kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 213 oldal |
Sorozatcím: | Betegeink házi diétája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-241-160-9 |
Az ember és életmódja | 7 |
A magyar konyhatechnika és a "diéta" | 11 |
Az "élvezetes" diéta | 13 |
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma | 14 |
A tápanyagok három csoportja | 22 |
Fehérjék | 22 |
Szénhidrátok | 23 |
Zsírok | 24 |
Vitaminok | 25 |
Az ember ásványianyag-szükséglete | 27 |
Víz | 28 |
A diétás konyhatechnika | 29 |
Színt és ízt adó anyagok | 31 |
Hazai élelmiszereink | 37 |
Őrlemények | 41 |
Sütőipari termékek | 43 |
Kenyér | 43 |
Egyéb diétás sütőipari termékek | 43 |
Megváltoztatott állományú diétás készítmények | 45 |
Cukrásztermékek | 46 |
Tej és tejtermékek | 47 |
Tojás | 49 |
Hús és húskészítmények | 50 |
Zsiradékok | 55 |
Zöldfőzelékek | 58 |
Burgonya | 59 |
Száraz hüvelyesek | 60 |
Gyümölcs | 60 |
Fűszerek | 62 |
Hazai fűszernövények | 63 |
Élvezeti szerek | 65 |
A cukorbaj és diétája | 68 |
A cukorbeteg diétájának alapismeretei | 73 |
Tartósított élelmiszerek a cukorbetegek étrendjében | 91 |
Savanyítás | 91 |
Tartósítás cukor nélkül | 93 |
Étrendminták | 95 |
Örleményből (liszt, dara), péksüteményből, rizsből készült ételek | 100 |
Húsból, baromfiból, halból és hentesáruból készült ételek | 112 |
Színesfőzelékből készült ételek | 140 |
Csemege savanyúságok eltevése cukorbetegek számára | 167 |
Burgonyából készült ételek | 169 |
Gyümölcsből készült ételek | 176 |
Tojásból készült ételek | 188 |
Tejből, tejtermékből készült ételek | 195 |
Üdítő italok | 204 |
Pentzold-féle táblázat | 210 |
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök | 212 |