kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 241 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 500 példányban. Tankönyvi szám: J 11-576. Kézirat |
Fizikai-kémiai alapfogalmak | 3 |
A biológiai fizika és kémia feladata, tárgyköre, tudományos és gyakorlati jelentősége | 3 |
Az anyag szerkezete | 3 |
Az atom szerkezete | 3 |
A molekula alakja, szerkezete. Kötéstipusok | 6 |
A molekula elektromos és mágneses tulajdonságai | 10 |
Makromolekulák | 11 |
Az élő szervezetet felépítő legfontosabb elemek és biológiai jelentőségek | 12 |
Nem fémek | 13 |
Fémek | 16 |
Valódi oldatok | 18 |
A víz | 19 |
A víz elektromos tulajdonságai | 24 |
Az oldatok törvényszerűségei | 28 |
Kolloid oldatok | 37 |
A biológiai membránok | 47 |
A membránok általános fiziko-kémiai tulajdonságai | 48 |
A biológiai membrán és az anyagforgalom | 51 |
Anyagfelvétel és anyagszállítás a növényekben | 55 |
Anyagszállítás az állati szervezetben | 57 |
Energiaforgalom | 59 |
Respirációs kvóciens | 60 |
A bioelektromosság jelensége | 61 |
Ionjelenségek | 61 |
Elektromos uton történő ingerlés | 65 |
Ingerületvezetés | 66 |
A szív akciós árama | 67 |
Elektromos szervek | 68 |
Sugárbiológia | 68 |
A sugárzás és formái, szerepe az élő rendszerekben | 68 |
A világítás, fénylés biofizikája | 70 |
Az izotópok biofizikája | 71 |
A hőmérséklet biológiai szerepe | 73 |
Biokibernetika | 74 |
Információelmélet | 74 |
A kibernetika | 76 |
Biokibernetika | 78 |
Az élő szervezetet felépítő szerves vegyületek | 83 |
A szénhidrátok | 83 |
Egyszerű szénhidrátok | 84 |
Az oxo-csoprotok reakciói | 91 |
A monoszacharidok legfontosabb képviselői és származékai | 99 |
Oligoszacharidok | 104 |
Poliszacharidok | 108 |
Glikozidok | 118 |
A lipidek | 121 |
Egyszerű lipidek | 122 |
Szteroidok | 126 |
Összetett (konjugált) lipidek | 133 |
Terpének | 136 |
Aminosavak és fehérjék | 139 |
Az aminosavak fizikai és kémiai sajátságai | 140 |
A fehérjékben előforduló aminosavak | 145 |
Szabad és peptidfelépítő aminosavak | 150 |
A fehérjék oldhatósága | 151 |
A fehérjék kimutatása | 153 |
A fehérjék szerkezete | 154 |
A fehérjék elsődleges szerkezete | 155 |
A fehérjék másodlagos szerkezete | 158 |
A fehérjék harmadlagos szerkezete | 160 |
A fehérjék negyedleges szerkezete | 162 |
A fontosabb proteinek | 163 |
A fontosabb proteidek | 164 |
Nukleinsavak | 169 |
A fehérjék bioszintézise | 176 |
Az élő szervezetben végbemenő életfolyamatok kémiája | 179 |
Enzimek | 179 |
Vitaminok | 190 |
Vizoldékony vitaminok | 191 |
Lipoidoldékony vitaminok | 193 |
Hormonok | 194 |
Növényi hormonok | 194 |
Állati hormonok | 195 |
A sejtek energiaforgalma | 198 |
Energiatermelő biokémiai folyamatok | 200 |
Fermentáció | 201 |
Biológiai oxidáció | 209 |
Terminális oxidáció | 211 |
A zsirok és fehérjék oxidációja | 214 |
A zsirsavak lebontásának energiamérlege | 218 |
A növényi asszimiláció | 219 |
Fotoszintézis | 220 |
Kemoszintézis | 222 |
Heteroszintézis | 224 |
Az izomműködés biokémiája | 225 |
Az emésztés biokémiája | 229 |
Az elemek periódusos rendszere | 236 |
Irodalom | 237 |
Tartalomjegyzék | 239 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.