1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb recept szabadtűzön

Szerző
Kistarcsa
Kiadó: Sajgó és Társa Bt.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9266-15-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kellemes nyári esték voltak. Körülültük a ropogó tüzet, s bele-bele szimatoltunk a levegőbe, megtudakolni, mit rejt a bogrács mélye, milyen pompás falatok sercegnek a rostélyon. Emlékezetes estéket... Tovább

Előszó

Kellemes nyári esték voltak. Körülültük a ropogó tüzet, s bele-bele szimatoltunk a levegőbe, megtudakolni, mit rejt a bogrács mélye, milyen pompás falatok sercegnek a rostélyon. Emlékezetes estéket töltöttünk együtt. Halak, csirkék, sertéshúsok sültek ropogósra rafinált fűszerezéssel bolondítva, hol titkos összetételű olajokkal - mely titokba később beavatást nyertünk -, hol füstült háziszalonnával kenegetve. Kóstoltunk megszámlálhatatlan féle darált húsokból gyúrt, sült ízletes falatot - nem csak ízben, de formában is különbözőeket. Se szeri, se száma nem volt a sokféle zöldségbe csavart és bújtatott húsételeknek, melyek már színorgiájukkal is megnyerő látványnak mutatkoztak, nem szólva az ízbéli harmóniáról.
S aztán a bográcsban főtt finomságok! A sűrű, magyaros krumplipaprikás, az Alföldről jött slambuc, a pörkölt-félék. Sokáig emlegettük a jótékony tejföllel savanyított palóclevest - melyet a nagy palóc, Mikszáth tiszteletére komponáltak, s mely ízének a füst és a pernye csak javára vált. Főtt a kormos bográcsban halpaprikás filézett haldarabokkal: remegős túrós csuszára szedtük a vörös szaftot, s főtt halászlé is több tételben: tésztával, halgombóccal.
Nem maradtunk desszert nélkül: arról a nyársra fűzött, konyakkal bolondítva pirított gyümölcs, erdélyi foszlós kürtőskalács gondoskodott. Olykor előkerült egy-egy kancsónyi könnyű, zamatos bor is a tavaly előtti féltve őrzöttből.
Receptes gyűjteményünkbe foglaltuk a legjobbakat az ízlelt finomságok közül. Szép emlékeket kívánunk Önöknek is! Vissza

Tartalom

A nyári esték varázsa3
Sütnivaló tudnivalók4
Almás csirkemáj fóliában5
Ananász ropogós szalonnaköntösben5
Angolna nyárson sütve6
Babgulyás Berci módra6
Bableves füstölt csülökkel7
Baloghegyi bográcsgulyás8
Banán roston sütve8
Becsavarodott debreceni roston9
Betyáros zöldbableves bográcsban9
Bélszín roston zöldfűszeres vajjal10
Borban párolt húsos káposzta10
Bográcsos lecsó11
Cigánypecsenye roston12
Citromos pulykamell12
Cukkini roston13
Csalafinta csirke nyárson13
Csavaros csirkenyárs14
Csirkemell almával, ahogy én szeretem14
Csirkenyárs rozmaringgal fűszerezve15
Csülkös pacalpörkölt15
Debreceni csirkemell16
Debreceni nyárson17
Eperjesi pecsenye17
Faszénen sült tök18
Fokhagymás busaszelet18
Fóliában sült pontyszelet19
Fűszeres busaszelet19
Gábor kedvence20
Gombás vaddisznópaprikás20
Grillezett narancs ínyenceknek21
Grillezett paradicsom22
Gyömbéres marha nyárson22
Gyümölcsös csirkenyárs23
Halászlé Bandi bácsi módra23
Halpaprikás24
Hawaii pulykamell roston24
Hering roston sütve25
Indonéz nyárson sült gombafejek26
Jakabházi saslik26
Juhászné pörköltje27
Karamellás gyümölcs fóliában27
Karibi halnyárs28
Káposztalevélben sült tarja29
Káposztás paszuly29
Káposztával sült pontyszelet30
Korianderes saslik30
Kürtőskalács31
Lecsós csirkecombok fóliában31
Lencseleves füstölt pulykacombbal32
Malaccomb egészben sütve32
Mexikói saslik33
Mosolygós szilvaszemek33
Mustáros hátszínszelet34
Nyári csirkecombok fóliában sütve34
Nyárson sült fetasajt35
Nyárson sült szarvashús35
Nyárvégi csirkecombok roston36
Oldalas mexikói módon36
Óvári csirkemell fóliában37
Padlizsán grillezve37
Palócleves38
Parajos csirkemellrolád38
Pácolt báránygerinc39
Pásztortarhonya39
Pisztráng zöldfűszerekkel40
Ponty provánszi módra40
Pontyszelet citromfűvel41
Pulyakafodornyársak41
Pusztapörkölt42
Rablóhús fóliában42
Rabsicleves43
Ravaszdi göngyölt pulykamell43
Ropogós fürjecskék44
Rozmaringos csirkecomb45
Sajtos húspogácsa45
Sárgarépa köntösben46
Sült burgonya rokfrotkrémmel46
Szabolcsi csirkemell47
Szakácsné huncutsága48
Szalonnába göngyölt csirkemáj48
Szilva dióval49
Szőlőlevélbe göngyölt pisztráng49
Tanyasi töltött káposzta50
Tarajos krinolinkoszorú50
Tarka virslinyárs51
Tárkonyos bárányleves51
Tejfölös szarvasragu52
Tofu-saslik53
Töltött paprika roston sütve53
Tűzdelt pirított csirke54
Tűzdelt vargánya roston54
Újhagyma sütve55
Vajas kukorica fóliában55
Vásárhelyi csirkeleves56
Vörösre sült oldalas Itáliából56
Zöldbab-tekercs57
Zöldfűszeres halfilé roston58
Zöldségnyárs58
Zsályaleveles göngyöleg59
Zsivány húsgombócok59
Mérleg hiányában60
Időmutató61
Kalóriamutató64
Élelmiszerek energiatartalma67
Tárgymutató69
Ki kicsoda a baromfiudvarban?71

Lurz Gerda

Lurz Gerda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lurz Gerda könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb recept szabadtűzön

A példány ISBN-száma: 963-0377-20-9.

Állapot:
950 Ft
470 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 100 legjobb recept szabadtűzön A 100 legjobb recept szabadtűzön

A kötés néhány helyen megtört.

A példány ISBN száma: 963-0377-20-9

Állapot:
950 Ft
660 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 100 legjobb recept szabadtűzön
Állapot:
950 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba