kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Sajgó és Társa Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Kistarcsa |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | A 100 legjobb |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9266-54-X |
Előszó | 5 |
Algéria | |
Datolyakenyér | 64 |
Orani báránykaraj | 64 |
Ciprus | |
Fűszeres kagyló burgonyával | 31 |
Franciaország | |
Albigens kehely | 48 |
Articsóka provánszi módra | 47 |
Báránycomb provánszi módra | 53 |
Édeskömény provánszi módra | 49 |
Lepényhal mediterrán módra | 50 |
Majonézes tarisznyarák | 52 |
Marseille-i halleves | 46 |
Nizzai paradicsomsaláta | 52 |
Omelette Fort de France | 48 |
Provánszi csirke | 50 |
Provánszi ratatouille | 49 |
Provánszi tökfőzelék fehérborral | 51 |
Rostélyosszelet szépasszony módra | 46 |
Vörösboros füge provánszi módra | 53 |
Görögország | |
Athéni karfiol | 16 |
Athéni sertéscomb | 10 |
Citromos halleves tojással | 8 |
Csufti | 11 |
Görög bifsztek | 12 |
Görög gombasaláta | 7 |
Hagymás-majorannás rostélyos | 14 |
Húsvéti leves | 9 |
Musszaka | 12 |
Padlizsánsaláta | 17 |
Paradicsomos csirke | 10 |
Részeges füge | 16 |
Rizses citromleves | 7 |
Sütőben párolt tengeri hal | 14 |
Töltött bárányhús | 15 |
Töltött kelkáposzta | 13 |
Töltött szőlőlevél | 8 |
Tzaziki | 16 |
Horvátország | |
Isztriai minestrone | 62 |
Rovinji túrós galuska | 63 |
Libanon | |
Árpagyöngysaláta | 66 |
Líbia | |
Csisa | 61 |
Majorannás kuszkusz | 60 |
Pörköltkocka | 61 |
Tripoli töltött burgonya | 62 |
Marokkó | |
Pácolt csirkemell | 57 |
Olaszország | |
Apuliai töltött hagyma | 34 |
Bolognai borjúszelet | 41 |
Borjúvelő nyárson bolognai módra | 38 |
Calabriai őzsült pikáns mártásban | 35 |
Cataniai padlizsános metélt | 32 |
Citromos báránysült | 40 |
Csicseriborsó paradicsommal | 36 |
Nápolyi fokhagymás pizza | 33 |
Nápolyi sült paprika | 44 |
Párolt cukkini parasztosan | 45 |
Pizza a la quattro stagioni | 43 |
Pizza római módra | 41 |
Ravennai borjútekercsek | 42 |
Sült fácán | 34 |
Szicíliai túrótorta | 36 |
Tiramisu | 42 |
Toscanai burgonyasaláta | 32 |
Toscanai vaddisznófalatok | 37 |
Töltött articsóka nápolyi módra | 44 |
Töltött borjúszeletek | 39 |
Töltött hagyma toszkán módra | 33 |
Velencei cukkini | 40 |
Spanyolország | |
Allmeirai halkrémleves | 28 |
Bárányvese sherryvel | 26 |
Barcelonai bableves | 28 |
Barcelonai mézes alma | 21 |
Borjúszelet sherryben | 20 |
Cádizi cocido | 18 |
Cordovai gyöngytyúk | 24 |
Fabada | 25 |
Granadai bárányragu | 23 |
Húsgombócok vörösborban | 22 |
Ibizai saláta | 22 |
Ibizai torta | 27 |
Katalán gazpacho | 20 |
Katalán töltött palacsinta | 30 |
Malagai sangria | 27 |
Mallorcai csirke | 18 |
Mallorcai nyúl | 24 |
Tavaszi paella | 21 |
Tejszínes sárgadinnye andalúz módra | 29 |
Torero-leves | 19 |
Szíria | |
Aleppói rizs | 65 |
Csőben sült kebab | 65 |
Damaszkuszi húsos zöldbab | 66 |
Szlovénia | |
Majonézes káposztacika | 67 |
Törökország | |
Joghurtos karfiolsaláta | 54 |
Köpolu | 54 |
Mézben főtt bárányhús | 56 |
Mézes cirokkása | 57 |
Sárgarépa-piláf | 56 |
Tökfasírt | 55 |
Trójai csemege | 55 |
Tunézia | |
Brik | 58 |
Brokkoli tajin | 59 |
Sfaxi saláta | 59 |
Tuniszi csirkemáj | 58 |
Friss zöldségsaláták, öntetek | 68 |
Frissítő italok forró napokra | 73 |
Mediterrán emberek | 77 |