Előszó
"Kalandra fel!"
Legyen ez a jelszava jelenlegi kötetünknek. Ha meguntuk kissé a mama főztjét, ha új ízekkel szeretnénk megörvendeztetni férjünket, ha a gyermekek kedvében akarunk járni házi...
Tovább
Előszó
"Kalandra fel!"
Legyen ez a jelszava jelenlegi kötetünknek. Ha meguntuk kissé a mama főztjét, ha új ízekkel szeretnénk megörvendeztetni férjünket, ha a gyermekek kedvében akarunk járni házi meglepetésekkel - tegyük félre néha hagyományos receptjeinket, újítsunk, tanuljunk külhoni konyháktól.
A gasztronómiai utazás olyan élmény, amely közben nem fenyeget tengeri betegség, ha Hawaiira kívánkozunk, nem tör ránk a repülőgépi magasságiszony, ha Indonéziába készülünk, nem úszik el sokhavi fizetésünk az Óperenciás tengerentúli útra, ha tüzes chili con carne-ra vágyakozunk.
Miért ne készíthetnénk mi is forró nyári napokra egy hűsítő andalúz gazpachót, egy könnyű francia ratatouille-t, akár egy spanyol banánparfét?!
Ha kerti partit rendezünk, a szokásos szalonnás nyársak mellett próbáljuk ki a rostonsült húskolbászkákat, a színes körítésű saslikot, a pikáns-füstös csevacsicsát.
Nemzeti konyhánk büszkesége a halászlé, - de ettünk-e már tésztában sült halat, mint észt rokonaink, vagy svéd módra hallal rakott burgonyát?
A közös családi vacsora varázsához hozzátartozik a gyermeki derű, a kacagás. Tanuljunk meg együtt, hogyan lehet kivadászni az olasz spagettit kanállal és villával a tányérunkból, vagy miként lehet felcsippenteni kínai pálcikákkal az édes-savanyú falatokat tálkánkból anélkül, hogy azok visszapotyognának.
Vissza