kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Sajgó és Társa Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Kistarcsa |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | A 100 legjobb |
Kötetszám: | 32 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9266-34-5 |
Alföldi krumpli | 7 |
Babgulyás | 7 |
Bableves | 8 |
Bácskai gomgás rizs | 9 |
Bácskai rizseshús | 9 |
Barátfüle (lekváros derelye) | 10 |
Batthyány-rizs | 11 |
Bevert tojás Hadik módra | 11 |
Blaha Lujza tortája | 12 |
Borjúdió Krúdy módra | 13 |
Borleves | 14 |
Brassói aprópecsenye | 14 |
Brassói káposzta | 15 |
Bundás kenyér | 16 |
Csáky rostélyos | 16 |
Csángógulyás | 17 |
Csúsztatott palacsinta | 17 |
Csülök pékné módra | 18 |
Debreceni aprópecsenye | 19 |
Debreceni mézes | 19 |
Dióval töltött csuka | 20 |
Disznótoros kóstoló | 20 |
Erdélyi padlizsánsaláta | 21 |
Esterházy-rostélyos | 22 |
Felvidéki túrós | 22 |
Feszty-bifsztek | 23 |
Fokhagymás tésztaleves kolbásszal | 24 |
Forralt bor I. | 25 |
Forralt bor II. | 25 |
Grassalkovich-palacsinta | 26 |
Gulyásleves | 26 |
Hagymás krumplisaláta | 27 |
Hájas tészta | 28 |
Halászlé | 28 |
Hortobágyi palacsinta | 29 |
Hortobágyi rostélyos | 30 |
Húsos metélt | 30 |
Jókai-bableves | 31 |
Káposztás bableves | 32 |
Káposztás kocka | 32 |
Kolbászleves | 33 |
Kolbásszal és tojással töltött fasírt | 33 |
Kolozsvári rakott káposzta | 34 |
Kossuth-kifli | 35 |
Kovászos uborka | 36 |
Körömpörkölt | 37 |
Krumplis pogácsa | 36 |
Lebbencsleves | 38 |
Lecsó kolbásszal | 38 |
Lencseleves | 39 |
Leveles tepertős pogácsa | 40 |
Ludaskása | 40 |
Magyaros krumplileves | 41 |
Májas hurka | 42 |
Mákos nudli (pöcsmácsik) | 42 |
Mazsolás csirkeleves | 43 |
Öhöm | 44 |
Paprikás krumpli | 45 |
Paradicsom-paprikasaláta | 45 |
Parasztreggeli | 46 |
Petrezselymes újkrumpli | 46 |
Pisztráng Gárdonyi módra | 47 |
Pörkölt hús | 48 |
Rabló nyársas | 48 |
Rakott felsál | 49 |
Rakott tészta | 50 |
Rakott túrós tészta | 50 |
Rántott csirke | 51 |
Rozmaringos sertésszelet | 51 |
Savanyú tojásleves (rongyos leves) | 52 |
Sertéskocsonya | 52 |
Sertéstokány | 54 |
Szalagos fánk | 55 |
Szalonnás-hagymás tojásrántotta | 56 |
Szegedi marhanyelv | 56 |
Szegedi tarhonyás hús | 57 |
Szegedi tepertős pogácsa | 58 |
Szegedi veseleves | 58 |
Székely tárkonyleves | 59 |
Székely ürüborda | 60 |
Tarhonyás kakas | 60 |
Tejfölös burgonyaleves | 61 |
Tejfölös csirkepaprikás | 62 |
Temesvári sertéskaraj | 63 |
Tojásos nokedli | 63 |
Tordai lacipecsenye | 64 |
Tökfőzelék | 65 |
Töltött bárányszügy aszalt szilvával | 65 |
Töltött káposzta | 66 |
Töltött paprika | 67 |
Túrógombóc | 68 |
Túrós csusza | 68 |
Tűzdelt bélszín | 69 |
Újházi tyúkleves | 69 |
Vadas hús | 70 |
Vargabéles | 71 |
Véres hurka | 72 |
Vörösboros csirkeragu | 73 |
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával | 74 |
Zöldséges marhahúsleves | 75 |
Az erdélyi magyar konyha a XVII. században | 76 |
Régi szavak szótára | 78 |