1.063.109

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb vadétel

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 34
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-926-612-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Míg az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb... Tovább

Előszó

Míg az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb csemegék között.
Ősszel megkezdődik a vadászati idény, s ma már nem számít kiváltságnak, ha az ünnepi asztalra vadakból készült ínyencségek kerülnek. Vadhúsból sütni, főzni, bizonyos kihívást is jelent a kísérletező háziasszonyoknak, uraknak, elsősorban türelmet, mert ezeket a húsokat általában több napig kell előkészíteni, pácolni; utánajárást, hiszen nem mindegy, milyen fűszereket, pácokat alkalmazunk; körültekintést, mert a hagyományos krumpli, rizs köretek helyett is különleges kocsonyákkal, mártásokkal, párolt és sült, gyümölcsökkel, zöldségekkel tesszük teljessé a vadhúsok finom zamatát. A vadhúsból készíthető ételeknek hagyományai vannak Magyaroroszágon. Nem csak magyar ételekről van szó, külföldi mesterektől tanult ételeket, fogásokat is felhasználtak elődeink a magyar konyha színesebbé, értékesebbé tételének érdekében. A vadakat eleinte nyárson sütötték, de a XV. századból fennmaradt feljegyzések szerint a vadételekhez szorosan kapcsolódó pácolás fogalma már akkor ismert volt. Akkor még a vadakat saját levükben pácolták és főzték. Vissza

Tartalom

Előszó5
Angolos szarvasgerinc10
Aromás fürjek10
Banános kacsaszeletek11
Citromos vaddisznófej11
Citromos vadliba12
Curry-s vadliba12
Debreceni vaddisznókaraj13
Egyszerű fürjpecsenye14
Erdei szeletek14
Erdélyi őztokány15
Erdőszéli pecsenye15
Fácán császár módra16
Fácán forgónyárson16
Fácán vincellér módra17
Fenyvesalji szarvasleves18
Fogoly zöldborsóval18
Fokhagymás, párolt libacomb19
Frissen sült fácán brokkolival19
Fürj bundás almával20
Fürjtojás-saláta20
Galambleves rántott borsóval21
Gesztenyével töltött vadliba21
Gyümölcsös fürjsaláta22
Gyümölcsös szarvaslapocka22
Gyümölcsös vadpástétom23
Húsleves fácánból24
Ínyenc szarvaskolbász24
Jóllakott fürj25
Kacsacomb kelbimbóval26
Káposztás sült fácán26
Káposztás tésztával töltött kacsa27
Kelkáposztába göngyölt fogoly27
Kertészlány foglya28
Különleges szarvasragu28
Magyaros töltött fácán29
Mazsolás malac30
Mézes libamell30
Nyárson sült vadnyúl31
Nyúl pikáns mártással31
Nyúlragu32
Nyúltokány32
Orjaleves vaddisznóból33
Őzbordák roston34
Őzcomb narancsmártással34
Őzcomb vadász módra35
Őzcsorba35
Őzérmék kaprimártással36
Őzgerinc angolosan36
Őzláb tejszínes gombával37
Párolt őzlapocka37
Provence-i őzcomb38
Rántott vadnyúl38
Részeges fogoly39
Roston sült vadgalamb39
Rostonsült vaddisznó40
Rozmaringos nyúlpörkölt40
Rumos vaddisznócomb41
Spanyol nyúlsaláta41
Szalonka bazsalikomos sajtmártásban42
Szarvas illatos mártásban42
Szarvas-steak vörösbormártással43
Szarvascomb csőben sült karfiollal44
Szarvasnyelv-becsinált44
Szarvaspástétom tésztában45
Szarvaspörkölt46
Szarvasszeletek erdőkerülő módra46
Szép erdészné vacsorája47
Szilvás szalonka47
Tárkonyos őzleves48
Tárkonyos, gombás fogoly48
Tejfölös libaleves49
Tésztasaláta Diána módra49
Töltött fürj50
Töltött nyúl50
Tűzdelt nyúlszeletek51
Tűzdelt őzfilék51
Ünnepi nyúllakoma52
Vaddisznó kolbász52
Vaddisznó vöröskáposztával53
Vaddisznóbordák roston54
Vaddisznóragu erdészné módra54
Vaddisznószegy kéregben55
Vadgalamb birsalmaszósszal56
Vadgalamb Cumberland-mártással56
Vadgalambleves57
Vadgalamb olaszosan57
Vadgalamb póréhagymával58
Vadhasé tükörtojással58
Vadkacsa almával59
Vadkacsa szslonnaköntösben60
Vadkacsacomb zöldséges mártásban60
Vadkacsa-saláta61
Vadlibaleves62
Vadlibacomb pezsgős káposztával62
Vadlibamáj-kocsonya63
Vadmalac óvári módon63
Vadpástétom64
Vagdalt vadnyúlból64
Vendégváró fürjek65
Wellington-szarvasbélszín66
Zöldséges szalonkavagdalt66
Zöldséges vaddisznószeletek67
Mártások vadételekhez68
Áfolyazselé68
Barnamártás69
Birsalmaszósz69
Borókamártás70
Borsmártás70
Cumberland-mártás71
Csipkebogyószósz71
Kaprimártás72
Kocsonya fekete ribizliből72
Mártás erdei gyümölcsből73
Meggykocsonya73
Mentás almakocsonya74
Mustármártás74
Narancsmártás75
Rókagomba-ragu75
Rubos barack76
Sajtmártás76
Vadas mártás76
Vargányaszósz77
Békebeli receptek78
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb vadétel
Állapot:
880 Ft
610 ,-Ft 30
5 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 100 legjobb vadétel
Állapot:
880 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba