kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 174 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-242-867-6 |
Előszó | 7 |
A tápanyagok szerepe a csontképzésben | 9 |
Az osteoporosis kialakulása | 11 |
Mennyi a kalciumszükséglet osteoporosisban? | 13 |
Hogyan biztosíthatjuk a kalciumszükségletet? | 13 |
Tabletta vagy tejtermék? | 14 |
Növényi élelmiszereinknél a kalcium-felszívódásra is ügyelni kell | 15 |
A foszfor szerepe a csontképzésben | 17 |
A magnézium a csontszövet alkotórésze | 19 |
A kalcium: foszfor: magnézium arány is fontos | 20 |
"Csontképző" vitaminok | 21 |
A D-vitamin és a csontképzés | 21 |
Az A-vitamin a csontfaló sejtek működését is szabályozza | 23 |
A C-vitamin szükséges a kollagénképződéshez | 24 |
Új szerepkörben a K-vitamin | 25 |
Mikroelemek a csontképzés szolgálatában | 26 |
A fluorid növeli a csontok stabilitását | 26 |
A bór hatása a vese eredetű D3-vitamin-képződésre | 27 |
A csontszövetek erősítő stroncium | 28 |
Tanácsok az életvitel megváltoztatásához | 30 |
Nélkülözhetetlen a megfelelő diéta | 30 |
A mozgás fontos tényező | 31 |
Amire különösen ügyelni kell | 31 |
Aminek mindig tudatában kell lenni | 32 |
Az étrend összeállításának szempontjai | 33 |
A kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás legfontosabb alapelvei | 33 |
A kalciumszükséglet biztosítása áll az első helyen | 34 |
Fő kalciumforrásaink a tej és tejtermékek | 34 |
A foszforbevitel kordában tartására kell törekedni | 36 |
Figyeljünk a magnézium fogyasztására is | 37 |
Nélkülözhetetlen a jó ellátottság D-vitaminból | 37 |
Az élelmiszerek fogyasztásának kedvező aránya | 38 |
Útmutató az ételek elkészítéséhez | 45 |
Ételkatalógus | 49 |
Levesek | |
Levesesbetétek | |
Mártások | |
Köretek | |
Főzelékek | |
Tojásételek | |
Saláták | |
Halételek | |
Szárnyashús ételek | |
Húsételek | |
Tészták, édességek | |
Mintaétrendek | 157 |
Főbb élelmiszereink kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalma | 162 |
Ételmutató | 170 |