kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Könyvklub |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-547-553-5 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
A bor helyes kezeléséről | 6 |
A világ legszebb élvezeti cikke | 8 |
A bor és a palack | |
A bor - az érzékeny anyag | |
Fehér- és vörösborok | |
Különleges borok | |
A borospalack nyitása | 19 |
A kupak eltávolítása | |
A kupak funkciója | |
A helyes dugóhúzási technika | |
Beletört a dugó - mi a teendő? | |
Dugóhúzó - a klasszikus változatok | |
High-tech (magas minőségű) dugóhúzók | |
A habzóbor palackjának nyitása | |
A dugó és alternatívái | |
Milyen a jó dugó? | |
"Dugóbeteg" borok | |
Hogyan lélegzik a bor a palackban? | |
A bor felszolgálása | 43 |
Hogyan kell bort tölteni? | |
Borkő és buborék a borban | |
Mennyi bort illik a pohárba tölteni? | |
Hogyan kell tartani a borospalackot? | |
Mi a teendő egy félig teli borospalackkal? | |
A bor megfelelő hőmérséklete | |
A fehérbor hűtése | |
A vörösbor temperálása | |
A vörösbor dekantálása | |
A fehérbor dekantálása | |
A megfelelő pohár kiválasztása | |
Habzóbor tisztán vagy koktél-fizz? | |
Kis illemtan borivóknak | |
A bor és aromái | 71 |
A bor íze és illata | |
A bor különféle aromái | |
Borhibák és más zavaró tényezők | |
Szuperízlelés és "ízvakság" | |
Milyen ízű a bor? | |
A bor és az egészség | 82 |
A bor és a fejfájás | |
A bor és a gyomor | |
A bor és a szív | |
A bor és minden, ami hozzá tartozik | 91 |
Alapfelszerelés kezdőknek és haladóknak | |
Felszerelések igényeseknek | |
Profi felszerelések | |
A bor tárolása és beszerzése | 99 |
A hőmérséklet és a páratartalom | |
Hűtő- és klímaszekrény | |
Bortárolás a lakásban | |
A borospince berendezése | |
Pinceigazgatás számítógépes szoftverrel | |
A bor beszerzése | |
A bor mint tzőkebefektetés | |
Bor és étel | 115 |
Tagliatelle al lepre | |
Nyelvhal dieppi módra | |
Grillezett steak | |
Tíz borlegenda, amely makacsul tartja magát | 122 |
Franciaország dicsősége | |
Olcsó borok - jó évjáratok | |
Óborok | |
A nők és a rozé pezsgő | |
Nehéz vörösborok | |
Száraz borok | |
Borkóstoló nők | |
Nyári és téli borok | |
Borok a tengerentúlról | |
Borászati kisszótár | 124 |
Tárgymutató | 126 |