1.062.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb mediterrán recept

Mindennapi és különleges receptek mindenkinek

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 53
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5130-53-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mediterrán konyha fűszeres, zöldséges, gyümölcsös varázslata ma már nekünk, magyaroknak is elérhető az évnek szinte bármely szakában: a hipermarketekben minden hozzávalót beszerezhetünk -... Tovább

Előszó

A mediterrán konyha fűszeres, zöldséges, gyümölcsös varázslata ma már nekünk, magyaroknak is elérhető az évnek szinte bármely szakában: a hipermarketekben minden hozzávalót beszerezhetünk - ráadásul, ha szemfülesek vagyunk, megfizethető áron és magunk készíthetjük el a korábban csak útleírásokból ismert, vagy utazásaink során megtapasztalt ételkülönlegességeket.
Bár mostani válogatásunk célja elsősorban az, hogy itthon elkészíthető mediterrán ételreceptekkel lássuk el az Olvasót, szem előtt tartottuk azt a szempontot, hogy a mediterrán tájakat meglátogató turisták (elsősorban a családdal utazók) számára tájékoztatást adjunk az ottani ételekről, és azoknak elkészítési módjáról. Annál is inkább, mivelhogy egyre inkább terjed a turizmusnak az a válfaja, amikor az utazó család egy kisebb lakosztályt vagy bungalót bérel, és ott teljes önellátásra rendezkedik be. Ennek megfelelően, a „Jó tudni" kiegészítőkben csupa olyan tanácsot, ismeretet közlünk, ami egy átlagos turista család részére hasznos lehet. Nehéz megfogalmazni, hogy miben különbözik a mediterrán konyha a miénktől. Tulajdonképpen mindenben. Elsősorban is színesebb, gazdagabb, sokfélébb és merészebb. Ha lehet, még inkább szerepe van a látványnak, tehát ennek megfelelően változatos színű összetevőkből állítják össze az ételeket, és különösen fontos a szép tálalás.
De mások maguk az étkezési szokások is, az éghajlatnak megfelelően. A mediterrán tájakon élő emberek kevesebbet esznek, de többször, napközben többnyire csak gyümölcsöket, salátákat fogyasztanak, esetleg sós mandulát vagy édességet rágcsálnak, a főétkezés ideje pedig a késő esti órákra tolódik. Leginkább a főétkezés során fogyasztanak húsokat, húsételeket, de akár előétel, akár saláta formájában azokhoz is fogyasztanak gyümölcsöt, zöldséget. Vissza

Tartalom

Előszó5
Algéria
Datolyakenyér64
Orani báránykaraj64
Ciprus
Fűszeres kagyló burgonyával31
Franciaország
Albigens kehely48
Articsóka provánszi módra47
Báránycomb provánszi módra53
Édeskömény provánszi módra49
Lepényhal mediterrán módra50
Majonézes tarisznyarák52
Marseille-i halleves46
Nizzai paradicsomsaláta52
Omelette Fort de France48
Provánszi csirke50
Provánszi ratatouille49
Provánszi tökfőzelék fehérborral51
Rostélyosszelet szépasszony módra46
Vörösboros füge provánszi módra53
Görögország
Athéni karfiol16
Athéni sertéscomb10
Citromos halleves tojással8
Csufti11
Görög bifsztek12
Görög gombasaláta7
Hagymás-majorannás rostélyos14
Húsvéti leves9
Musszaka12
Padlizsánsaláta17
Paradicsomos csirke10
Részeges füge16
Rizses citromleves7
Sütőben párolt tengeri hal14
Töltött bárányhús15
Töltött kelkáposzta13
Töltött szőlőlevél8
Tzaziki16
Horvátország
Isztriai minestrone62
Rovinji túrós galuska63
Libanon
Árpagyöngysaláta66
Líbia
Csisa61
Majorannás kuszkusz60
Pörköltkocka61
Tripoli töltött burgonya62
Marokkó
Pácolt csirkemell57
Olaszország
Apuliai töltött hagyma34
Bolognai borjúszelet41
Borjúvelő nyárson bolognai módra38
Calabriai őzsült pikáns mártásban35
Cataniai padlizsános metélt32
Citromos báránysült40
Csicseriborsó paradicsommal36
Nápolyi fokhagymás pizza33
Nápolyi sült paprika44
Párolt cukkini parasztosan45
Pizza a la quattro stagioni43
Pizza római módra41
Ravennai borjútekercsek42
Sült fácán34
Szicíliai túrótorta36
Tiramisu42
Toscanai burgonyasaláta32
Toscanai vaddisznófalatok37
Töltött articsóka nápolyi módra44
Töltött borjúszeletek39
Töltött hagyma toszkán módra33
Velencei cukkini40
Spanyolország
Allmeirai halkrémleves28
Bárányvese sherryvel26
Barcelonai bableves28
Barcelonai mézes alma21
Borjúszelet sherryben20
Cádizi cocido18
Cordovai gyöngytyúk24
Fabada25
Granadai bárányragu23
Húsgombócok vörösborban22
Ibizai saláta22
Ibizai torta27
Katalán gazpacho20
Katalán töltött palacsinta30
Malagai sangria27
Mallorcai csirke18
Mallorcai nyúl24
Tavaszi paella21
Tejszínes sárgadinnye andalúz módra29
Torero-leves19
Szíria
Aleppói rizs65
Csőben sült kebab65
Damaszkuszi húsos zöldbab66
Szlovénia
Majonézes káposztacika67
Törökország
Joghurtos karfiolsaláta54
Köpolu54
Mézben főtt bárányhús56
Mézes cirokkása57
Sárgarépa-piláf56
Tökfasírt55
Trójai csemege55
Tunézia
Brik58
Brokkoli tajin59
Sfaxi saláta59
Tuniszi csirkemáj58
Friss zöldségsaláták, öntetek68
Frissítő italok forró napokra73
Mediterrán emberek77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem