1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb étel római tálban

Mindennapi és különleges receptek nemcsak ínyenceknek

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: Sajgó és Társa Bt.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetszám: 30
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-926-628-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Római tál: ránézve egyszerű, fedeles cserépedény. Belül mázas, kívül mázatlan. No hiszen, ilyet bizonyára évezredekkel ezelőtt is készítettek és használtak. Így is van. Csakhogy: ha tudósszemmel... Tovább

Előszó

Római tál: ránézve egyszerű, fedeles cserépedény. Belül mázas, kívül mázatlan. No hiszen, ilyet bizonyára évezredekkel ezelőtt is készítettek és használtak. Így is van. Csakhogy: ha tudósszemmel megvizsgáljuk, rá kell jönnünk, hogy ezen, az ókorban kifejlesztett eszköz legalább olyan jelentőséggel bír, mint a mi mikrohullámú sütőnk! Persze, a működési elvüket tekintve semmi rokonság nem fedezhető fel, de mégis: a római tál csúcstechnológiás sütőeszköz. Hát persze - legyint a ma embere -, az ókorban szinte minden edényt agyagból készítettek. Igen ám, de a római tálnál ma sincs jobb! Hiába van nekünk mikrohullámú sütőnk, ennél a rendkívül egyszerű, kézi gyártással előállítható edénynél jobbat elképzelni sem lehet. Bár római tálként ismerjük, valószínűleg a rómaiak is csak átvették az általuk meghódított területekről - tudjuk, a rómaiak meghódították az egész Földközi-tenger medencéjét, s mindenhonnan összegyűjtötték az ismereteket, technológiákat, s alkalmazták is őket. Bárhonnan is származik, a rómaiak átvették, és háztartásaikban széleskörűen alkalmazták ezt a cserépedényt. Hamar felismerték jó tulajdonságait, s a közismerten ínyenc római konyha receptjeit átdolgozták, kifejezetten erre az alkalmatosságra. Nincs is párja a római tálban sült húsoknak, felfújtaknak, mert az ebben az edényben készült ételek először gőzben összepárlódnak, s csak azután sülnek meg. Vissza

Tartalom

Almával sült csirkemell7
Amur sütve7
Ananászos borjúsült8
Angolos bélszín8
Babos füstölt hús spanyolosan9
Banánnal töltött borjúborda9
Banános pecsenye10
Báránysült fűszeres raguval11
Borda savanyú uborkamártással11
Borjúrizottó12
Borjúszelet sherryben13
Boros csirke13
Boros halragu14
Bújtatott fasírt14
Burgundi marhasült15
Currys nyúl16
Csemege sertéssült16
Cseresznyés felfújt17
Csirke kávémártásban17
Datolyás kenyér18
Egyszerű bélszín18
Elzászi pulyka19
Fabada19
Fácánsült20
Fasírozott21
Fokhagymás rostélyos21
Fűszeres pontyszeletek22
Fűszeres vaddisznóborda22
Gesztenyés pulykamell23
Gombás hátszín curryvel24
Gombavagdalt24
Gyümölcsös borjúcsíkok25
Hagymás húskocka25
Hagymás savanyú káposzta26
Hagymás sertésborda26
Hallabdák27
Hallal töltött palacsinta28
Hallal töltött paradicsom28
Halszeletek hollandi mártásban29
Halszeletek savanyú káposztával29
Harcsatekercs30
Hátszín vörösboros gyöngyhagymával31
Húsos kása31
Húsos lecsó32
Indonéz csirke33
Kolbászos burgonyafelfújt33
Májas rizzsel töltött csirke34
Marhatokány34
Mustos marhaszelet35
Narancsos őzszelet36
Óvári fogasszeletek36
Paradicsomos ponty37
Paradicsomos ürügerinc37
Párolt banán38
Párolt törpeharcsa39
Pikáns halas felfújt39
Pikáns szarvasgerinc40
Pisztráng szalonnaköntösben40
Ponty raguval41
Pontyfilé elnök módra41
Portugál padlizsán42
Rakott birka43
Rakott karfiol gombával43
Rakott krumpli túróval44
Rakott libamáj44
Rakott rostélyos45
Rebarbarafelfújt46
Római csirkeszuflé46
Római ínyencfalatok47
Római palacsinta48
Római pulyka48
Római sonka49
Római túrós 49
Római zöldbab50
Rozmaringos pulykamell50
Rumos marhasült51
Sertéscsülök kapros káposztával51
Sertésvese paradicsommal52
Sonkás-sajtos csirkeropogós52
Sült bab53
Sült hal görögösen53
Szalonnás zöldbab54
Szerb rizses kacsa55
Tálban sült kafta55
Tarhonyás csirke56
Tárkonyos bárányborda56
Tejben párolt csirkemell57
Tejfölös máj58
Tejszínes csirke58
Töltött cukkini59
Töltött pecsenyekacsa59
Tűzdelt nyúlhús60
Vegyes gyümölcsköret61
Velencei spagetti61
Virslis gombavagdalt62
Zöldséges húsgombócok62
Zöldséges hússzeletek63
Zöldségragu64
Zsiványpecsenye64
Önök küldték66
Kolbászos borda káposztával66
Körtefelfújt67
Omlós rostélyos67
Pásztorhús68
Rakott hal rizzsel 69
Római puliszka69
Savanyú vetrece70
Fűszerkalauz71
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb étel római tálban
Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba