kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Sajgó és Társa Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Kistarcsa |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | A 100 legjobb |
Kötetszám: | 44 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9266-35-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációval. |
Előszó | 5 |
Görögország tartományai | 10 |
Görögország térképe | 11 |
Levesek | |
Bableves | 20 |
Citromos halleves | 21 |
Görög marhagulyás | 14 |
Görög paradicsomleves | 12 |
Halleves Hellász módra | 16 |
Halleves citromos tojással | 16 |
Hideg gyümölcsleves | 73 |
Húsgombóc leves | 17 |
Húsleves gazdagon | 13 |
Húsvéti leves | 19 |
Joghurtleves | 12 |
Kagylóleves | 70 |
Rizses citromleves | 13 |
Tésztaleves | 18 |
Tyúkhúsleves görög módra | 18 |
Saláták, vegyes ízelítők | |
Brokkoli saláta | 19 |
Csirkemájas pirítós | 72 |
Fokhagymás töltött padlizsán | 73 |
Görög hagymás tojás | 28 |
Görög saláta | 22 |
Halsaláta paradicsommal | 25 |
Horiatiki | 26 |
Joghurtos uborkasaláta | 23 |
Kakukkfüves gomba | 24 |
Krétasaláta | 21 |
Melitzano | 22 |
Nyári saltáa | 20 |
Padlizsánsaláta | 23 |
Padlizsán-steak | 24 |
Padlizsánszeletek sajtos burokban | 34 |
Paradicsomos póréhagyma | 31 |
Pikáns gombasaláta | 27 |
Szőlősaláta füstölt kacsamellel | 29 |
Töltött szőlőlevél | 30 |
Tzatziki | 26 |
Vegyes saláta | 28 |
Halételek | |
Hagymás polip | 46 |
Halfilé sült burgonyával | 62 |
Halgombócok rákkal | 44 |
Halnyársak | 56 |
Homár citrommártással | 51 |
Kalmár parajjal | 56 |
Pikáns halikra | 42 |
Rakott hal | 62 |
Sült rák sajttal | 64 |
Sült tengeri kagyló | 47 |
Szépiaragu | 60 |
Tengeri hal sütőben párolva | 39 |
Tengeri hal zöldségágyon | 60 |
Tengeri márna öntettel | 58 |
Tonhalfilé sajtos spenóttal | 72 |
Töltött tintahal | 53 |
Húsételek | |
Athéni rostélyos | 36 |
Bárány agyagtálban | 54 |
Bifsztek | 32 |
Borsos bárányhús citrommal | 52 |
Burgonyás borjúlapocka | 50 |
citromos bárányoldalas | 47 |
Csirke okrával | 50 |
Csirkemáj szőlővel | 44 |
Csufti | 33 |
Gombás marhavagdalt | 15 |
Görög fasírt | 54 |
Hagymás bárányhús édesköménnyel | 69 |
Húsos káposzta | 32 |
Juhsajtos, parajos pita | 48 |
Kapros bárányragu burgonyával | 38 |
Krétai hústorta | 42 |
Marhahús makarónival | 34 |
Marhahússal töltött szőlőlevelek | 45 |
Musszaka | 36 |
Nyúl hagymával | 48 |
Nyúl vörösborban | 52 |
Olivás csirkecomb | 40 |
Padlizsános csirke | 43 |
Petrezselymes rántott hús | 40 |
Rakott burgonya | 35 |
Ropogós csirke | 30 |
Sertéscomb athéni módra | 27 |
Sonkás marhahús | 71 |
Szuvlaki lepénykenyérrel | 49 |
Töltött bárány | 41 |
Töltött cukkini | 57 |
Töltött kel | 37 |
Töltött sárga paprika | 55 |
Zöldfűszeres borjúmáj | 46 |
Zöldséges csirkecomb | 68 |
Édes falatok | |
Baklava | 58 |
Csokoládégolyók | 66 |
Dara-tortácskák | 61 |
Fügekolbászkák | 15 |
Fügekompót | 64 |
Halva | 68 |
Kókuszszeletek | 59 |
Mandulás karika | 67 |
Mandulás sütemény | 65 |
Mandulatorta | 66 |
Olajban sült mézes golyók | 63 |
Phylló- görög alaptészta | 65 |
Sült narancsszeletek | 70 |
Ősi receptek | 74 |
Görög-magyar kisszótár | 76 |