1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb recept a nagyvilágból

Mindennapi és különleges recept nem csak ínyenceknek

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-0377-25-x
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Kalandra fel!"

Legyen ez a jelszava jelenlegi kötetünknek. Ha meguntuk kissé a mama főztjét, ha új ízekkel szeretnénk megörvendeztetni férjünket, ha a gyermekek kedvében akarunk járni házi... Tovább

Előszó

"Kalandra fel!"

Legyen ez a jelszava jelenlegi kötetünknek. Ha meguntuk kissé a mama főztjét, ha új ízekkel szeretnénk megörvendeztetni férjünket, ha a gyermekek kedvében akarunk járni házi meglepetésekkel - tegyük félre néha hagyományos receptjeinket, újítsunk, tanuljunk külhoni konyháktól.
A gasztronómiai utazás olyan élmény, amely közben nem fenyeget tengeri betegség, ha Hawaiira kívánkozunk, nem tör ránk a repülőgépi magasságiszony, ha Indonéziába készülünk, nem úszik el sokhavi fizetésünk az Óperenciás tengerentúli útra, ha tüzes chili con carne-ra vágyakozunk.
Miért ne készíthetnénk mi is forró nyári napokra egy hűsítő andalúz gazpachót, egy könnyű francia ratatouille-t, akár egy spanyol banánparfét?!
Ha kerti partit rendezünk, a szokásos szalonnás nyársak mellett próbáljuk ki a rostonsült húskolbászkákat, a színes körítésű saslikot, a pikáns-füstös csevacsicsát.
Nemzeti konyhánk büszkesége a halászlé, - de ettünk-e már tésztában sült halat, mint észt rokonaink, vagy svéd módra hallal rakott burgonyát?
A közös családi vacsora varázsához hozzátartozik a gyermeki derű, a kacagás. Tanuljunk meg együtt, hogyan lehet kivadászni az olasz spagettit kanállal és villával a tányérunkból, vagy miként lehet felcsippenteni kínai pálcikákkal az édes-savanyú falatokat tálkánkból anélkül, hogy azok visszapotyognának. Vissza

Tartalom

Andalúz gazpacho - spanyol konyha5
Bajor csülök - német konyha5
Baklava - török konyha6
Banánparfé - spanyol konyha7
Barches - zsidó konyha7
Beafsteak - angol konyha8
Bécsi szelet - német konyha8
Bélszín Stroganoff módra - orosz konyha9
Borda Texasi módra - amerikai konyha10
Borjú birsalmaágyon - moldáviai konyha11
Borjúcsorba - román konyha11
Bosnyák rakottas - bosnyák konyha12
Bújtatott tojás - portugál konyha13
Burek - arab konyha13
Burgonyaröszti - svájci konyha14
Chili con carne - mexikói konyha15
Chilis babsaláta - brazil konyha15
Criollo - argentin konyha16
Csevapcsicsa - szerb konyha16
Csirkepaprikás - magyar konyha17
Csorbacsirke - szerb konyha17
Dahl - indiai konyha18
Dán vendégváró falatok - dán konyha18
Dervisbájoló - török konyha19
Dolma - örmény konyha20
Elzászi savanyú káposzta - francia konyha20
Édesleves - örmény konyha21
Édes rizs - indiai konyha22
Édes-savanyú falatok - kínai konyha22
Falafel pitában - Izraeli konyha23
Flamand csirkeleves - belga konyha24
Francia hagymaleves - francia konyha25
Gesztenyés pulyka - amerikai konyha25
Görög saláta - görög konyha26
Gratin de pommes - francia konyha27
Guacamole - mexikói konyha28
Gulyásleves - magyar konyha28
Gulyás, ahogy az írek főzik - ír konyha29
Gyuvecs - szerb konyha29
Hallal töltött sushi - japán konyha30
Halsaláta - norvég konyha31
Hamburger - amerikai konyha31
Hawaii kókuszos csirke - hawaii konyha32
Hortobágyi palacsinta - magyar konyha32
Húskolbászkák rostélyon - román konyha33
Hússaláta orosz módra - orosz konyha34
Húsos bableves - brazil konyha34
Húsos lasagne - olasz konyha35
Indonéz szűz - indonéz konyha36
Ír kávé - ír konyha37
Kakas provance-i módra - francia konyha37
Kantoni rizs - kínai konyha38
Káposztasaláta bolgár módra - bolgár konyha38
Kínai palacsinta - kínai konyha39
Kuszkusz Marokkó - marokkói konyha39
Lisszaboni csirkés egytál - portugál konyha40
Litván kacsaleves - litván konyha41
Mandulás csirke - thai konyha41
Meggyes kuglóf - ukrán konyha42
Mexikói csokoládé - mexikói konyha42
Mexikói tál - mexikói konyha43
Milánói minestrone - olasz konyha44
Muszaka - görök konyha45
Oxfordi húspogácsák - angol konyha46
Padlizsánkrém - erdélyi konyha46
Palacsinta férfi módra - holland konyha47
Pekingi kacsa - kínai konyha47
Pikáns káposzta bajor módra - német konyha48
Pizza Margherita - olasz konyha49
Plumpuding - angol konyha49
Puri almacsatnival - indiai konyha50
Rajnai felfújt - német konyha51
Ratatouille - francia konyha52
Rozmaringos nyúl - olasz konyha52
Sacher torta - osztrák konyha53
Sanghai omlós csülök54
Sangria - spanyol konyha54
Saslik tarka tálon - orosz konyha55
Scsí - orosz konyha56
Skót szendvics - skót konyha56
Sólet - zsidó konyha57
Spagetti szénégető módra - olasz konyha58
Sukiyaki - japán konyha58
"Sült-főtt" leves - erdélyi szász konyha59
Svájci fondue - svájci konyha59
Svéd heringsaláta - svéd konyha60
Svéd rakott burgonya - svéd konyha61
Szegedi halászlé - magyar konyha61
Tavaszi tekercs - kínai konyha62
Tárkonyos bárányleves - erdélyi magyar konyha62
Tejfölös hering - észt konyha63
Tellerfleisch - osztrák konyha64
Tésztában sült hal - észt konyha64
Tofuropogós gyömbérszósszal - japán konyha65
Török joghurtmártás - török konyha66
Török kebab - török konyha66
Ukrán borscs - ukrán konyha67
Ungvári csavart pecsenye - kárpátaljai magyar konyha68
Vadas marhahús knédlivel - cseh konyha69
Valenciai paella - spanyol konyha70
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb recept a nagyvilágból
Állapot:
1.050 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba