A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Baromfifeldolgozó Vállalatok Trösztje termékismertetője

Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ-Baromfifeldolgozó Vállalatok Trösztje
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 41 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezúttal először kerül összeállításra olyan ismertető, melynek célja a baromfifeldolgozó vállalatok belföldi fogyasztásra gyártott termékeinek bemutatása.
Az ismertetés feladata, hogy a főbb... Tovább

Előszó

Ezúttal először kerül összeállításra olyan ismertető, melynek célja a baromfifeldolgozó vállalatok belföldi fogyasztásra gyártott termékeinek bemutatása.
Az ismertetés feladata, hogy a főbb baromfitermékek tételes felsorolásán túlmenően kitérjen mindazokra a tényezőkre is, melyek végső soron a hazai vásárlók mennyiségi és minőségi igényeinek teljes és kifogástalan kielégítését biztosítják.
Az őstermelő lakosság és a mezőgazdasági szövetkezetek által közvetlenül vagy egyes kereskedelmi boltok útján forgalomba hozott vágott baromfi mennyisége az utóbbi időben számottevően növekedett, mely növekedéssel a jövőben is számolni kell. A bolti kereskedelmi forgalomba kerülő vágott baromfi döntő részét azonban ma és a jövőben is az állami vállalatok által ipari jelleggel előállított termékek képezik.
A baromfihús népélelmezési jelentősége közismert. Ennek egyik bizonyítéka, hogy ma már mintegy egynegyed részt képvisel összes húsfogyasztásunkban. Az egy főre eső baromfihús fogyasztásunk, amely 1971-ben már 14.-kg felett volt, meghaladja a legfejlettebb európai országok fogyasztási átlagát és világviszonylatban is az élen áll.
Hazánkban az iparszerű baromfifeldolgozás több mint 100 éves múltra tekint vissza. Az ipari feldolgozás korábban elsősorban export igények kielégítésére szolgált, míg a belföldi ellátás részben élő áruval, részben pedig kiskereskedők által feldolgozott baromfival történt. Az iparilag feldolgozott baromfitermékeknek a belföldi piacon való forgalmazása a második világháború után vett nagyobb lendületet. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS
1./ A baromfitermékek jelentősége a korszerű
táplálkozásban, szerepe a modern ember
életében ...................................3
2./ A baromfitenyésztés, a feldolgozás és az
értékesítés kapcsolata ................................6
3./ A kereskedelmi vállalatok és a baromfifeldolgozó vállalatok kapcsolata ..................8
4./ A baromfifeldolgozás vázlatos technológiája .....................................14
5./ A baromfitermékek ismertetése .......................17
6./ A baromfitermékek minőségi követelményei .....................27
7./ A forgalmazással kapcsolatos kérdések....................30
8./ Néhány szó a grillsütésről .................39
ÖSSZEFOGLALÁS
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem