1.066.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb reformdesszert

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 70
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9266-72-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Többéves tapasztalatom bizonyítja, hogy azok az emberek, akik áttérnek az ún. klasszikus táplálkozásról az egészséges életmód szerinti táplálkozásra, előbb le tudnak mondani a hús fogyasztásáról,... Tovább

Előszó

Többéves tapasztalatom bizonyítja, hogy azok az emberek, akik áttérnek az ún. klasszikus táplálkozásról az egészséges életmód szerinti táplálkozásra, előbb le tudnak mondani a hús fogyasztásáról, mint a desszertek, sütemények élvezetéről. De le kell-e mondanunk ezekről a finomságokról? Nem, viszont csak természetes alapanyagokból készítsük őket! Melyek ezek? Egyrészt a gabonafélék, azok közül a búza, a tönkölybúza, barna rizs, köles, kukorica, zabpehely stb.
A gabonák mindazokat az anyagokat tartalmazzák, mindazokat a kozmikus információkat hordozzák, amelyek az energia képzéséhez, a szervezet táplálásához, szellemi fejlődésünkhöz szükségesek.
Többféleképpen felhasználhatjuk, egész szemes formában, pelyhesítve, lisztté őrölve. Főleg a teljes kiőrlésű liszteket részesítsük előnyben. Csak ilyen formában jelentenek értéket számunkra.
További alapanyagok lehetnek még az olajos magvak: dió, mandula, mogyoró, mák, szezám, gesztenye stb. Rendkívül sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak. A nyers és aszalt gyümölcsök egyaránt fontos alkotóelemei a reformsüteményeknek.
Édesítőszerként használjunk mézet, gyümölcscukrot, szőlőcukrot, barna cukrot, juharszirupot, de ha aszalt gyümölcsöt használunk, el is hagyhatjuk a cukorféléket.
Mindig használjunk valamilyen erjedésgátló fűszert, ilyenek pl. a fahéj és a vanília. Lazítóanyagként a foszfátmentes sütőport vagy a szódabikarbónát ajánlom.
Annak ellenére, hogy csupa egészséges élelmiszerből készülnek ezek a desszertek, csak mértékkel fogyasszunk belőlük. Ne feledjük, hogy a táplálkozásban is rendkívül fontos a mértékletesség. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Áfonyakrém vaníliás kefirrel 48
Airola-féle gyümölcssaláta 68
Almakugli 7
Almás pite cukor nélkül 23
Almás rakott tészta 40
Almás-fahéjas kukoricaszelet 34
Almatorta 8
Amerikai gyümölcskenyér földimogyoróval 28
Ánizskenyér 22
Ánizsos perec 7
Ánizsperecek 20
Arany gyümölcssaláta 70
Aszalt sárgabarack kesudiókrémmel 69
Aszalt szilvás csíkok 36
Aszaltszilva-golyók 8
Aszaltszilvás-magvas muffin 59
Banános cowboy sütik 38
Bejgli alaprecept 58
Bögremákos 57
Burgonyapogácsa 44
Búzacsírás golyók 48
Citromos cipó 33
Csicsókatorta 55
Csicsókafánk 20
Csokoládés karácsonyfadísz 25
Daradesszert 31
Datolyás gőzgombóc 17
Datolyás-narancsos frazzan 26
Dióval töltött sült alma 31
Epres gyümölcssaláta 67
Fahéjas tekercs 57
Fahéjas-diós aszalt tönkölyös krém 54
Fánk 56
Gesztenyés kifli 1. 14
Gesztenyés kifli 2. 16
Gyógygolyók 47
Gyömbéres sütemény 15
Gyümölcsös batyu 39
Gyümölcsös rizsszelet 32
Gyümölcsös szelet 18
Gyümölcsös túrótorta, sütés nélkül 29
Gyümölcsös zabkorpa 50
Gyümölcsös zabpehely 38
Hildegard keksz 13
Kapros túrógombóc 66
Kapros-túrós pogácsa 41
Karácsonyi gyümölcskenyér 24
Karobos torta 12
Kókuszos banán 68
Kókuszos keksztekercs 22
Kókuszos sütőtök-csemege 49
Korpás puffancs 36
Körtemuffin 64
Lasszi - édes joghurtital 61
Mákos bulgur 49
Mákos golyók 32
Mákos puliszka 47
Mákos vagy kókuszos sütemény 10
Malátás keksz 12
Mandulás gesztenyegolyók 42
Mazsolás keksz 19
Menta-eperbólé 63
Mézes tej mandulával 64
Muffin alaprecept 63
Muffin banánnal és dióval 60
Muffin cukormentesen 40
Müzli-szelet 39
Őszibarackos joghurt 65
Palacsinta alaprecept 1. 62
Palacsinta alaprecept 2. 62
Parajos túróval töltött palacsinta 60
Piskóta alaprecept 9
Pite tofuval, lekvárral 21
Rebarbarás és fekete ribizlis finomság 69
Sacher-torta 10
Sajtos csiga 35
Sajtos kifli 58
Sajtos patkó 43
Sárgadinnye mézes citrommártással 67
Sárgarépás desszertgolyók 41
Sós, szezámmagos árpasütemény 42
Sütőtökös cipó 44
Sütőtök-torta 66
Szamósza - indiai zöldséges táska 52
Szedres körtepuding 53
Szilvalekváros hajdinapalacsinta 65
Tejszínes köleskehely 50
Tofuturmix 61
Tojás nélküli piskóta 11
Tökös-mákos rétes 51
Tökpogácsa 46
Tönkölybúzadarás mézes-gyümölcsös gömböc 54
Tordai mézes pogácsa 14
Túrófánk 56
Túrós pite 26
Túrótorta tofuból 27
Vaníliás kifli 18
Vendégváró túrógolyók 51
Zablepény 46
Zabos-mandulás sütemény 30
Zabpehelykeksz 34
Zabpelyhes almás lepény 45
Zabpelyhes mákos 37
A receptekben használt fűszerek, gyümölcsök és gabonafélék gyógyhatásai 71
Tanácsok, ötletek 75
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem