Kiadó: | Novák Rudolf és Társa Tudományos Könyvkiadóvállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 309 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Harmadik, teljesen átdolgozott kiadás. Írta Dr. Soós Aladár egyetemi magántanár, előszóval ellátta Báró Korányi Sándor Dr. egyet. ny. r. tanár, a III. belklinika igazgatója. Nyomatott Fischer Lajos könyvnyomdájában, Sárospatakon. |
Bevezetés | |
Tápérték | |
Élvérték | |
Tápfelvételt szabályozó érzések | |
Élelmiszer | |
Konyhatechnika | |
Élvérték emelése | |
Konyhatechnika fejlődése | |
Diaetás konyhatechnika | 16 |
Leves | |
Húsleves | |
Bouillon | |
Husextractiv-anyagok | |
Husleves-készítés | |
Erős bouillon | |
Consommé | |
Huskivonatok | |
Huskivonatkészítmények | |
Hamisleves | |
Potage | |
Bouilie | |
Roux | |
Paprikáshagymás rántás | |
Rántott levesek | |
Puréelevesek | |
Levesbevalók | |
Garniture de Potages | |
Levesétel | |
Soupe | 35 |
Mártás | |
Jus-sauceok | |
Jus | |
Tojásos-vajas sauceok | |
Mayonnaise | |
Hollandaise | |
Sauce gratin | |
Roux-sauceok | |
Húsgelée | |
Gelatin | |
Aspic | |
Kocsonya | |
Glace | 46 |
Hús | |
Összetétel | |
Előkészítés | |
Nyershús | |
Viandecrue | |
Főtt hús | |
VIande bouili | |
Leveshús | |
Pochierozás | |
Gőzbenfőzés | |
Sült hús | |
Roti | |
Hússütés | |
Egészbensültek | |
Előkészítés | |
Tüzdelés | |
Angolos sültek | |
Glacierozás | |
Braisierozás | |
Tranchierozás | |
Tálalás | |
Hússzeletek | |
Szeletelés | |
Friture | |
Saisierozás | |
Sütőzsírok | |
Sütési hőfok | |
Panierozás | |
Pörzsanyagszegény szeletek | |
Húsragout | |
Ragoutkészítés | |
Sautierozás | |
Pörköltek | |
Ragoutételek | |
Sütés szabad tűzön | |
Grillade | 71 |
Marhahús | |
Vesepecsenye | |
Egyéb pecsenyehúsok | |
Leveshúsok | |
Ragouthúsok | |
Borjúhús | |
Pecsenyehúsok | |
Ragouthúsok | |
Sertéshús | |
Szopósmalac | |
Süldő | |
Öregsertés | |
Sertéshús-ételek | |
Ürü és bárányhús | |
Vadhús | |
Előkészítés | |
Vadhúsételek | |
Szárnyas | |
Hízlalás | |
Előkészítés | |
Dressierozás | |
Előkészítés | |
Felszeldelés | |
Halhús | |
Összetétel | |
Előkészítés | |
Főzés | |
Sütés | |
Hideg halak | |
Zsigerek | |
Nyers mirigy | |
Máj | |
Velő és mirigy | |
Egyéb szervek | |
Hentesáru | |
Sózás és pácolás | |
Füstölés | |
Farcierozás | |
Szalonna | |
Sonka | |
Egyéb hentesáruk | 96 |
Tojás | |
Tojásfehérje | |
Tojássárgája | |
Tojásételek | |
Lágy tojás | |
Kemény tojás | |
Buggyantott tojás | |
Oeuf pochée | |
Tojáslepény | |
Estouffade | |
Tükörtojás | |
Oeuf miroir | |
Tojásfészek | |
Rántotta | |
Oeuf brouillé | |
Omelette | 108 |
Főzelék | |
Zöld főzelékek | |
Légume frais | |
Cellulose | |
Ásványi sók | |
Egyéb alkatrészek | |
Előkészítés | |
Savanyítás | |
Farcierozás | |
Felpuhítás | |
Főzelék-ételek | |
Főzelék angolosan | |
Francia módra | |
Berántott főzelékek | |
Húsos főzelék-ételek | |
Töltött főzelék | |
Főzelékpurée | |
Puréekészítés | |
Ízesítés | |
Formázás | |
Körítések | |
Saláták | |
Zsírban párolt főzelék | |
Lisztes körítések | 125 |
Közönséges téli főzelékek | |
Káposzta | |
Tök | |
Zöldbab | |
Kalarábé | |
Paradicsom | |
Burgonya | |
Finom idényfozelékek | |
Spárgagyökér | |
Paraj | |
Zöldborsó | |
Bimbóskel | |
Vajbab | |
Vöröskáposzta | |
Karotta | |
Póréhagyma | |
Kukorica | |
Gomba | |
Fűszeres főzelékek | |
Hagyma | |
Retek | |
Zöldpaprika | |
Leveszöldség | |
Tormagyökér | |
Cékla | |
Paradicsomalma | |
Ugorka | |
Fejessaláta | |
Különleges főzelékek | 135 |
Száraz főzelékek | |
Légume sec | |
Növényi magvak | |
Osztályozás | |
Összetétel | |
Őrlés és őrlemények | |
Kása | |
Derce | |
Dara | |
Liszt | |
Pépkészítés | |
Pép-ételek | |
Hüvelyes magvak | |
Előkészítés | |
Bab | |
Sárgaborsó | |
Lencse | |
Szójabab | |
Pépmagvak | |
Ptisane | |
Rizs | |
Árpa | |
Zab | |
Kukorica | |
Keményítőlisztek | |
Keménymagvak | |
Búza | |
Rozs | |
Sikér | |
Vízkötőképesség | 154 |
Tészta | |
Főtt tészták | |
Gyúrt leveses tészták | |
Kevert tészta | |
Száraz tésztaneműek | |
Főzés | |
Ízesítés | |
Sült tészták | |
Kelesztőanyagok | |
Élesztő | |
Sütőpor | |
Kelesztés | |
Előkészítés sütésre | |
Süthetőség | |
Sütő | |
Sütés | |
Kiszáradás | |
Péksütemény | |
Boulangerie | |
Diaetás kenyerek | |
Apró sütemények | |
Házi édes sütemények | |
Patiserie | |
Élesztős tészta | |
Zsíros tészták | |
Rétestészta | |
Omlós tészta | |
Leveses- vagy vajastészta | |
Zsírban sült tészták | |
Palacsinta-tészta | |
Égetett tészta | |
Zsírban sült élesztős tészta | 189 |
Cukrászat | |
Cukor | |
Cukorpótszerek | |
Cukorszörp | |
Fondant | |
Fondant-glasur | |
Mártógyurma | |
Cukorkák-bonbonok | |
Cukrászsütemények | |
Entrements | |
Habsütemény | |
Meringue | |
Piskótatészta | |
Biscuit | |
Édes soufflé és pudding | |
Ostyatészta | |
Mézeskalács | |
Torta, szelet, mignon | |
Édesség | |
Confiture | |
Maggyümölcsök | |
Marcipán | |
Törökméz | |
Grillage | |
Nougat | |
Gesztenyepurée | |
Csokoládé | |
Gyümölcskészítmények | 205 |
Gyümölcs | |
Nyers gyümölcs | |
Fruit | |
Összetétel | |
Gyömölcsérés | |
Eltartás | |
Előkészítés | |
Gyümölcslé | |
Gyümölcskészítmény | |
Confiture de fruits | |
Befőtt | |
Gyömölcsíz | |
Marmalade | |
Jam | |
Candierozott gyümölcs | |
Aszalt gyümölcs | 221 |
Bor | |
Alkoholos ital | |
Borok | |
Vins | |
Must | |
Asztali bor | |
Tokaji bor | |
Csemege bor | |
Konyhatechnikai alkalmazás | |
Szeszpárlat | |
Aperitif | |
Nemes szeszpárlat | |
Pálinka | |
Likőr | |
Konyhatechnikai alkalmazás | |
Szénsavas italok | |
Boissons | |
Szénsavas víz | |
Sör | |
Pezsgő | 242 |
Tejszínes feketekávé | |
Teljes tej | |
Laitage | |
Összetétel | |
Eltartás | |
Forralt tej | |
Tejalvadás | |
Tejdiaeta | |
Regime lacté | |
Szilárdítás | |
Ízesítés | |
Kávé | |
Pótkávé | |
Tea | |
Cacao | |
Tejszín | |
Créme | |
Édes tejszín | |
Tej-tojás-créme | |
Fagylalt | |
Tejszínhab-créme | |
Tejconserv | 272 |
Sajt | |
Tejtermékek | |
Aludttej | |
Vaj | |
Sajt | 281 |
Függelék | |
A diaetás konyha és annak megszervezése | 305 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.