kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 7 |
A biomassza termelés, hasznosítás jelenlegi helyzete | 11 |
Elsődleges biomassza | 12 |
Növénytermelés | 13 |
A növényi eredetű szervesanyagok felhasználása | 19 |
Erdő | 29 |
Másodlagos biomassza - állattenyésztés | 37 |
A másodlagos biomassza hasznosítása | 44 |
Harmadlagos biomassza, élelmiszeripar, ipari transzformáció | 45 |
Élelmiszeripar | 45 |
A könnyüipar ágazatai | 50 |
A fafelhasználás összetétele és forrásai | 50 |
Anyag- és energiaforgalom | 55 |
A biomassza termelés - transzformáció folyamata | 55 |
A szénciklus | 58 |
A nitrogén-ciklus | 62 |
A P- és K-ciklus törvényszerüségei | 66 |
NPK ellátás a hazai növénytermelésben | 67 |
Energiaforgalom | 75 |
A biomassza termelésének fejlesztési lehetőségei | 81 |
A növénytermelés fejlesztésének lehetőségei | 81 |
A növénytermelés fejlesztésének feltételei | 89 |
A növénytermelés tápanyagellátása | 90 |
Az erdőgazdálkodás várható alakulása | 96 |
A faszükséglet várható alakulása | 103 |
Az erdei dendromassza hasznosításának lehetőségei | 105 |
Az erdei dendromassza jobb hasznosításának feltételei | 110 |
Az állattenyésztés fejlesztésének lehetőségei | 113 |
Fejlesztési alternativák | 118 |
Az állatállomány-összetétel változásának következményei | 120 |
Az állati termékek termelésének hatékonysága | 128 |
Az állatállomány szerkezeti módosításának realitása | 133 |
A biomassza hasznositásának lehetőségei | 138 |
Az élelmiszerfogyasztás alakulása | 138 |
Az élelmiszeripar fejlesztése | 139 |
Az élelmiszeripari melléktermékek hasznosítása | 159 |
Takarmányozás | 163 |
A takarmányozás hatékonyságának javulása | 167 |
A takarmányok tartósítása, tárolása | 168 |
A takarmányozás hatékonyságát befolyásoló tényezők az egyes állatfajoknál | 172 |
A takarmányozás hatékonyságának javulása | 175 |
Állatfajonként várható takarmányozási változás | 176 |
A takarmányozás hatékonyságát javító egyéb anyagok | 179 |
A biomassza energetikai hasznosítása | 180 |
Tüzelés | 181 |
Brikettálás | 184 |
Pirolizálás, gázosítás | 185 |
Biogázok előállítása | 187 |
A biomassza vegyipari transzformációja és a vegyipari termékek hasznosítása | 192 |
A biomassza alapanyagú vegyipari termékek előállítása és ipari hasznosítása | 192 |
Az alkoholok és növényi olajok hatóanyagként való alkalmazása | 204 |
A biomassza hasznosítási lehetőségei az aroma-, gyógyszer- és háztartásvegyipar területén | 215 |
A biomassza termelés és hasznosítás ipari, biotechnológiai és környezetvédelmi feltételei | 221 |
A hazai termelőeszközgyártó ipar feladatai a biomassza termelés - hasznosítás rendszerében | 221 |
A biomassza termelés - feldolgozás - hasznosítás technikai hátterének ipari fejlesztési főirányai | 223 |
Az ipar fejlesztési céljainak megvalósítása | 237 |
Biotechnológia | 244 |
A hazai helyzet áttekintése | 244 |
A biotechnológia fejlesztésének irányai | 245 |
A biomassza termelés, hasznosítás környezeti problémái | 253 |
A talajhoz igazodó műtrágyázás szükségessége | 255 |
A növényvédelem és talaj kapcsolata | 258 |
Mezőgazdasági-, kommunális-, ipari eredetü szervesanyagok és termékek hasznosítási lehetőségei | 259 |
A felszin közeli vizek minőségi problémái | 261 |
Kommunális hulladékok | 263 |
Fontosabb megállapítások, javaslatok | 267 |
A biomassza programhoz készült tanulmányok | 284 |
A Kompelx Bizottság munkájában részt vevő kutatók | 288 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.