kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | M-Érték Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 298 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7304-04-5 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrációkkal. |
Bevezetés | 10 |
Érzékek találkozása | 12 |
Az érzék mint eszköz | 16 |
Mindent a szemnek | 16 |
Hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni | 18 |
Ízlés dolga az egész | 20 |
A bortermelés rövid története | 24 |
Hogyan készül a bor? | 30 |
A jó borok a szőlőhegyen teremnek | 32 |
Mitől kapja a bor színét? | 36 |
Így kerül a bor a palackba | 37 |
Mitől jó a jó bor? | 45 |
Hogy kerül a gyümölcs a borba? | 50 |
Az aromák rendszere | 51 |
A legfontosabb boraromák | 52 |
A szőlőfajták | 64 |
Híres vörösbor-szőlők | 67 |
Híres fehérbor-szőlők | 75 |
Bortermelő országok és vidékek | 82 |
Németország | 86 |
Ausztria | 120 |
Franciaország | 126 |
Olaszország | 130 |
Spanyolország | 135 |
Portugália | 138 |
Dél-afrikai Köztársaság | 141 |
Chile | 142 |
Amerikai Egyesült Államok - Kalifornia | 143 |
Ausztrália | 144 |
Új-Zéland | 145 |
Ki kicsoda? | 146 |
Használati utasítás: a címke | 148 |
Melyik bor milyen szőlőből készül? | 152 |
A borok osztályozásának áttekintése | 157 |
A bor egészséges | 164 |
Pezsgő és társai | 170 |
Divatos és klasszikus borok | 180 |
A borok karrierje | 183 |
Aperitifek és desszertborok | 185 |
Csak praktikusan | 196 |
Hol vásároljunk bort? | 198 |
Így tároljuk helyesen | 201 |
A megfelelő hőfok | 203 |
A megfelelő áttekintés | 204 |
Dugóhúzó és dekantálás | 206 |
A kóstolgatás a legjobb tanítómester | 208 |
A sommelier munkája | 210 |
Borok és ételek harmóniája | 212 |
Milyen bort kínáljunk az ételhez? | 215 |
Ünnepi étkek - ünnepi borok | 216 |
Desszertek és karácsonyi sütemények borkísérettel | 220 |
Bor és ásványvíz | 223 |
A bordeaux-i ajánlat | 225 |
Vörösbor az ételhez: Spätburgunder | 228 |
Bor és grillételek | 229 |
Receptek | 230 |
Christina Fischer | 238 |
Borászati szakkifejezések | 240 |
Tárgymutató | 282 |