1.062.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb házi savanyúság

Mindennapi és különleges receptek mindenkinek

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5130-60-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Étkezéseink gyakori kiegészítői a különféle savanyúságok. Elsősorban húsételekhez fogyasztjuk őket; szerepük leginkább az emésztés megkönnyítése a savas kémhatás révén, de a kellemesebb, teljesebb... Tovább

Előszó

Étkezéseink gyakori kiegészítői a különféle savanyúságok. Elsősorban húsételekhez fogyasztjuk őket; szerepük leginkább az emésztés megkönnyítése a savas kémhatás révén, de a kellemesebb, teljesebb ízhatás miatt is kedveltek, azonkívül - különösen a téli hónapokban, amikor kevesebb friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk -, vitamintartalmuk fontos a szervezetünk számára. S végül, de nem utolsósorban, a savanyúságok pusztán a látványukkal is képesek növelni a gasztronómiai élvezetet. (Képzeljünk csak magunk elé egy szépen tálalt ropogós-pirosas sülthús-szeletet zöldpetrezselyemmel meghintett, hófehér párolt rizzsel és gyönyörű vérpiros céklakarikákkal - már a puszta gondolatától is megjön az étvágyunk...)
Persze nem csak húsételekhez fogyaszthatunk savanyúságokat. Egy jó krumplistésztához remekül passzol a a tejfölös uborkasaláta, a kovászos vagy a csemege uborka, vagy az ecetes zöldparadicsom, de természetesen a fentebb már említett céklasaláta is - hogy csak a legismertebbek közül említsünk néhányat.
És - uram bocsá' akár önmagában is fogyaszthatunk savanyúságot, ha éppen kedvünk van rá. De jó is a savanyú káposztából csipegetni, mielőtt töltött káposzta lenne belőle, és micsoda élvezet beleharapni a frissen kovászolt, ropogós uborkába, amikor fröccsen a leve, és milyen jó az, amikor a fogunkat mélyesztjük az ecetes zöldparadicsomba, vagy hát még a zöld dinnyébe! Az ecetes céklasalátát is elég csak megkóstolni, szinte abba sem lehet hagyni.
De bizony el lehet csemegézni a savanyú gyöngyhagymából vagy az ecetes szilvából is... Vissza

Tartalom

Előszó 5
Almapaprika ecetesen 20
Barackos hagymacsatni 46
Birsalma-savanyúság 28
Bolgársaláta télire 39
Brassói vegyessaláta 38
Céklasaláta 49
Chilicsoda 34
Cukkíni zöldparadicsommal 58
Csalamádé I. 26
Csalamádé II. 27
Csemege uborka másként 48
Csemege uborka 14
Csípős hagyma 66
Ecetes alma 29
Ecetes bébikukorica 56
Ecetes birsszeletek 72
Ecetes cékla 26
Ecetes cseresznyepaprika 64
Ecetes gombafejek 28
Ecetes gyöngyhagyma 68
Ecetes hagyma 61
Ecetes karfiol 56
Ecetes kukorica 70
Ecetes paradicsompaprika 52
Ecetes patisszon 71
Ecetes sárgadinnye 30
Ecetes sárgarépa 57
Ecetes szilva 30
Ecetes szőlő 73
Ecetes uborka 12
Ecetes zölddinnye 37
Ecetes zöldparadicsom 50
Édes savanyú zölddió 74
Édes-savanyú tök 55
Egyszerűen eltett paprika 60
Fokhagymás csípős ketchup 42
Fokhagymás mézes uborka 49
Fokhagymával töltött ecetes szilva 71
Forrázott ecetes uborka 13
Fűszeres csípős uborka 35
Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma 22
Gyuvecs 70
Hagymás patisszon 25
Hagymás uborkasaláta 43
Hordós ecetes uborka 47
Hordós káposzta 44
Hordós savanyúság 58
Káposztasavanyítás 40
Káposztával töltött paprika 19
Kapros bébipatisszon 57
Karfiol pritaminpaprikával 61
Karfiol savanyúságnak 22
Ketchup 45
Kovászos patisszon 24
Kovászos uborka 12
Kökény különlegesség 46
Körte ecetes szirupban 33
Különleges fokhagyma 62
Magyaros zöldségsaláta 64
Marinált ecetes gomba 66
Marinált hagyma 31
Marinált paprika 32
Marinált paradicsompaprika 54
Mustáros körte 72
Mustáros pácba rakott meggy 63
Olajos paprika I. 17
Olajos paprika II. 18
Olajos-ecetes paprikasaláta 14
Őszi vegyes 50
Öntött saláta 59
Padlizsán télire 32
Paprikasaláta 16
Patisszon csalamádé 34
Patisszonsaláta télire 36
Pikáns birsalma 73
Pikáns dinnyekockák 74
Piros paradicsom sós vízben 67
Piros-fehér-zöld savanyúság 51
Provánszi marinírozott zöldség 62
Remek vegyes savanyú 67
Reszelt torma 68
Savanyú sült paprika 18
Sós uborka télre 36
Sültpaprika-saláta 60
Tárkonyos gyöngyhagyma 40
Tárkonyos uborka 48
Télire eltett kovászos uborka 65
Tormás patisszon 24
Törkölyös paprika 54
Uborkás tök télire 69
Uborkasaláta hagymával 16
Uborkasaláta 15
Vegyessaláta 38
Vizes uborka 42
Vödrös savanyúság 41
Vörösborral eltett gyöngyhagyma 53
Zellersaláta olajban 23
Zöld paradicsom egészben 21
Zöldparadicsomos gyöngyhagyma 52
Zöldparadicsom-saláta hagymával 20
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem