1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb recept sörrel és borral

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 79
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9444-07-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nem tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni, aminthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya szinte egyidős a sör és a bor... Tovább

Előszó

Nem tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni, aminthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya szinte egyidős a sör és a bor ismeretével. Annyit tudunk, hogy a késő őskori emberek már ismerték a sört.
A gabonafélékből erjesztett, alkoholtartalmú ital készítésére véletlen felfedezés vezette rá őseinket: a kövek között durva (darás) lisztté őrölt vadgabona-magvakat vízzel keverve, kásaként fogyasztották, sőt, víz hiányában bizony nyállal keverték. (Ez volt az emberiség első `kenyere`, azaz fő tápláléka. Vö. a kenyér szó ma is élő táplálék, eledel jelentésével!) A vizes gabonakása pedig -- különösen meleg időben -- egy idő után erjedni kezd, a szinte mindenütt jelen lévő erjesztő mikroorganizmusok tevékenysége következtében. A nyál amiláz nevű enzimje pedig különösen kedvező körülményeket teremt az alkoholos erjedést okozó élesztőgombák szaporodásához. Vissza

Tartalom

Előszó5
Levesek
Bajai vörösboros halászlé26
Borhableves14
Borleves13
Borleves kenyérrel és mazsolával16
Borleves kenyérrel12
Borleves kétszersülttel18
Eperleves65
Fehérboros kagylóleves72
Halleves vörösborral62
Hideg sörleves11
Hideg szamócaleves55
Rákleves40
Sörleves tejjel11
Tejszínes, boros gombaleves76
Windsor leves12
Húsos ételek
Bajor sörös kakas64
Bajor vese41
Báránycsülök bordói lében58
Báránylapocka veseraguval59
Bélszíntokány Gundel módra44
Birkacomb en papillon14
Bőrös malackaraj boros szilvával43
Bújtatott kotlett54
Ciprusi karaj52
Csirke bajor módra24
Csirke Boszporusz mártásban22
Csirkecombok illatos vörösborban73
Csirkecombok spanyol módra75
Csopaki pincepörkölt60
Ecetes vadas marhahús15
Elzászi kacsa25
Erdélyi báránypörkölt30
Erdélyi tokány45
Fehérpecsenye sörben62
Fekete lében pácolt marhafelsál49
Főtt marhahús erdélyi sommártással66
Karaj narancsos hagymaraguval77
Libamájszeletek sült almával34
Madeirás marhafelsál33
Marhafelsál malátás sörben44
Marharostélyos olajbogyó párolva74
Marinírozott sonka22
Mustos sült23
Nyírségi töltött báránycomb46
Párolt birkahús vörösborral24
Párolt burgundi sonka32
Párolt marhafelsál rizlingmártásban32
Pikáns pulykamell fehérborban64
Részeges borjúcsülök63
Savanyó vetrece38
Sertésnyelv vörös lében54
Sörös sertésszív56
Spárga csőben sütve36
Szalonnás hagymás marhatekercs16
Szőlőnedűvel párolt borjúcsülök58
Szőlősgazda kedvence48
Ürücomb boroskáposztában60
Vesepecsenye Blaskovics módra19
Vörösboros aprólék26
Vörösboros töltött kacsamell29
Vörösboros tűzdelt máj53
Zacskóban párolt sörös csirke40
Vadas és halas ételek
Angolna barna sörmártásban35
Borban párolt vaddisznófej17
Brassói szarvascomb39
Cseh ponty28
Gombás fogas csőben30
Harcsa vincellér módra38
Kérges vaddisznóhát Cumberland mártással20
Nyúl vadasan51
Őzcomb vörösbormártásban34
Őzcsülök valkói módra61
Párolt vaddisznócomb18
Süllőszelet sörtésztában24
Tokaji kocsonyázott pisztráng42
Tűzdelt fácán Radványi módon47
Úsztatott csuka szardellával27
Vaddisznóborda tokaji módra48
Vadnyúl erdész módra37
Váradi szarvasgerinc52
Vargányás szarvastokány50
Saláták, mártások, egyebek
Barnamártás36
Boros fondű72
Csiperkegomba Orly módra31
Erdélyi mártás21
Fehérboros töpörtyűs pogácsa76
Görög gombasaláta56
Görög hagymasaláta20
Örmény saláta57
Pezsgős párolt káposzta78
Sörös krémsajttal töltött burgonya74
Sörös tócsni78
Desszertek
Almaszeletek töltve71
Borkrémtorta68
Diós puding borhabbal70
Elzászi almatorta70
Görögdinnye vörösborban68
Körte Kati kedvére66
Piskóta "kissé spiccesen"67
Szőlős tejberizs69
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb recept sörrel és borral A 100 legjobb recept sörrel és borral A 100 legjobb recept sörrel és borral

Több lap foltos, hullámos.

Állapot: Közepes
950 Ft
470 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 100 legjobb recept sörrel és borral A 100 legjobb recept sörrel és borral A 100 legjobb recept sörrel és borral A 100 legjobb recept sörrel és borral

A borító, néhány lap és a lapélek foltosak.

Állapot:
950 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba