Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-05-4896-8 |
Megjegyzés: | A kötetben fekete-fehér fotók és ábrák, valamint angol nyelvű összefoglaló található. |
Bevezetés | 7 |
A búza minősége és nemesítése | 9 |
Őszi búzafajták iskérerősségének meghatározása | 9 |
A búza minősége, céltudatos minőségjavítása | 18 |
Száraz és csapadékos nyári időjárás hatása az őszi búzafajták minőségére | 28 |
Őszi búzafajták minősége parcellás és üzemi kísérletekben Vas megyében | 39 |
Őszi búzafajták minőségének és minőségi résztulajdonságainak ismerete, a minőségre nemesítés alapja | 47 |
Őszi búzafajták minősége üzemi kísérletekben Győr megyében | 57 |
Az 1983. évi őszi búzafajták komplex minősége és az adalékok hatása | 62 |
A búzafajták és a törzsek minősége 1950-től 1985-ig | 68 |
Sütőipari adalékok | 77 |
A Buláta 2 sütőipari adalék minőséget javító hatása | 77 |
A Buláta 4 sütőipari adalék minőséget javító hatása | 88 |
A vitális glutin hatása a lisztek sütőipari minőségére | 98 |
Komplex eljárás nagy mennyiségű és speciális minőségű vitális glutin gazdaságos előállítására | 106 |
A sikérnyújthatóság növelésének lehetősége virágporral | 114 |
Szeletelt búzarészek hasznosítása | 123 |
Nagy adagú műtrágyával és intenzív agrotechnikával termesztett közönséges búzafajták tésztaliszt minőségének javítása a búza szeletelésével | 123 |
Komplex eljárás speciális takarmányok előállítására szeleteléstechnológia alkalmazásával | 135 |
Kutatási eredményeink gyakorlati alkalmazásának lehetőségei a "bio"-termékek kialakításában | 143 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.