kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | STB Könyvek Könyvkiadó Kft |
---|---|
Kiadás helye: | Kistarcsa |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | A 100 legjobb |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9266-60-4 |
Előszó | 5 |
Miért van szükség az élelmiszerek konzerválására? | 9 |
Hogyan konzerválunk? | 9 |
Hogyan készüljünk fel a házi befőzésre? | 13 |
Befőzés, sterilizálás | 15 |
Romlás | 16 |
Gondolatok a befőzésről | 17 |
Kis gyümölcsismeret | 18 |
Befőzési naptár | 24 |
Kompótok | |
Andalúz almakompót | 72 |
Asztalt szilvás gesztenyekompót | 26 |
Barackkompót meggyel | 26 |
Bodzás almakompót, gyömbérrel | 31 |
Bodzavirág pezsgővel | 30 |
Citromfüves, ribizlis egreskompót | 27 |
Diós barackkompót | 35 |
Egyszerű almakompót | 72 |
Egzotikus gyümölcskompót rummal | 34 |
Francia birsalmakompót | 32 |
Francia szamócakompót konyakkal | 33 |
Görög gyümölcskompót | 29 |
Körte aszalt szilvával | 25 |
Körtés birsalmakompót | 29 |
Körtés szilvakompót vörösborral | 56 |
Mentás szilvakompót | 28 |
Narancsos ananászkompót | 25 |
Orosz málnakompót mandulával | 35 |
Őszibarackos fügekompót portóiban | 30 |
Pezsgős, ribizlis eperkompót | 28 |
Piros kompót | 36 |
Ribizlikompót szederrel és pálinkával | 33 |
Rumos meggykompót | 34 |
Szőlőkompót fehérborral | 31 |
Szőlős sárgadinnyekompót | 27 |
Vörös áfonya campariban | 32 |
Lekvárok, dzsemek | |
Ananászos eperlekvár | 40 |
Baracklekvár naranccsal | 46 |
Csipkebogyólekvár | 52 |
Eperdzsem citrommal | 37 |
Eperlekvár | 37 |
Eperlekvár nyersen | 36 |
Fahéjas rebarbaralekvár | 45 |
Gyömbéres almadzsem naranccsal | 48 |
Homoktövislekvár | 50 |
Kókuszos eperdzsem | 39 |
Kókuszos málnalekvár sherryvel | 51 |
Konyakos eperdzsem | 38 |
Konyakos meggydzsem | 41 |
Málnadzsem | 40 |
Málnadzsem ananásszal | 42 |
Málnadzsem papayával | 42 |
Málnalekvár kétféle ribizlivel | 43 |
Málnalekvár kivivel és sárgabarackkal | 43 |
Málnalekvár ribizlivel | 41 |
Meggydzsem | 42 |
Narancsdzsem | 73 |
Nyersen kevert szederlekvár | 46 |
Őszibaracklekvár | 45 |
Rebarbarás eperlekvár | 38 |
Ribizlilekvár egressel | 51 |
Rumos áfonyalekvár | 46 |
Rumos meggydzsem cseresznyével | 44 |
Sárgabarackdzsem | 47 |
Sárgabaracklekvár | 47 |
Szegfűszeges ringlólekvár | 48 |
Szilvalekvár szilvapálinkával | 49 |
Szilvalekvár római tálban | 49 |
Töklekvár | 50 |
Vegyes lekvár mézzel | 39 |
Vörösboros szederdzsem mézzel | 44 |
Befőttek | |
Agglegény rumtopf | 52 |
Angol almabefőtt | 53 |
Birsalmabefőtt | 58 |
Eperbefőtt nyersen | 54 |
Füge portóiban | 59 |
Konyakos meggy | 57 |
Körtebefőtt | 55 |
Különleges meggybefőtt | 60 |
Mandulával töltött mentás szilva | 55 |
Meggybefőtt tartósítószer nélkül | 57 |
Mézben főtt diós szilva | 61 |
Muskotályos szőlőbefőtt mandulával | 59 |
Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül | 58 |
Reszelt alma süteményekhez | 54 |
Rumos narancsbefőtt | 60 |
Rumos ringló mazsolával | 56 |
Rumos sárgabarack fenyőmaggal | 61 |
Sárgadinnye szilvával, mandulával | 62 |
Zselék | |
Alma-birsalma zselé | 64 |
Almás narancszselé bodzavirággal | 62 |
Birszselé rummal | 65 |
Eper-meggy zselé almával | 69 |
Eperzselé pezsgővel | 67 |
Fenyőtűzselé | 64 |
Körtezselé fekete ribizlivel | 63 |
Narancszselé mentával | 67 |
Ribizlizselé | 63 |
Sárgadinnyezselé | 68 |
Szőlőzselé citromfűvel | 66 |
Tokajis narancszselé dióval | 65 |
Vörösboros ribizlizselé | 66 |
Gyümölcssajtok | |
Birsalmasajt | 69 |
Fügekolbász | 70 |
Mustban főtt birsalmasajt | 71 |
Mustkolbász | 68 |
Narancssajt gyömbérrel | 71 |
Ribizlisajt | 73 |
Sárgabaracksajt | 73 |
Szilvasajt | 70 |
Szemelvények sorozatunkból | 74 |