1.066.237

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A borkóstolás

Kezdőknek és haladóknak

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 20 cm
ISBN: 963-9526-81-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Tanuljunk meg kóstolni...
Ismerkedjünk meg a borokkal: a száraz és az édes fehérrel, a fiatal és a tisztes korú vörössel, valamint a gyümölcsös rozékkal! Figyeljük meg a pezsgőspohárban táncot járó buborékokat, ismerkedjünk meg a különleges borfajtákkal, ízleljük meg az aranyló édesborokat!
Ismerkedjünk a borokkal, és mondjunk véleményt...
Pierre Casamayor vezetésével az amatőr kóstoló lépésről lépésre - szemrevételezéssel, szaglással, ízleléssel - fedezheti fel a bor összes arcát. E könyv segít abban is, hogy elsajátítsuk a borkóstolás során használt szakkifejezéseket.
Gyakoroljunk...
A sikeres kóstolás érdekében be kell tartanunk néhány szabályt: nem mindegy, hogyan készítjük elő a poharakat, milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat, miképpen nyitjuk fel a palackot, és hogy végezzük a dekantálást. Gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, melyek segítségével megtanulunk különbséget tenni a nagyon élénk vagy túl melegen felszolgált fehérborok, a vékony vagy éppen robusztus... Tovább

Fülszöveg

Tanuljunk meg kóstolni...
Ismerkedjünk meg a borokkal: a száraz és az édes fehérrel, a fiatal és a tisztes korú vörössel, valamint a gyümölcsös rozékkal! Figyeljük meg a pezsgőspohárban táncot járó buborékokat, ismerkedjünk meg a különleges borfajtákkal, ízleljük meg az aranyló édesborokat!
Ismerkedjünk a borokkal, és mondjunk véleményt...
Pierre Casamayor vezetésével az amatőr kóstoló lépésről lépésre - szemrevételezéssel, szaglással, ízleléssel - fedezheti fel a bor összes arcát. E könyv segít abban is, hogy elsajátítsuk a borkóstolás során használt szakkifejezéseket.
Gyakoroljunk...
A sikeres kóstolás érdekében be kell tartanunk néhány szabályt: nem mindegy, hogyan készítjük elő a poharakat, milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat, miképpen nyitjuk fel a palackot, és hogy végezzük a dekantálást. Gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, melyek segítségével megtanulunk különbséget tenni a nagyon élénk vagy túl melegen felszolgált fehérborok, a vékony vagy éppen robusztus vörösek, és a könnyed vagy erős rozék között.
Válogassunk...
A borkóstolás mellett megismerkedhetünk más italok, így a borpárlatok, konyakok, rumok és whiskyk kóstolásának fortélyaival is. Vissza

Tartalom

'Fedezzük fel...
A borkóstolás 6
A bor összetevői 10
Szervezzük meg...
A borkóstolás körülményei 12
A borok felszolgálása 16
Az ideális fogyasztási hőmérséklet 22
A dekantálás 24
Ismerjük meg...
A látvány 26
Az illat 30
Az aromák 34
A fehérborok virágaromája 40
A vörösborok gyümölcsös aromája 42
A vörösborok érlelés során kialakuló aromái 44
Az ízek 46
Az aromák maradandósága 50
A borhibák 52
Kóstoljuk meg...
A fehérborok 56
A fiatal fehérborok 60
Az érlelt fehérborok 62
A vörösborok 64
A fiatal vörösborok 68
Az érlelt vörösborok 70
A rozé borok 72
Az édesborok 76
Az élesztőhártya alatt érlelt borok 78
A természetesen édes borok (vin doux naturel - VDN) és az avinált likőrborok 80
A pezsgők 84
A párlatok 88
Az armagnac 92
A konyak 94
A skót whisky 96
A rum 98
Gyakoroljunk...
A vörösborok: a csersavváz 102
A száraz fehérborok: a savasság és a kóstolási hőmérséklet 104
Az édes fehérborok: a szőlő töppedése 106
A rozé borok: az éghajlat hatása 108
A pezsgők: a habképződés 110
Beszéljünk róla...
A borkóstolás szókincse 114
Hány éves korukban fogyasszuk a borokat? 120
Tárgymutató 127

Pierre Casamayor

Pierre Casamayor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pierre Casamayor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A borkóstolás A borkóstolás A borkóstolás A borkóstolás A borkóstolás

A lapélek foltosak.

Állapot:
3.540 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba