1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb ötlet hidegtálakhoz

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-0367-70-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor vendégváráshoz készülődünk, felmerül a kérdés: meleg vagy hideg étel kerüljön az asztalra? Amennyiben nem kifejezetten lakomát szeretnénk rendezni, hanem inkább vendégeinkkel kívánunk... Tovább

Előszó

Amikor vendégváráshoz készülődünk, felmerül a kérdés: meleg vagy hideg étel kerüljön az asztalra? Amennyiben nem kifejezetten lakomát szeretnénk rendezni, hanem inkább vendégeinkkel kívánunk foglalkozni, beszélgetni, szórakozni, minél több időt együtt tölteni velük, érdemes a hideg ételek mellett dönteni. Nagy előnye ugyanis a hidegkonyhának, hogy az ételek előre elkészíthetők, mégpedig tálalásra készen, és nem kell vendégeinket magukra hagyva, a konyhában főzéssel, sütéssel vagy melegítéssel foglalatoskodnunk. Amikor eljön az étkezés ideje, elég a hűtőszekrényből elővenni az ételeket, és asztalra adni, de azt is megtehetjük, hogy előre az asztalra készítjük az ízlésesen tálalt finomságokat. Ez utóbbi különösen akkor célszerű, amikor nem tartunk külön étkezést, hanem a vendégek - és természetesen a házigazdák is - társalgás, szórakozás közben szeretnének falatozni. Persze nemcsak otthon vehetjük hasznát a praktikus hidegkonyhai készítményeknek: rendezvények, fogadások, vállalati megbeszélések stb. alkalmával is élhetünk velük. Vissza

Tartalom

Előszó5
A hidegbüfé7
Saláták, zöldségkoktélok
Angol csirkesaláta10
Cikóriakoktél15
Dalmát csirkemájsaláta12
Fogaskoktél16
Japán jércekoktél16
Lencsesaláta12
Magyaros hússaláta14
Mogyorós csirkesaláta11
Őszi saláta13
Sajtkoktél datolyával18
Spárgakoktél gyümölccsel19
Szárnyashús-saláta14
Ünnepi saláta9
Zöldséges tésztasaláta10
Krémek, habok
Fácánhabminyon18
Finom kacsamájhab24
Fűszeres vaj (Maitre d'hotel)23
Gombás vajkrém24
Heringkrémes minyon20
Kapros túrókrém20
Magyaros libamájhab28
Mentás, chilis sajtkrém22
Skordalia9
Tárkonyos camembert-krém23
Tavaszi túrókrém22
Tonhalas falatok21
Zöldfűszeres krémtúró21
Pástétomok
Borjúpástétom17
Halpástétom30
Kocsonyás sonkapástétom25
Libamájpástétom tésztában26
Magyaros húspástétom27
Pástétomtészta28
Tojás- és sajttálak
Alapkrém sajtos készítményekhez34
Gyümölcsös sajtfalatok34
Halkrémmel töltött tojás30
Kaszinótojás29
Petrezselymes sajtkorongok36
Tál töltött tojással32
Töltött tojás erdész módon31
Töltött tojás fészekben33
Vidám sajtfalatok35
Húsos és vegyes hidegtálak
Áfonyás lazactekercsek58
Aszpik marhahúsból36
Aszpik szárnyasból38
Bélszín zellersalátán17
Borjú-stefánia48
Csirkecombok kókuszbundában65
Főtt, füstölt marhanyelvtál40
Gesztenyévvel töltött pulyka56
Gyömbéres ropogós sertésoldalas50
Hideg borjúsült40
Hideg chilis csirkeszárnyak64
Hideg csabai karaj44
Hideg füstölt marhanyelv44
Hideg hálós szűzsült45
Hideg hátszíntál37
Hideg jérce Marchal módon57
Hideg libamáj zsírjában58
Hideg süllő egészben60
Hideg vagdalt50
Hidegtál gödöllői jércével54
Imbisz41
Kalocsai sertéskaraj46
Mámoros falatkák64
Marhahúsból készült prád51
Öreghegyi szűzpecsenye52
Pikáns mézes kacsamell60
Pirosra sült marhaoldalas49
Prágai sonkatál48
Sertéskaraj magyarosan47
Süllőtekercs fonyódi módon62
Sültestál zöldségekkel46
Szalonnás csirkefalatkák62
Tál felvágottakkal53
Tejes libamáj pecsenyezsírral59
Töltött libanyak63
Tormakrémes sonkatekercs54
Tűzdelt fácán61
Vegyestál egyféleképpen43
Vegyestál másképpen42
Wellington-bélszín39
A hidegtálak apró kísérői
Vegyes salátatálak ünnepi asztalra66
Almakosár76
Ananászkosár67
Brokkolitálka67
Patisszonkosár vegyes zöldséggel töltve68
Sárgadinnyekosár69
Padlizsánkosár majonézes zöldségekkel70
Uborkakosár68
Zellerkosár71
Giardinetto70
Vendégváró gyümölcstál72
Szőlőfürt vegyes gyümölccsel73
Pikáns vegyes kínálótál76
Sonkával töltött avokádó52
Mindenféle nyársak
Ananászos halnyársak75
Csirkefodor-nyársak74
Fűszeres húsgombócok nyárson74
Paradicsomos, mozzarellás nyársak72
A hidegkonyha kiegészítői77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem