A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb magyar étel

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 32
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9266-34-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is!
Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen... Tovább

Előszó

Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is!
Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai - étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt hon fink. Vissza

Tartalom

Előszó5
Alföldi krumpli9
Babgulyás9
Bableves10
Bácskai gomgás rizs10
Bácskai rizseshús11
Barátfüle (lekváros derelye)12
Batthyány-rizs12
Bevert tojás Hadik módra13
Blaha Lujza tortája14
Borleves14
Borjúdió Krúdy módra15
Brassói aprópecsenye16
Brassói káposzta16
Bundás kenyér19
Csáky rostélyos17
Csángógulyás18
Csúsztatott palacsinta19
Csülök pékné módra18
Debreceni aprópecsenye20
Debreceni mézes21
Dióval töltött csuka20
Disznótoros kóstoló21
Erdélyi padlizsánsaláta22
Esterházy-rostélyos22
Felvidéki túrós23
Feszty-bifsztek24
Fokhagymás tésztaleves kolbásszal24
Forralt bor I.25
Forralt bor II.25
Grassalkovich-palacsinta26
Gulyásleves26
Hagymás krumplisaláta27
Hájas tészta28
Halászlé28
Hortobágyi palacsinta29
Hortobágyi rostélyos30
Húsos metélt30
Jókai-bableves31
Káposztás bableves32
Káposztás kocka32
Kolbászleves34
Kolbásszal és tojással töltött fasírt33
Kolozsvári rakott káposzta34
Kossuth-kifli35
Kovászos uborka36
Körömpörkölt37
Krumplis pogácsa37
Lebbencsleves38
Lecsó kolbásszal38
Lencseleves39
Leveles tepertős pogácsa40
Ludaskása40
Magyaros krumplileves41
Májas hurka42
Mákos nudli (pöcsmácsik)42
Mazsolás csirkeleves43
Öhöm44
Paprikás krumpli46
Paradicsom-paprikasaláta44
Parasztreggeli45
Petrezselymes újkrumpli46
Pisztráng Gárdonyi módra47
Pörkölt hús48
Rabló nyársas48
Rakott felsál49
Rakott tészta50
Rakott túrós tészta50
Rántott csirke51
Rozmaringos sertésszelet52
Savanyú tojásleves (rongyos leves)51
Sertéskocsonya52
Sertéstokány54
Szalagos fánk54
Szalonnás-hagymás tojásrántotta56
Szegedi marhanyelv56
Szegedi tarhonyás hús57
Szegedi tepertős pogácsa58
Szegedi veseleves58
Székely tárkonyleves60
Székely ürüborda59
Tarhonyás kakas60
Tejfölös burgonyaleves61
Tejfölös csirkepaprikás62
Temesvári sertéskaraj63
Tojásos nokedli64
Tordai lacipecsenye64
Tökfőzelék62
Töltött bárányszügy aszalt szilvával65
Töltött káposzta66
Töltött paprika67
Túrógombóc55
Túrós csusza66
Tűzdelt bélszín68
Újházi tyúkleves68
Vadas hús70
Vargabéles69
Véres hurka72
Vörösboros csirkeragu73
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával73
Zöldséges marhahúsleves72
Az erdélyi magyar konyha a XVII. században75
Régi szavak szótára77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem