1.062.359

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A D-vitamin-csoda

Receptek az egészséges élethez

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: IPC Könyvek Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 74 oldal
Sorozatcím: A Gyógyító Szakács
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-635-519-7
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy ahogy más vitaminokra és ásványi anyagokra, úgy D-vitaminra is szüksége van szervezetünknek, De mi is ez a létfontossága tápanyag, mi mindenre jó, miért... Tovább

Előszó

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy ahogy más vitaminokra és ásványi anyagokra, úgy D-vitaminra is szüksége van szervezetünknek, De mi is ez a létfontossága tápanyag, mi mindenre jó, miért van rá szükségünk?
A D-vitamin, azaz a kalciferol, egy zsírban oldódó vitamin. Napsugárzás hatására a bőrben is keletkezik D-vitamin, ám a hidegebb, őszi-téli időszakban, amikor kevesebb napfény éri bőrünket, az étkezéssel bevitt mennyiségé a főszerep. A legtöbb D-vitamint a következő élelmiszerek tartalmazzák: vaj, csukamájolaj, tőkehalmájolaj, lazac, szardínia, makréla, tonhal, szárított gombák különösen a napon szárítottak, tojássárgája, margarin, tökmagolaj, márványsajt, orosz kaviár, tejszín, tojás, sertésmáj, kucsmagomba, lóhús, tőkehalfilé, vargányagomba, rókagomba, juh túró, tejföl, csiperkegomba, csirkemáj. A D-vitamin legalapvetőbb tevékenysége, hogy a kalcium felszívódását, anyagcseréjét, csontokba való beépülését szabályozza. Vissza

Tartalom

Füstölt halas-habart tojásos croissant 10
Füstölt makréla almás tormahabbal 12
Hideg-meleg nizzai saláta 14
Márvány sajttal töltött szilva 16
Sült zöldséges makrélasaláta 18
Tonhalas mártogatós 20
Zöldséges-tojásos tőkehalmáj-saláta 22
Zsidó tojás 24
Legírozott gombakrémleves 26
Shiitakeleves tofuval 28
Tejszínes-kapros lazacleves 30
Ünnepi borleves 32
Bevert tojás hollandi módra 34
Csőben sült lágy tojás brokkolival 36
Majonézes-olajbogyókrémes sült lazac 38
Fokhagymás vajjal töltött, rántott haltekercs 40
Gombás pirított sertésmáj 42
Budapest-ragu hercegnőburgonyával 44
Juhtúróval töltött, rántott gombafejek 46
Lazacos-újhagymás-sajtos kagylótészta 48
Penne tökmagos pestóval 50
Rizottó gombavadász módra 52
Roston sült lazac laskagombás-tej színes káposztával 54
Sertésmáj Holstein-módra 56
Szardínia svéd módra 58
Tejszínes gombapaprikás gombás nokedlivel 60
Tonhalas töltött padlizsán 62
Tőkehalfilé Florentin-módra 64
Gombás-tojásos melegszendvics 66
Gombás-tejszínes-tojásos pite 68
Tökmagos-sajtos muffin 70
Créme brülée 72
Diós kávészelet 74
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem