1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A búza minősége és minősítése

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 81 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-365-246-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
A búzatermesztés és -feldolgozás hazai és nemzetközi jelentősége9
A búzaszem16
Szerkezete16
Kémiai összetétele18
Víztartalom19
Szénhidrátok20
Nitrogéntartalmú vegyületek22
Lipidek25
Egyéb anyagok26
A búzaszem mint magtömeg27
A búza minőségvizsgálata28
Hazánkban és külföldön alkalmazott minőségvizsgálatok39
A búza minőségét meghatározó legfontosabb tényezők46
A minőségmegóvás legfontosabb teendői és módjai (gabonatárolás, a tárolás alatt végbemenő biokémiai folyamatok)58
A gabonatárolás alatt lejátszódó folyamatok59
Utóérés59
A gabona légzése59
Bemelegedés61
Csírázás62
A gabonatárolás technológiái63
Szárítás63
Hűtés65
Légmentes elzárás65
Vegyszerek alkalmazása65
Légzési termékek elvonása65
Gabonaraktárak65
Padozatos raktárak66
Silós tárolás66
Hasznos tanácsok70
Termesztés70
Tárolás70
Árukezelés, fertőtlenítés71
Értékesítés71
Az 1998-as helyzet76
Irodalom79
A búzára vonatkozó szabványjegyzék81
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem