kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Cser Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 115 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-956-047-2 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Bevezetés | 7 |
Az olajfa - A fák királynője | |
A fák királynője | 10 |
Az olajfa - egy fa portréja | 11 |
Az olajfa elterjedtsége | 14 |
Az olajfa története | 16 |
Botanika | 18 |
Az olívaolaj - A gyümölcstől az olajig | |
Termelési területek | 22 |
A gyümölcstől az olajig | 24 |
Az olaj minősége | 27 |
Érzékszervi bírálat | 35 |
Az értékes folyadék kezelése | 39 |
A tárolás | 40 |
A címke | 41 |
Az étkezési olajbogyó | 42 |
Receptek - Olívás ételek | |
Saláták | |
Provencel-i laskagomba | 46 |
Toscanai kenyérsaláta | 46 |
Édeskömény-carpaccio | 48 |
Édes narancssaláta | 48 |
Vargánya-édeskömény saláta | 48 |
Saláta a tenger gyümölcseiből olajbogyóval és rukkolával | 50 |
Oroszlánfog- vagy rukkolasaláta fokhagymás kenyérkockákkal | 51 |
Görög parasztsaláta | 51 |
Kukorica-avokádó saláta rukkolával | 52 |
Szardíniai kukoricasaláta fetával | 52 |
Francia parasztsaláta | 55 |
Pikáns narancs-olajbogyó saláta | 55 |
Előételek | |
Friss kecskesajt olívaolajban | 56 |
Grostini paradicsommal és rukkolával | 56 |
Fűszeres töltött gomba | 58 |
Laskagomba | 58 |
Padlizsánpüré | 59 |
Sült padlizsán zöldfűszerekkel | 59 |
Paprikahajócskák avokádókrémmel | 61 |
Zöldség, gomba és zsálya tésztában kisütve | 62 |
Spárgaomlett | 64 |
Fokhagymagerezdek olívaolajban | 64 |
Juhsajtos cukkinitekercs | 65 |
Vegetáriánus ételek | |
Burgonyapüré olajbogyóval | 66 |
Toscanai babfazék | 66 |
Szocíliai paprikasaláta | 68 |
Szicíliai töltött paradicsom | 68 |
Nápolyi zöldség kerámiaedényben | 70 |
Finom kukoricalepény | 71 |
Töltött paprika | 73 |
Provence-i tökfelfújt | 74 |
Zöldségrizottó olajbogyóval | 75 |
Szárnyasok | |
Jérce zöldségraguval és olajbogyóval | 76 |
Tenger gyümölcsei | |
Marinírozott kagyló provance-i módra | 78 |
Halak | |
Párolt tengeri márna | 81 |
Tengeri sügér sütve, citromszósszal | 81 |
Ördöghal olajbogyóval és póréhagymával | 83 |
Tészták | |
Káposztás spagetti | 84 |
Metélt tészta brokkolival és olajbogyóval | 87 |
Spagetti fokhagymával és chilipaprikával | 87 |
Spagetti nyers paradicsomszósszal | 88 |
Gesztenyés tészta rukkola-kucsmagomba szósszal | 89 |
Sütemények | |
Fűszeres focacce | 90 |
Pizza gombával, olajbogyóval és rukkolával | 92 |
Pizza póréhagymával és babcsírával | 93 |
Pizzácska oroszlánfog-salátával és pármai sonkával | 94 |
Toscanai spenótos lepény olajbogyóval | 95 |
Bruschetta | 96 |
Mediterrán muffin | 96 |
Szicíliai olívás kenyér | 98 |
Falatkák | |
Joghurt-olíva mártás | 100 |
Nyers zöldség olíva-paprika mártással | 100 |
Szószok | |
Salsa verde | 102 |
Citromszósz | 102 |
Paprikaszósz | 103 |
Krémek | |
Tonhalkrém | 104 |
Olívakrém | 104 |
Aioli - fokhagymás majonéz | 105 |
Máltai fokhagymakrém | 105 |
Konyhakész fokhagyma | 105 |
Olajak | |
Fűszerek olaj | 105 |
Az olajbogyó mint gyógynövény | |
Egészség és megelőzés - tegnap és ma | 108 |
Az olíva a házipatikában | 114 |