kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 106 oldal |
Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-8232-74-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
A csontritkulás (oszteoporózis) - Lehet-e küzdeni ellene? (Dr. Tóth Károly Sándor) | 7 |
Mit nevezünk posztmenopauzális oszteoporózisnak? | 9 |
A csontritkulás formái és tünetei | 9 |
A csontritkulás milyen formáit ismerjük? | 9 |
Vannak-e tünetei a csontritkulásnak? | 10 |
Kik a veszélyeztetettek? - Hajlamosító tényezők | 11 |
A csontritkulás megelőzése | 12 |
A férfiak csontritkulása | 13 |
A csontritkulásnak és következményes állapotainak jelentősége a modern társadalmakban | 13 |
Táplálékaink hatása a csontritkulás kialakulására | 15 |
Diétás lehetőségek az optimális csontállomány felépítésére és megőrzésére | 15 |
Ásványi anyagok | 15 |
Vitaminok | 16 |
Zárszó | 18 |
A csontritkulás étrendi kezelése (Papp Rita) | 19 |
Szempontok az étrend megvalósításához | 19 |
Táplálkozási ajánlások | 20 |
Életkor szerinti kalciumszükséglet | 20 |
Kalciumban gazdag nyersanyagok, élelmiszerek és fogyasztásuk | 21 |
Az ideális testtömeg elérése és megtartása | 23 |
A szükséges mennyiségű D-vitamin biztosítása | 23 |
A foszfortartalom fontossága | 24 |
Az oxálsav szerepe az étrendben | 24 |
Vitaminforrások | 25 |
Az ásványi anyagok szerepe | 26 |
Kevesebb konyhasót | 27 |
Kevesebb egyszerű cukrot | 28 |
Élvezeti szerek: kávé, alkohol | 28 |
Útmutatás a mintaétrend használatához (Papp Rita) | 29 |
Mintaétrend (Bordi Edit) | 32 |
Receptek (Bordi Edit) | 48 |
Levesek | 48 |
Saláták | 53 |
Mártások | 59 |
Feltétek | 62 |
Köretek, főzelékek | 68 |
Egytálételek | 73 |
Szendvicskrémek, dipek | 79 |
Édességek | 85 |
Irodalom | 90 |
Függelék (Papp Rita) | 91 |
Tápanyagtáblázat | 91 |
Kalciumtáblázat | 100 |
Mértékegység-tömeg táblázat | 104 |
Receptmutató | 106 |