kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 203 oldal |
Sorozatcím: | Mestergazda könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-356-267-8 |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
Múlt, jelen, jövő | 8 |
Miért éppen baromfi? | 11 |
A minőség, mint legfontosabb piaci követelmény | 11 |
A hatékonyság, mint a termelés legfontosabb követelménye | 21 |
Az állatvédelem, mint piaci kategória | 22 |
Ökológiai állattartás, biotermék-előállítás | 25 |
Néhány etológiai (viselkedésbeli) jellemző | 30 |
Tyúk | |
Pecsenyecsirke (broiler vagy brojler) | 35 |
A naposcsibe | 36 |
Néhány állat-egészségügyi járványvédelmi tanács | 49 |
Ha elkészült az állomány | 49 |
A pecsenyecsirke-előállításban részt vevő fajta, ill. hibridek hazánkban | 50 |
Pecsenyecsirke családi szükségletre | 51 |
Néhány gondolat a bio-állattartásról, ezen belül a biobaromfihús-termelésről | 55 |
Tojótyúkok. Árutojás (étkezésitojás-) termelés | 59 |
A tojásképződés | 60 |
A tojástermelő képesség | 60 |
A tojástermelést befolyásoló környezeti tényezők | 63 |
A jó árutojás (étkezési tojás) | 68 |
Zárt hatású, intenzív árutojás-termelés | 71 |
Hagyományos tojástermelés | 86 |
Tojásgyűjtés | 95 |
Biotojás-termelés | 96 |
Bioárutojás-termelés | 97 |
A járványvédelem néhány gyakorlati kérdése | 100 |
A fertőző betegségek jellemzői | 101 |
Vírus eredetű fertőző megbetegedések | 103 |
Pulyka | |
Származás, általános jellemzők | 112 |
Hagyományos tartás | 112 |
Intenzív tartás | 112 |
Hústermelő-képesség | 112 |
Takarmányértékesítő képesség | 113 |
Életerő, egészségi állapot | 114 |
Vérmérséklet, rossz szokások | 114 |
A pulykatelep | 114 |
Fertőző betegségek elleni védekezés | 123 |
Liba | |
Fajtakérdés | 127 |
Az árutermelés technológiája | 129 |
Betelepítés előtti teendők | 129 |
Betelepítés, előnevelés | 132 |
Utónevelés | 145 |
Hús- és toll-liba | 154 |
Tolltépés | 156 |
Májtermelés | 163 |
Májalapanyag-nevelés | 163 |
Májliba (libatömés) | 164 |
Kacsa | |
Fajtakérdések | 175 |
Mulardkacsa | 176 |
Kor és ivar szerinti elnevezések | 177 |
Árutermelés | 178 |
Pecsenyekacsa-nevelés | 178 |
A barbarie-kacsa tartása, nevelése, májtermelése | 183 |
A pézsmaréce húshasznosítása | 185 |
Kacsa családi szükségletre, hagyományosan | 183 |
Gyöngytyúk | |
A gyöngytyúk változatai. Fajta | 191 |
Kor és ivar szerinti elnevezések | 192 |
A gyöngytyúk termelési tulajdonságai | 192 |
A pecsenyegyöngyös nevelése | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.