudnivalók | 3 |
A szív és vérkeringés megbetegedéseinek dietétikája | 5 |
Gyümölcsnapok | 7 |
Burgonyanap | 9 |
Szigorú étrend | 9 |
Átmeneti étrend | 11 |
Állandó étrend | 13 |
A vesebetegek diétás ellátása | 21 |
Gyümölcsnapok | 24 |
Burgonyanap | 24 |
Szigorú étrend | 24 |
Bővített szigorú étrend | 24 |
Vegyes szigorú étrend | 27 |
Átmeneti étrend | 30 |
Állandó szigorú étrend | 33 |
Bővített állandó étrend | 35 |
Az állandó nagy vérnyomás étrendje | 43 |
Az ételek elkészítése | |
Kompótok | 47 |
Folyékony ételek, tejes ételek | 49 |
Főzelékfélék | 51 |
Mártások | 62 |
Saláták | 65 |
Tojásételek | 66 |
Húsételek | 68 |
Tészták | 75 |
Levesek | 88 |
Tárgymutató | 89 |
II. kötet | |
A gyomor-, bél-, máj- és epehólyag-betegségek étrendi ellátása | |
Általános tudnivalók | 3 |
A gyomorbetegségek diétás ellátása | 5 |
Tápcsöre | 10 |
Gyomorfekélybetegek étrendje | 10 |
Állandó fekélyétrend | 17 |
Gyomorfekélybetegek diétás ellátásának hetekre való szokásos beosztása | 22 |
Savtúltengés étrendje | 23 |
Gyomorsavhiány étrendje | 23 |
Achyila détrendje | 28 |
Gyomorsüllyedés étrendje | 28 |
Gyomorszájszűkület étrendje | 31 |
Vizsgálati diéták | 34 |
A bélhurut diétás ellátása | 35 |
A heveny gyomor- éás bélhurut étrendje | 37 |
Rothadásos hasmenés étrendje | 40 |
Erjedéses hasmenés étrendje | 43 |
Fekélyes vastagbélhurut étrendje | 46 |
A máj- és epehólyag betegségeinek étrendi ellátása | 50 |
A hurutos sárgaság étrendje | 52 |
Epekőroham utáni diéta | 56 |
Májzsugorodás étrendje | 58 |
Az ételek elkészítése | |
Folyékony ételek | 61 |
Tejes ételek | 64 |
Tojásételek | 65 |
Főzelékfélék | 66 |
Levesek | 74 |
Mártások | 78 |
Húsételek | 79 |
Tészták | 84 |
Krémek, sodók és téli befőttek | 92 |
Kompótok, édességek, italok | 95 |
Levestészták | 96 |
Tárgymutató | 97 |
III. kötet | |
A lázas megbetegedések, a tuberkulózis, a vészes vérszegénység, a Basedow-kór és az idült székrekedés étrendje, soványító és hízlaló étrend | |
Általános tudnivalók | 3 |
Első rész | |
A lázas betegségek diétás ellátása | 5 |
A tifusz (hagymáz) diétás ellátása | 9 |
A tuberkulotikus betegségek diétás ellátása | 14 |
A vészes vérszegénység (anaemia perniciosa) diétás ellátása | 21 |
A basedow-betegség és hyperthyreosis diétás ellátása | 25 |
Az idült székrekedés diétás ellátása | 31 |
A fogyasztó étrend | 35 |
A hízlaló étrend | 44 |
Második rész | |
Az ételek elkészítése | 51 |
Folyékony ételek | 54 |
Tejes ételek | 55 |
Levesek | 62 |
Főzelékek | 75 |
Mártások | 77 |
Saláták | 82 |
Tojásételek | 85 |
Húsételek | 103 |
Tészták | 116 |
Krémek és sodók | 118 |
Levestészták | 119 |
Kompótok, geléek | 122 |
Graham-kenyér | 123 |
Tárgymutató | |
IV. kötet | |
A cukorbtegek étrendje | |
Előszó | 1 |
Általános tudnivalók | 3 |
Első rész | |
A cukorbajos diétás ellátása általában | 5 |
Az acidosisos cukorbajos diétája | 7 |
A nem acidosisos cukorbajos diétája | 8 |
Az egyensúlyozott cukorbajos diétája | 8 |
A más betegségekkel szövődött cukorbetegség diétás ellátása | 9 |
A megszabott étrend összeállítása | 10 |
ÉTRENDEK | |
40 g fehérjét és 80 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 19 |
40 g fehérjét és 80 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 23 |
50 g fehérjét és 100 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 27 |
50 g fehérjét és 100 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 32 |
60 g fehérjét és 120 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 37 |
60 g fehérjét és 120 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 41 |
80 g fehérjét és 150 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 45 |
80 g fehérjét és 150 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 48 |
Könnyű étrend | 51 |
Só-, fehérje-, folyadékszegény, fűszermentes étrend | 54 |
Szénhydrátnapok | 57 |
Éhező- és főzeléknapok | 59 |
Második rész | |
Az ételek elkészítése | |
Levesek | 61 |
Folyékony ételek | 69 |
Húsételek | 72 |
Tojásételek | 85 |
Főzelékek | 89 |
Mártások | 107 |
Saláták | 111 |
Tészták | 115 |
Geléek, befőttek, kompótok | 130 |
Tárgymutató | 132 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.