1.062.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb sajtos finomság

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9444-40-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A sajtkészítés tudományát a borkészítéssel és a serfőzéssel lehet csak összehasonlítani. Nemcsak ősisége, hanem összetettsége révén, továbbá, hogy a sajtkészítésnél is mikroorganizmusok játsszák a... Tovább

Előszó

A sajtkészítés tudományát a borkészítéssel és a serfőzéssel lehet csak összehasonlítani. Nemcsak ősisége, hanem összetettsége révén, továbbá, hogy a sajtkészítésnél is mikroorganizmusok játsszák a főszerepet.
Véletlen felfedezések egész sora vezethetett odáig, míg az ember rájött, hogy tejelő háziállatainak (szarvasmarha, kecske, juh) tápláló nedve, a tej, ha megromlik, nem kell kidobni. Csak várni kell. A türelmesek pedig, akik tovább vártak, valami csodában részesültek. Sajtnak nevezik ezt a csodát.
Persze, ezek a legelső sajtok mai, kifinomult érzékeinknek bizonyára nem felelnének meg. Talán őseinknek sem ízlett olyan nagyon, de mindenesetre meg lehetett enni. Azután rájöttek arra, hogy ha a szopósborjak egyik gyomrának (az oltógyomornak, ami a négyszeres osztású kérődzőgyomor-rendszer negyedik gyomra) a nedvéből adnak a tejhez, az gyorsabban megalvad, és elmaradnak a kellemetlen, romlott ízek és szagok. Vissza

Tartalom

Előszó5
Sajttörténelem6
Sajtos tudnivalók8
Sajt és egészség11
A hazánkban gyártott legfontosabb sajtok12
Sajtok a nagyvilágból12
Levesek1
Allgäui sajtleves15
Délnémet sajtleves16
Egyszerű sajtleves14
Erőleves sajtos túrógaluskával15
Kiss Pál sajtlevese16
Sajtkrémleves14
Sajtsaláták
Amerikai "kéksajt" salátaöntet (Blue cheese dressing)19
Anikó sajtsaláta26
Babsaláta Pannónia sajttal20
Balkáni sajtsaláta24
Camembert sajtsaláta18
Egzotikus sajtsaláta17
Ementáli sajtsaláta23
Füstölt ízű sajtsaláta22
Gyöngyhagymás sajtsaláta22
Krémsajtos heringsaláta53
Márványsajtos csípős salátaöntet18
Sajtkoktél23
Sajtos vitaminsaláta24
Sajtos-tejfölös kukoricasaláta19
Sajtsaláta gyümölccsel26
Sajtsalátával töltött paradicsompaprika20
Svájci kevert sajtsaláta21
Vadász saláta25
Sajtkrémek, szendvicsek
Angol meleg toast30
Bazsalikomos sajtkrém34
Camembert melegszendvics29
Canelloni sajtkrém28
Francia almás melegszendvics30
Hallal és sajtkrémmel töltött paradicsom54
Holland szendvics32
Kolbászos sajtkrém32
Meleg sajtkrém vajas gondolában27
Rakott kenyér sajttal28
Rusztikus camembert toast31
Sajtkrém eperrel66
Sajttoast retekkel31
Szardíniás sajtkrém szendvicshez52
Tőkehalas sajtkrém54
Uborkás sajtkrémbomba56
Sajttorták, sajtok házilag elkészítve
Boursin72
Diós házi sajt almával70
Fokhagymás francia sajt házilag68
Franciás borsos sajt72
Fűszeres házi sajt73
Gyömbéres házi sajt mandarinnal74
Karalábés-paradicsomos sajttorta68
Pikáns sajttorta69
Pisztáciás házi sajt mákkal71
Sajttorta friss gyümölccsel65
Sajttorta kaporral67
Sajttorta másképpen70
Vegyes sajtos finomságok
Allgäui húsos tekercs40
Ánizsos sajtkrémmel töltött pulykamell42
Belga sajtos tejbenragu41
Bundázott camembert almával és zsemlével66
Burgonyás-sajtos háromszögek77
Csőben sült pulykamell42
Franciás padlizsán63
Franciás töltött alma64
Füstis-tormás sonkatekercs46
Füstöltsajtos-túrós vagdalt kosárka33
Fűszeres rakott csirke ínyenceknek39
Gombafejek túróval, sajtos morzsában57
Grenadini csípős borjúragu38
Húsvéti báránysült keletiesen34
Kieli sajtrétes75
Lajtasajt-falatok szilvával74
Lasagne47
Libanoni gombás sajtfelfújt62
Márványsajttal töltött jércemell44
Petrezselymes sajtkorongok78
Pikáns töltött paradicsom61
Pogácsatésztában sült sertésjava sajttal50
Rangooni sajtos rizs35
Sajtban sajt36
Sajtjava sonkával és gombával töltve37
Sajtos karfiol sonkával44
Sajtos lazackrém vajastésztában48
Sajtos lepény articsókával60
Sajtos omlett zöldségekkel61
Sajtos rákfelfújt51
Sajtos zellergombóc56
Sajtos, gyümölcsös pulykatekercsek45
Sajtos-túróval töltött burgonya58
Sajtropogós liszt nélkül76
Sajtsalátával töltött őszibarack67
Sertésérmék currys sajtfedővel43
Sonkás pizza gyümölccsel49
Sörfalatok juhsajtból76
Spárgatök sajtos joghurt-fürdőben62
Sült sajt sonkával, curryvel38
Szűzsült sajtos fehérborban40
Töltött karalábé sajtburokban55
Töltött őszibarack64
Trappista sajt rántva36
Túrós sült gomba sajtkalappal58
Velőrózsák rokfortkrémmel46
Vico Torriani kedvence59
Zöldséges pizza szardíniával52
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem